Да ве прашам, има некој пробано да го отстрани со мед и брашно? И дали имаше резултати и за колку време?
Здраво да ја освежам темава,дали масните ткива болат?имам повеќе на телово,но никогаш ни едно не ме болело,сега пред 3-4 дена,почна едното да ме боли,не кој знае колку,но знае да ми направи како некој да ме стиска на местото со прст.
Обично, масните ткива не болат и не би требало да болат. Не се знае причината зошто настануваат меѓутоа не е ништо страшно се додека се меки на допир, не болат, не се шират, не менуваат големина, облик и боја. Ако ти предизвикуваат голема болка, појди на доктор чисто на контрола. Секако треба да се контролираат бар еднаш годишно. А можеш и да си ги извадиш доколку ти сметаат, со локална анестезија, петнаес минути и раат. Те болат ли уште? Се зголемува болката или само тогаш еднаш било да те заболи?
Не беше голема болката,него ептен мала,од тогаш не ме болат,не ми се шират масните ткива,исти се од кога се искочени,и искрено не ми сметаат,затоа што не се гледаат надворешно,внатрешно ми се,само на допир на кожата се осеќа.
Онда немаш гајле. Не се секирај. Можеш чисто контролна да си направиш за ти да си раат, ама вака по ова што го кажуваш, не изгледа апсолутно ништо алармантно. Поздрав.
Друштво, денес извадив 5 атероми на главата, имаше доста крв и имам болки. Нормално е тоа после ваков хируршки зафат, да се има болки? Имам конци на главата и гази со крв по 10 дена треба да ми ги вадат конците.
Нормално дека ке се има болки,сепак се работи за зафат,и имаш конци.Не е страшно нормално е,без паника
Дечки, забележав како топче на ногата, се наоѓа околу 20цм над зглобот, но само кога ептен ќе ја затегнам кожата, вака не ми се приметува. Не ме боли, не се ни гледа, не го ни чувствувам. Не е правилна форма на топче, малку како сплескано. Дали мислите дека се работи за масно ткиво? Малку се успаничив кога го забележав, иако помислив да не ми е поткожно вкално, или некоја иритација од депилирање..не знам
Здраво Дали некој има отстранување масно ткиво на пластична хирургија и која била цената за со упат од матичен лекар?
Zdravo forumdziki Dali nekoj imal topce na rebrata koe e tvrdo i ne se mrda? Dali e opasno? Go imam okolu 5 godini no denes utre i nekako go zanemariv i ne odev na lekar. Utre ke pravam biopsija i mnogu mi e strav. Nikade ne mozam na internet dda najdam za tvrdo masno tkivo dali postoi. Dali nekoj imal tvrdo da e topceto i da ne se mrda?
Дали го отстранивте масното ткиво бидејќи и јас имам на раката и се мислам да го вадам на пластична хирургија?
Dali nekoj ima iskustvo so slednovo i kako go resil. Na vratot imam valda masno tkivo 7 god unazad so ista velicina ednas go imam istiskano i kako bela smesa izleze. Sea pred nedela dena nesakajki cesajki se go potkaciv. Od togas pocna da raste i da me boli. Isto ima i neprijaten miris. Dali nekoj znae sto bi bilo zasto na lekar imam zakazano na sredina na avgust.