Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. sandra.s.t.

sandra.s.t. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Јас имав успешна инсеминација минатиов месец,ама заврши со биохемиска...сега сум уште повеќе разочарана и незнам што понатаму...дали некојa од вас тука имала биохемиска а потоа успешна бременост? Веќе ми е смачено од болници, од доктори од испитувања, од излагања од работа,од давање пари, од тоаа да си го ставам цел живот на пауза и да се посветувам целосно на нешто што може ќе биде некогаш , а најмногу ми е смачено што сите се трудни...
    извинете за малку негативниот пост но за оваа тема не зборувам со никој,ми трбаше негде да се олеснам...

На Iris123, Meckicja, ***Troja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Па за тоа живееме, да биде некогаш. Жал ми е за негативниот исход. Гледај позитивно, барем имаш пари да ги покриеш трошоците. Ќе биде следен пат.

На ***Troja и sandra.s.t. им се допаѓа ова.
  3. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Мојата втора инсеминација заврши со биохемиска , после тоа направив уште две за жал неуспешни , сега собираме документи за ваучер , па здравје .... потполно те разбирам како се чувствуваш , и јас со никого не разговарам на таа тема , едноставно неможам да ги гледам тие сожалувачки погледи , но тоа е за жал од нас ништо не зависи

На ***Troja, sandra.s.t., venividivici и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Баш тоа!Сожалувачки погледи!
    Од кога ми се случи биохемиската се изначитав форуми и наши и странски и гледам дека многу често се случува.дали знаеш која беше причината за твојата биохемиска?правеше некои испитувања?
    Мене Лазаревски ми рече дека не му е јасно зошто се случило ,се било добро и ми даде да направам некои испитувања на трансфузиологиј,вика уште тоа не сме провериле,па сега ги чекам резултатите...

Последна измена: 5 септември 2020
    На ***Troja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас сум директ со инвитро. Имав биохемиска одамна. Дури сега испитав генетски мутации за тромбофилија и примам клексани од почеток на бременост. Ако друго ти е ок, тироидната, пролактин, резерва на јајце клетки, можно е ова испитување да е клучно.

6. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Јас пијам еутирокс веќе 6 години,ама си одам на 3 месеци на контрола и добра ми е...Кај мене од сите испитувања излезе само ниско амх...и да ги видиме уште резултатите од трансфузиологија...
    За амх дознав точно пред една год дека ми е низок.од тогаш се изначитав се што постои на таа тема и статистики и истражувања и искуства на секакви странски форуми и од се тоа видов дека мн голем број жени си остануваат и природно бремени...и на овој форум баш ми дадоа надеж преубавите искуства на @srekice на @bibiiii на @only44you и мислам дека имаше и многу други кои останаа природно бремени и имаа успешни бремености со ниско амх...
    може на крај најголема вистина е дека ке дојде кога најмалце очекуваме и во најдобро можно време :)

Последна измена: 5 септември 2020
  7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    И јас сум со прениско амх и хипо/хаши. 3 години не бидна природно, освен една биохемиска. Поради годините директ на инвитро отидов. Да, можно е природно, зависи колку ти се чека.

На ***Troja и sandra.s.t. им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas pak ne go ni merev amh dodeka se borev so neplodnost nego samo tuka kaj nas go merat a on ne e relevanten za celosnata ovarijalna rezerva tuku samo za momentalniot br na antralni folikuli

9. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram

10. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram

11. ***Troja

***Troja Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Nemoj sega da mislis i da se opteretuvas okolu brojkata na spermatozoidite. Vie vaseto ste go zavrsile, ste primale terapija ste napravile se kako sto kazale doktorite i sega ednostavno opusti se i ostavi rabotite da si tecat prirodno. Vo medicinata i nema nekoj pravila kako vo matematikata, taka da uzivaj i misli si pozitivno..pozdrav i sekoe dobro

На gordence*, IRBBB и Lunna28 им се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Сега читам и се надевам дек ќе те охрабрам. Јас имав 2017 ноември биохемиска со правената инсеминација а декември 2017 успешна инсеминација:) сега ќе прави 2 години

На Srcka28, sandra.s.t., ***Troja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    I jas denes isto pravev i inseminacija i kaj nas brojot bese 3 mil. Pa sega ke cekame toa ni preostanuva samo pozitivni

На ***Troja и Lunna28 им се допаѓа ова.
  14. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    A kade ja pravese?

15. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Vo sistina kaj dr. Ivanovski

16. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    A ti kade ja pravese inseminacijata?

17. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    I jas vo sistina kaj Dr Adamoska .... pa mozebi se imame i nacekano vcera..vo kolku casot bese ?

18. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Vo 14.30, a vie?

19. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    Isto i jas 14.30.. i sto ti kazaa tebe kakvi se sansite so 2 mil ili nisto konkretno?

20. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Pa nisto konkretno, da se nadevame i da mislime pozitivno.. Tebe sto ti kaza?