Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. sandra.s.t.

sandra.s.t. Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Јас имав успешна инсеминација минатиов месец,ама заврши со биохемиска...сега сум уште повеќе разочарана и незнам што понатаму...дали некојa од вас тука имала биохемиска а потоа успешна бременост? Веќе ми е смачено од болници, од доктори од испитувања, од излагања од работа,од давање пари, од тоаа да си го ставам цел живот на пауза и да се посветувам целосно на нешто што може ќе биде некогаш , а најмногу ми е смачено што сите се трудни...
    извинете за малку негативниот пост но за оваа тема не зборувам со никој,ми трбаше негде да се олеснам...

На Iris123, Meckicja, ***Troja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.091
    Допаѓања:
    3.829
    Па за тоа живееме, да биде некогаш. Жал ми е за негативниот исход. Гледај позитивно, барем имаш пари да ги покриеш трошоците. Ќе биде следен пат.

На ***Troja и sandra.s.t. им се допаѓа ова.
  3. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781
    Мојата втора инсеминација заврши со биохемиска , после тоа направив уште две за жал неуспешни , сега собираме документи за ваучер , па здравје .... потполно те разбирам како се чувствуваш , и јас со никого не разговарам на таа тема , едноставно неможам да ги гледам тие сожалувачки погледи , но тоа е за жал од нас ништо не зависи

На ***Troja, sandra.s.t., venividivici и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Баш тоа!Сожалувачки погледи!
    Од кога ми се случи биохемиската се изначитав форуми и наши и странски и гледам дека многу често се случува.дали знаеш која беше причината за твојата биохемиска?правеше некои испитувања?
    Мене Лазаревски ми рече дека не му е јасно зошто се случило ,се било добро и ми даде да направам некои испитувања на трансфузиологиј,вика уште тоа не сме провериле,па сега ги чекам резултатите...

Последна измена: 5 септември 2020
    На ***Troja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас сум директ со инвитро. Имав биохемиска одамна. Дури сега испитав генетски мутации за тромбофилија и примам клексани од почеток на бременост. Ако друго ти е ок, тироидната, пролактин, резерва на јајце клетки, можно е ова испитување да е клучно.

6. sandra.s.t.

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Јас пијам еутирокс веќе 6 години,ама си одам на 3 месеци на контрола и добра ми е...Кај мене од сите испитувања излезе само ниско амх...и да ги видиме уште резултатите од трансфузиологија...
    За амх дознав точно пред една год дека ми е низок.од тогаш се изначитав се што постои на таа тема и статистики и истражувања и искуства на секакви странски форуми и од се тоа видов дека мн голем број жени си остануваат и природно бремени...и на овој форум баш ми дадоа надеж преубавите искуства на @srekice на @bibiiii на @only44you и мислам дека имаше и многу други кои останаа природно бремени и имаа успешни бремености со ниско амх...
    може на крај најголема вистина е дека ке дојде кога најмалце очекуваме и во најдобро можно време :)

Последна измена: 5 септември 2020
  7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    И јас сум со прениско амх и хипо/хаши. 3 години не бидна природно, освен една биохемиска. Поради годините директ на инвитро отидов. Да, можно е природно, зависи колку ти се чека.

На ***Troja и sandra.s.t. им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas pak ne go ni merev amh dodeka se borev so neplodnost nego samo tuka kaj nas go merat a on ne e relevanten za celosnata ovarijalna rezerva tuku samo za momentalniot br na antralni folikuli

9. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram

10. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram

11. ***Troja

***Troja Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Nemoj sega da mislis i da se opteretuvas okolu brojkata na spermatozoidite. Vie vaseto ste go zavrsile, ste primale terapija ste napravile se kako sto kazale doktorite i sega ednostavno opusti se i ostavi rabotite da si tecat prirodno. Vo medicinata i nema nekoj pravila kako vo matematikata, taka da uzivaj i misli si pozitivno..pozdrav i sekoe dobro

На gordence*, IRBBB и Lunna28 им се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Сега читам и се надевам дек ќе те охрабрам. Јас имав 2017 ноември биохемиска со правената инсеминација а декември 2017 успешна инсеминација:) сега ќе прави 2 години

На Srcka28, sandra.s.t., ***Troja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    I jas denes isto pravev i inseminacija i kaj nas brojot bese 3 mil. Pa sega ke cekame toa ni preostanuva samo pozitivni

На ***Troja и Lunna28 им се допаѓа ова.
  14. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    A kade ja pravese?

15. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Vo sistina kaj dr. Ivanovski

16. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    A ti kade ja pravese inseminacijata?

17. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    I jas vo sistina kaj Dr Adamoska .... pa mozebi se imame i nacekano vcera..vo kolku casot bese ?

18. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Vo 14.30, a vie?

19. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
    Isto i jas 14.30.. i sto ti kazaa tebe kakvi se sansite so 2 mil ili nisto konkretno?

20. Lunna28

Lunna28 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Pa nisto konkretno, da se nadevame i da mislime pozitivno.. Tebe sto ti kaza?