Јас имав успешна инсеминација минатиов месец,ама заврши со биохемиска...сега сум уште повеќе разочарана и незнам што понатаму...дали некојa од вас тука имала биохемиска а потоа успешна бременост? Веќе ми е смачено од болници, од доктори од испитувања, од излагања од работа,од давање пари, од тоаа да си го ставам цел живот на пауза и да се посветувам целосно на нешто што може ќе биде некогаш , а најмногу ми е смачено што сите се трудни... извинете за малку негативниот пост но за оваа тема не зборувам со никој,ми трбаше негде да се олеснам...
Па за тоа живееме, да биде некогаш. Жал ми е за негативниот исход. Гледај позитивно, барем имаш пари да ги покриеш трошоците. Ќе биде следен пат.
Мојата втора инсеминација заврши со биохемиска , после тоа направив уште две за жал неуспешни , сега собираме документи за ваучер , па здравје .... потполно те разбирам како се чувствуваш , и јас со никого не разговарам на таа тема , едноставно неможам да ги гледам тие сожалувачки погледи , но тоа е за жал од нас ништо не зависи
Баш тоа!Сожалувачки погледи! Од кога ми се случи биохемиската се изначитав форуми и наши и странски и гледам дека многу често се случува.дали знаеш која беше причината за твојата биохемиска?правеше некои испитувања? Мене Лазаревски ми рече дека не му е јасно зошто се случило ,се било добро и ми даде да направам некои испитувања на трансфузиологиј,вика уште тоа не сме провериле,па сега ги чекам резултатите...
Јас сум директ со инвитро. Имав биохемиска одамна. Дури сега испитав генетски мутации за тромбофилија и примам клексани од почеток на бременост. Ако друго ти е ок, тироидната, пролактин, резерва на јајце клетки, можно е ова испитување да е клучно.
Јас пијам еутирокс веќе 6 години,ама си одам на 3 месеци на контрола и добра ми е...Кај мене од сите испитувања излезе само ниско амх...и да ги видиме уште резултатите од трансфузиологија... За амх дознав точно пред една год дека ми е низок.од тогаш се изначитав се што постои на таа тема и статистики и истражувања и искуства на секакви странски форуми и од се тоа видов дека мн голем број жени си остануваат и природно бремени...и на овој форум баш ми дадоа надеж преубавите искуства на @srekice на @bibiiii на @only44you и мислам дека имаше и многу други кои останаа природно бремени и имаа успешни бремености со ниско амх... може на крај најголема вистина е дека ке дојде кога најмалце очекуваме и во најдобро можно време
И јас сум со прениско амх и хипо/хаши. 3 години не бидна природно, освен една биохемиска. Поради годините директ на инвитро отидов. Да, можно е природно, зависи колку ти се чека.
Jas pak ne go ni merev amh dodeka se borev so neplodnost nego samo tuka kaj nas go merat a on ne e relevanten za celosnata ovarijalna rezerva tuku samo za momentalniot br na antralni folikuli
Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram
Zdravo devojki. Denes pravev inseminacija, no br na sperm. bese 2 mil.. Dali voopsto imam sansi za pozitivni rezultati i dali nekoj imal slicna situacija? Blagodaram
Nemoj sega da mislis i da se opteretuvas okolu brojkata na spermatozoidite. Vie vaseto ste go zavrsile, ste primale terapija ste napravile se kako sto kazale doktorite i sega ednostavno opusti se i ostavi rabotite da si tecat prirodno. Vo medicinata i nema nekoj pravila kako vo matematikata, taka da uzivaj i misli si pozitivno..pozdrav i sekoe dobro
Сега читам и се надевам дек ќе те охрабрам. Јас имав 2017 ноември биохемиска со правената инсеминација а декември 2017 успешна инсеминација сега ќе прави 2 години
I jas denes isto pravev i inseminacija i kaj nas brojot bese 3 mil. Pa sega ke cekame toa ni preostanuva samo pozitivni