Играчки

Дискусија во 'Дете' започната од viku, 3 декември 2010.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.243
    Допаѓања:
    5.255
    И ние сме во слична ситуација годинава решив да и купувам повеќе сложувалки, друштвени игри и лего. Од друштвените игри и што е достапно кај нас овие ми изгледаа поинтересни со подобри ривјуа, првите ги нарачав ама не сум ги земала, а третото во следна прилика. Сложувалки има доста итнересени во стори бокс.
    [​IMG][​IMG]

На joy1, Elence93 и azelea им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    17.301
    Оваа првата dobble ја имаме ,ја играт дома со сестра и сите четворица заедно знаеме да ја играме,добра е за координација око-рака ,памтење.Инаку ќерка ми е скоро 5 години ама од 4 ја игра,на почеток малку и беше потешко ама после влезе во шема

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.243
    Допаѓања:
    5.255
    Да, на нејзе вика 6+, ама јас како што гледав не е пре комплицирано и за помали. Мојата, а верувам и сите деца на таа возраст, баш имаат таков натпреварувачки дух, се сака да е прва, па мислам дека за брзо ќе почне да ги регистрира сликичкиве пред нас и ќе не „тепа“ :D.

На Elence93 и azelea им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    17.301
    Ехее бидете спремни на тоа,:lol: нас ќе не потепа по дома кога ја играме :D,се она да е прва,па и ќеркава поголема 11 години има се нервира со неа ,не играла ферски :D.Па и уно карти ги научивме и само вика уно,уно и кога има врска и кога нема :rofl:

На Mucika и Elence93 им се допаѓа ова.
  5. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    186
    Предлог играчки за 2 ипол годишно дете ?
    За надвор немаме проблем ,супер е све. ама дома ништо не го интересира или е тоа само 5 минути и толку ..

6. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.976
    Допаѓања:
    8.891
    Лабубу

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.597
    Допаѓања:
    9.470
    На таа возраст лани ќерка ми само со пластелин, кинетичка песок или вода знаеше да се заигра подолго време.
    Кога беше топло на балкон, во поладно во бања, во еден сад правев пример кал (измешано малку брашно, какао и вода) да валка играчки, во друг сад вода, да ги пери.
    Или во пена за бричење ( арно маж не ме разведе колку пена му потрошивме :D )
    Некогаш со бои за тесто капнував во пената, исто да валка играчки, па да ги мие.

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lady.lina

lady.lina Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Да пробате од оние интерактивни книги со активности, мислам busy books ги викаат. Да одлепува елементи па да ги става на соодветно место, како стикери/делови од книгата што се сложуваат. Имаат разни содржини, сложување бои, броевите, да облекува, овошје/зеленчук да става во корпа и слично. Имаш во просветно дело и џамбо такви интерактивни книги, баш како играчки се најчесто гумени или со меки страници

Друго што сме користеле е кукли и мечиња што зборуваат/пеат песнички ама не задржуваат внимание многу долго

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    4.066
    Предлог нешто интересно за машко детенце две години. Некоја ситница нешто. Ќе дојдат со мајка му кај мене на гости па сакам нешто да му дадам да си се занимава, не дека тие нема да донесат со себе ама сепак мал гест...

Му имам дадено боенки од оние на вода, сликовници, топла, сега сакам нешто што ќе му држи внимание.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.841
    Допаѓања:
    145.581
    Пластелин. Мојата мн го игра.
    На плеј дот не лепа.

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    2.574
    9153_1200_1200px_w_0_0px.jpg
    Ваков тип на сложувалки, од 2 до 5 парчиња.

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.