Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    27.680
    Имам блиски што и на приватно правеле инсеменација. Постапката е иста.
    Чекањето е исто.
    Ама секој со свое мислење.

На Minax, Alm. и MB993 им се допаѓа ова.
  2. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Ама проблемот кај мене е што воопшто не доаѓа до бременост. Нема бременост. Не сум имала абортуси до сега. Докторот рече ептен занемарливо е и не е никаква индикација да мора да се прави хистероскопија. Рече ако не бидат успешни инсеминациите тогаш да се прави тоа.

3. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Инаку знам дека и Тофовски и Трајковски се супер професионалци, разликата е што едниот е на приватно, а другиот на клиника. Затоа прашав каде има поголема успешност. Не ми значи дали ќе бидам на во поубава болница или не.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.853
    Допаѓања:
    16.232
    Но можеби и заради тоа не доаѓа до бременост, може септумот смета да се имплантира и сл. Да појдеш и на уште некое мислење? Димитров е стварно многу стручен за вакви работи.

5. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Ќе појдам и кај Тофовски на консултација, наредна недела. Веќе сум очајна, се е во ред. Имам еве и доминантен фоликул, наредна недела ќе одам пак да го видат, спермограмот не е толку лош, хормоните ги средив. Пиеме витамини и двајцата. Пијам и аспирин. Не сака и не сака да бидне.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.853
    Допаѓања:
    16.232
    Маж ми пиеше и ашваганда, као демек добро влијаела на подвижноста на спермата. Истиот месец забременив од кога почна да ја пие, не знам дали имаше врска. Не сме пробувале со месеци, релативно брзо забременив со првото, второво пак од прва, уште сум во шок а сега 7ми уште малку влагам.

Се надевам дека за брзо ќе ви се исполни желбата, ти посакувам две цртки.:l:

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Септумот прави проблем затоа не доаѓа до бременост. Јас за џабе правев 2 инсеменации пред да го отстранам септумот. Скоро 800 е фрлив. Исто мн е битно и хсг да направиш доколку не си направила.

8. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.574
    Направив. На хсг пишува дека имам уреден наод. Тоа го виде рентгенологот.

Сега гинекологот ми вика имало минимален септум од тоа што ја гледаше снимката (хсгто) речиси е сигурен дека не треба да прави проблем, тоа не било индикација за да се направи хистероскопија и за да се сецне.

Ќе ја однесам секако снимката и на друго мислење.
    Фала ви на сите <3

На MB993 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    2.262
    Ако одиш кај трајковски и го види септумот одма ќе ти каше дали е за отстранување. Така беше со мене. Но по други држави гледам дека не оставаат на случајност, се прави обавезно хистероскопија (пред ИВФ) ако има некакво септумче.

На MB993 и Alm. им се допаѓа ова.
  10. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    211
    Точно така и не само тоа ете кај мене беа 3 полипи одстранети, за кои не знаев дека постојат. Кога прашав зошто не биле откриени на ехо ми кажаа дека биле на места каде што ехото не фајќа. Благодарение на тоа што се нафатив за одстранување на септумот беа и тие откриени и одстранети. Така да камера е камера. Немој да се плашиш јас одма после зафатот сама си се преместив од операцион на болнички кревет. :D Заб да поправаш повеќе боли. (facepalm)

11. soniuyyy

soniuyyy Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас правев прва инсеминација денес со два фоликули и 30милиони подвижни сперматозоиди.
    Има ли некој позитивно прво успешно искуство?