Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Трендафилка а за какви колор шампони станува зборот, мислам за фирмата ?

2. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    109
    денес купив шампон-марион- се вика без амонијак е и го земав 80 ден.ке го пробам утре па ке видам каков е...како и да е фала ти на информацијата,ке знам за следен пат каде да одам ;)

3. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    имам темно кафеава коса, сакам уште потемна, поцрна, ако земам колор-шампон ќе ми фати ли?

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Марион се вика фирмата мислам, полски се.
    Јас земав вино црвена нијанса, си направив омбре и супер ми излезе. Прво прекрасно мириса на џем од малини (или мене тоа ми се јадеше во моментот :) ) а и доста долго ми траеше.
    Е сега јас имам светло кафена коса и брзо ми прима боја и ми осветлува, сигурно и тоа влијаеше.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    а дали ги покрива белите влакна ???

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пробав пред некој месец да си ја осветлам косата со колор шампон и не ми фати. :^) . Имам не многу темно кафена, ама не ми фати ама ич |( .
    Сега сум во план да пробам црна да ја направам, па се надевам дека барем потемно ќе ми фати ако веќе не сака посветло :D .

Иначе да, ги покрива. Мајка ми со колор шампон се фарба и и ги покрива убаво. :)

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.008
    Допаѓања:
    8.840
    Јас еднаш само ставив колор шампон, сакав да добијам нешто светло кафеава, ама не ми фати. Не знам точно каков беше, мислам на полски дека беше напишано. Сакам на Палете да ги пробам. Дали се подобри? Мојата е темно кафеава и сакам да ја осветлам, ама не знам дали ќе успеам. Може само сјај ќе добие оти како што читав на темните бои не фаќале светлите нијанси.

8. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Девојки ај препорачајте ми некој добар, црн колор шампон, се имам правено со Marion ама не ми фати многу. Инаку имам темнокафена коса.

9. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Јас би ти го препорачала овој http://i.imgur.com/XOqGaA4.jpg бидејки стварно е убав и не ја оштетува косата. Јас го имам користено плавиот бидејки имам плава коса и многу убаво фати. :)

На Dark-Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    денес купив од palete колор шампон и не ми ги покри седите, знае некој кој производ од шампонот ги покрива ??

11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Девојки имам светло кафеава коса сакам да ставам колор шампон ама се мислам помегу црвена и плава ке видиме има време..
    Ке може некој да ми објасни поубаво.. дали после тоа остануваат некои траги, дали се оштетува косата, колку време одприлика стои? :)

12. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    ^
    Не се oштетува косата и не остава никакви траги, паѓа при секое миење, а скроз може да ти испадне за 2 недели. Зависи колку често ја миеш косата.

13. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    489
    А може некој да ми каже од кај ги наоѓате колор шампоните? Јас си купував од аптека али изгледа сите ги испокупиле па јас неможам да си најдам. Ми остана на пазар уште да побарам. Денес барав во зегин али таа се зачуди дури ко да барам сендвич или тост :@ Кога највише ми треба нешто неможам да најдам :@ :@ :@ А следен пат ако видам у зегин такво нешто ќе викнам инспекција зашто продаваат артикли што не ми требаат во моментот!!!

14. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Дали над кна може да фати колор шампон ?

15. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Побарај во парфимерија или во некој од поголемите маркети.

Неможе. Над к'ната ни колор шампон ни фарба фаќа. Ништо неможе да ставиш дури не ти испадне скроз кната.

На fificaaa и Silver.E им се допаѓа ова.
  16. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    јас имам темно кафеава, ако ставам некоја посветла или евентуално плав колор шампон кје ми ја осветли ли барем за некоја нијанса?

17. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Јас имам земено од палете 2ката... Мојата коса е кафеава, а таа на сликата е русокоса и реков да ги осветлам врвовите нешто демек како омбре, ама ништо не испадна... Мислам пишуваше да се чува 15-30мин, јас ја чував 1 саат и ништо. Колку што имам слушано и со фарба е тешко да се осветли темна коса.

Сега сакам да земам црн колор шампон, бидејќи не сакам да се фарбам, а сакам да видам како ќе ми стои друга боја на коса... Па ако има некој искуство нека пише.

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    18.174
    Јас земам од ДМ :)

19. Mizarka

Mizarka Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    А има портокалова боја - колор шампон, да се купи ? :)

20. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Мисиш Ginger hair? Таква боја :?: Неам видено тука јас кај шо живеам..До душе и не е големо местото..Ама кај шо има поголем избор би требало да продават?