Лоши навики

Дискусија во 'Психологија' започната од Nightwalker, 25 април 2011.

1. Irie.eye

Irie.eye Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Си ги грицкам ноктите и усните...
    Стварно не сакам тоа да го правам, ама некако несвесно ми е. Всушност тоа се случува почесто кога сум нервозна и загрижена за нешто. Пример сега додека сме на распуст си ги пуштам ноктите затоа што немам некои големи грижи (нели, нема школо, нема тестови, испрашувања... :D ) но сепак, затоа што од многу малечка ги грицкам и ми се многу меки, па сакала-неќела ми се кршат :(

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    и јас некогаш ги грицкав ноктите, ама еве веке 4 години имам убави долги нокти, ама бре навика да го грицкам мевцето од страна ми остана и тоа многу ме нервира, ама не на сите прсти суку само на палците. Чукнато

3. ecilove

ecilove Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Ја грицкам косата, навика од која никако не можам да се спасам, си имам ветено неколку пати но неможам да си стојам на зборот. Косата мора често да јас ја потстрижувам заради тоа, а плус сега и бремена сум и пак не ми иди паметот :D Како да престанам со грицкање? има ли лек за тоааа ?!!!

4. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Јадам многу..мрзата често ме победува..и почесто знам да излажам.

5. LikeDomino

LikeDomino Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    25
    Па тоа што кога сум нервозна секогаш прстот ми е во уста.
    Кога сум изнервирана некогаш знам да се истурам на некој кој не е ниту крив ниту должен, но тоа го правам несвесно.
    Не ја слушам мајка ми за некои работи а потоа кога сватам дека е во право многу ми е криво, и ред други работи....

6. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Некогаш не размислувам пред да "треснам" нешто, се учам на памет ..

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.562
    Порано грицкав нокти, но некако се ослободив од таа лоша навика. :rofl:
    А сега особено кога сум нервозна или кога немам што да правам ги крцкам прстите на рацете. :@ (Највероватно со тек на времето ќе се одвикнам и од оваа лоша навика) :lol:

8. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.251
    Ја грицкам косата, најчесто кога гледам ТВ несвесно косата ја носам во уста. Не можам да се одвикнам никако. Ги пукам (крцкам) прстите редовно.

9. loveintheair

loveintheair Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Grickam nokti, ustata i vnatresniot del na obrazite xd :P

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.469
    Па имам две така полоши навики. Ги грицкам ноктите ( а посебно кога сум нервозна ) и многу често ја факам косата што придонесувам многу брзо да ми се мрси. Пробувам да ги одвикнам овие навики и се надевам дека ке успеам во брзо време

11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    4.035
    Затворена личност сум. Секогаш мислам едно а кажувам друго.
    Некогаш сум многу брза и не промислувам пред да кажам нешто подоцна жалам ама тоа е
    тоа се лошите навики кај мене ;)

12. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Лоша навика имам кога ќе ме испитуваат професорите на училиште...си имам една белегзија
    и со неа нервите ги кинам.. :@ кога ме испитува професорот/професорката јас ја вртам белегзијата како оние машините за дупчење ѕидови такви работи шо се...И ме гледа професорот/професорката кога ќе ме испитуваат шо му правам на кутрата белегзија...А иначе на прашањата одговарам точно,се има случено и понекогаш грешно...Кога ќе заврши испрашувањето ми велат:Добро,супер...седни си :clap:
    Ииии коооонечно белегзијата ќе си најди мир и ќе ставам да биди на мојата рака се до следното испитување кога пак терам по лошата навика :|

13. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    грицкам нокти...никако неможам да се одвикнам..пробав се и сешто..јас ги имам еднаш пораснато во животов и пак ги изгризав..незнам оти вака ме фајча некоја криза се нервирам и ете ги гризам :rock:

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    :( моја лоша навика: ако немије се на место тогаш криза ме фајча дали било преку ден навечер или нојце јас морам да станам и да го наместам или стредам важно да је на место чисто и стредено и ците ги испобудалив дома за то ;( помоооооошшшшшшшшшшш

15. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    гризање на долната усна и :smoke:

16. live.gona.willd

live.gona.willd Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Грицкање нокти. :/

17. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    60
    ии јас сум иста како тебеее..ги нервирам сите по дома.ништо не е каде што оставиле.јас по нив се живо преместувам

На Anne15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Same Here! |(

19. TheKitty

TheKitty Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    :worried: нокти, коса, усни ( надворешен и внатрешен дел ) и сето ова го правам кога се нервирам за нешто, кога сум под стрес и во одредени ситуации нишање на ногата.

20. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    нон-стоп ја тресам десната нога додека јадам, и најважно пред да јадам морам да го помирисам јадењето, било што да е. кога правам јадење никогаш не го пробувам дали е доволно солено или пресолено или преблаго.никогаш не го пробувам. си ги крцкам забите онака си ги стискам во уста. секогаш спијам на грб со рацете прекрстени на стомак (ко не дај боже да сум изгледам :lol: ). си ги пукам прстите на раце и на нозе редовно и си ги гризам усните. во последно време на масичката до кревет си чувам шишенце со вода и секогаш го чувам отворено,никогаш не го затватам капачето. и уште ова кога седнувам да јадам ОБАВЕЗНО ги ставам двете нозе под газ и со стапалата си го потргнувам столот колку што ми треба и сите ми се чудат за ова како го можам. има уште ама ај доста е засега :)