Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Зошто лошо сфатена? Ти си го кажа своето искуство, нема ништо лошо во тоа. :)
    Ни јас не сум најзадоволна од неа бидејќи ме виде во ходник кога дојдов за инсеминацијата, направивме муабет, и' кажав за што сум дојдена и си замина, не дојде.
    Всушност, најчесто самото вбризгување на спермата го прават специјализанти, докториве само прегледите ги прават.
    Ова генерално, веројатни има случаи и до крај да ја истераат работата.

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Јас од ГАК воопшто не сум задоволна. Поготово ако не познаваш никој и одиш на тепка, 90 % си се зезнал :@ мене ми го повредија грлото на матката крварев неколку саати по инсеминацијата, и самата постапка ми беше болна а воопшто не треба да биде!!! Катастрофа тешка се, по толку мислење им дадов шанса и се зезнав. Е тоа е моето искуство. Ако ме прашаш мене оди си плати си, биди си госпоѓа без непожелни "ситуации" (facepalm)

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    @monka_bonbonka Јас бев во Плодност и мене многу ме болеше самото вбризгување, но докторот кажа дека од многуте фоликули бидејќи притискале на каналот. И во приватните не секогаш ни посветуваат доволно внимание, јас таков впечаток добив.

4. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    65
    Од тоа ми е страв невнимателни доктори неискусни сепак оваа не е мала работа и незнам дали имат добра апаратура за да може да се изведе се како што треба

5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    На природен циклус без стумулации бев кога правев во државна. Предходните 3 ми беа на приватно ама такво искуство немав никаде.

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    65
    @monka_bonbonka вие од инсеминација останавте ?

7. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Не за жал, ивф правев.

8. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Така е тоа миличка се учат на нас,за жал,нека им земат таму кукли па нека се учат на нив.Но не мисли на тоа сега него уживкај.:*

На Anomis11 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  9. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Здраво на сите, денес ја правев втората инсеминација, првата за жал неуспешна а вторава со Господ напред ке видиме како ке биде, сакав да прашам за утрогестанот, ми препиша докторката по една вагиналета навечер. Е сега дали треба во исто време секој ден или безразлика, важно да ја ставам пред спиење? И колку време после вагиналетата треба да не станувам?

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.251
    Допаѓања:
    118.905
    Важно е да е пред спиење. Полсе ставање, не стануваш, си спиеш до наутро.

На Macmac89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Се става во приближно исто време и после половина час може да станеш.

На Macmac89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Ве молам да споделите искуство со вашата инсеминација... 4ти ден ми е од иуи и денес посевно имам болки во јајници, излегов од работа зошто на стол неможев да седам, се движам споро од болки и кога ке отидам во тоалет кога ке седнам на шоља мислам дека ке ми излезат јајнициве. Ужасно чувство... првата ИУИ не ми беше вака... имав тогаш благи грчеви ама ова денес е неиздржливо. Ве молам за искуство

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Примаше стимулации?

14. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Кломифен и бемфола 150 четри инекции, меѓутоа само два фолекули извадивме, смешна доза примив на инекции ама морав зошто само со кломифен не растеа доволно.

15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Јас имам правено 4 инсеминации за жсл неуспешни.Баш ништо не ме болеше.Првата ми беше со комифлен а другите три не.Во ниту еден случај немав баш никаква реакција.Дај Боже кај тебе да е позитивен знак штом чувствуваш некакви болки.

16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Јас после првата имав болки,јаки беа но не неиздржливи,појди на гинеколог нека те види.

17. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Добар знак е ова, дај боже да е тоа тоа :) Но доколку се неиздржливи болки појди на ехо, мада што сега и да има бременост нема ништо да се види..
    Јас правев 2 со стимулации две без, никакви болки не чувствував, можда благи пред циклус ама вака не.

18. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164

Си пишав со докторката, ми препорача парацетамол и спазмекс, и рече дека можеби се борат :) дајбоже да е тоа ❤ фала ви на сите за одговорите

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  19. unikato

unikato Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Колку кошта една инсеминација и доколку се неуспешни дали ваучерот може да се искористи во систина, дали се доплаќа нешто за инвитро ако може малку објаснивање, докторот ни предложи инсеминасија бидејќи немаше подобрување на спермата остана иста за жал. Фала однапред

20. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Штом имате лош спермограм зошто би оделе со инсеминација воопшто кога инсеминацијата е речиси како потпомогнат нормален однос .. само со скратена патека на спермата до матката и прочистен материјал (ништо посебно ) .
    Знам од искуства овде дека кај некои членки што се со тежок машки фактор докторите препорачуваат инвитро без претходно поминати инсеминации и така по скратена постапка си аплицираат директно за ваучер за инвитро без да се малтертираат со инсеминации .
    Инаку инсеминација на ГАК е некоја симболична сума од 150 ден мислам а на приватниве е околу 200-250 евра . За инсеминација не се добива никаков ваучер ваучерот си е за инвитро и само за инвитрото си го користиш .Може да се случи да треба да се доплаќа ако треба да зимаш додатни стимулации ако оние што спаѓаат во она што те следува не ти е доволно па треба да докупуваш .Инаку да ваучерот од фондот можеш да си го искористиш во било која од приватниве вклучувајки ја Систина се разбира .