Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Имаше ли ризично месецов? Сепак ако немало ризик нема ни место за паник.

2. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Имав незаштитен однос ама не сврши во мене и гледаме кога ми се неплодни денови, исто така во последни неколку месеци ми се намалува се повеќе и повеќе и еве до што стигна никогаш не е било кафеаво..

3. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Истото ми се дешава и мене , последниве месеци исто како да не добивам, мада ми иде редовно. Мислам немам никакви симптоми за некаков циклус. Порано нон стоп недела дена пред да добијам ќе почнеа постепено градите да ме болат, ми се дуеше стомакот , по некоја бубалица ова она , а последно време ништо |( Како пред пубертет се осеќам |(
    Ми фали прогестеронот , а порано се жалев дека го мразам :D
    И ќе идам на гинеколог, ама уште сум во потрага по некој добар :$

Дали случајно имаш држено некоја диета во последно време ?
    Зашто јас направив редукција на масти во исхраната , ги сведов на минимално ниво , па ништо чудно и ради тоа да ми се дешава вака . Неодамна правев анализа на крвта и триглицеридите и холестерол ми беа на долна граница ( а холестерол е основа за полови хормони ). Си играм играчки , ама ај |(

4. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Не сум држела никаква диета,имам некакви нервози за без везе и тоа често во последно време,незнам од што е ова но исто како тебе немам симптоми,денес ме само болеше стомакот и испив апче и толкууу ни стомак ни крв како ништо, редовна ми е менструацијата на 28 дена секогаш.Многу ми е страв не дај боже да прекине менструацијата или да сум бремена..

5. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Иначе мене порано истото ми се дешаваше кога ќе се вратев од одмор. Ама само тој еден месец, после ми се регулираше. Така да ако имаш менувано клима сега брзо, може и ради тоа.
    А за бременост, не му ја мисли, оди земи си тест и направи го наутро, зашто вака ќе чекаш до наредниот месец да видиш дали ќе ти се среди и ќе се думаш дали е или не е.
    Што порано го направиш тестот толку ќе си помирна , а и да биде нешто што не сакаш, ќе имаш време да реагираш.
    И појди си на гинеколог што порано, не земај пример од мене :)

6. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Утре треба да добијам и многу ме боли левиот јајник...Ви се случува ли и вам? :(

7. DaskalovaM

DaskalovaM Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Normalno,istoto mene mi se sluci na pocetokot od mesecot i sega pak imam predmenstrualni simptomi :) me bolat bradite,mi se duva stomakot... ne se plasi :)

8. anonimna87

anonimna87 Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    na mene mi dojde i prvio den mi tecese kafeni parcinja dali e mozno da e od toa sto gi koristiv flazil vanaligetkite da mi e od niv toa mi se sluci samo pravio den

9. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    ова јас што го прашувам веројатно е невозможно ама сепак да си прашам: дали може некако да направам побрзо да ми дојде менструација?? дали да јадам некоја помрсна или поздрава храна ?? првпат толку да сакам да ми дојди а ете и зошто - 2 месеци ми нема дојдено (обично ми иди на 40 дена) и денеска не ми се вежбаше на физичко па си реков да му речам на наставникот дека имам болки во стомакот и дека МОЖЕБИ ќе ми дојди биолошка (менструација).. можеби и ќе поверуваше, ама уште 3 девојчиња рекоа дека им дошло и овој ни бапна минуси и над минусот напиша датум.. и сеа демек он ќе ни водел евиденција за да види дали го лажиме (ни јас самата не си водам евиденција за мене, тој ќе ми водел :fubar: ) .. а мене ми е многу нередовна менструацијата, па прашувам дали може некако да се регулира ??

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    4.604
    Здраво сакам да ве прашам дали ви се има случено измегу цуклус да ви тече неколку дена слабо крварење како кафен исцедок?Веке неколку месеци ми се случува ова гинекологот ми рече дека може да е овулација но тоа трае како што знам само еден ден.А кај мене еве веке неколку дена кога повеке кога помалце некогаш дури и како конци крвави и како засушени мрсули (се извинувам на изразов)Па ве молам за ваши искуства.Инаку пап тестот и микробиолошките тестови ми се уредни

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.814
    Тоа е овулацијата, исцедокот што го опишуваш личи токму на оној што се создава при прскањето на фоликулите. Гинекологот твој е во право. Прскањето на фоликулот можеби е моментално, ама обвивката и содржината на фоликулот може и со денови да се чистат, па тоа и се случува кај тебе :)

12. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Јас овој месец започнав активо да вежбам, но еве сега неколку дена ми доцни менструацијата дали ова би можело да е причината за доцнењето ?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.814

Активното вежбање, поточно зголемената физичка активност може да биде една од причините за доцнењето на менструацијата ако нема други, поверојатни причини (ризичен секс, хормонски промени, промена на местото на живеење и слично).

14. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Може малку сум мала за да прашувам вака ама добив пред неколку месеци и како за првпат беше редовно.На секои 27-30 дена и сега одеднаш ми касни повеќе од 2 недели.Нормално ли е ова? :wasntme: :doh:

15. simm18

simm18 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo :) nova sum na forumov i sakam da prasam dali postoi moznost posle prvo daruvanje krv da mi kasne menstruacija? zatoa sto sekogas mi doagja redovno, a sega kasne 3 dena veke strav me fati :worried:

[mod-kirilica:1hrgz2wz][/mod-kirilica:1hrgz2wz]

16. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Секогаш добивам од 29 до 1 најкасно.А секој месец редовно добивав.Ама ете сега е 8,а уште ми нема дојдено.А болки во стомакот имам уште крајот на септенври,ама не мн јаки и кратко траат.Треба да се секирам.Ви се има случено ова?

17. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47

Леле добро е,добив.Да не добиев сега ке одев утре по тест за бременост. :tmi:

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Никогаш не сум имала редовна менструација, ама месецов ми доцни добри 10 дена.

За бременост не е тоа, ама ме нервира вака не знам на што сум. Читав дека и промена на место на живеење може да придонесе за доцнење, па мислите ова држи вода или не? :^)

Си правам сега едно резиме, месецов ми беше доста стресен, сменет ми е начинот на исхрана ама колку време му треба на организамот да се врати во нормала... Имате некој совет или идеја што да очекувам?

На obi4ana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. obi4ana

obi4ana Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    i jas isto kako tigerlady nemam redovna a i ovoj mesec mi docni veke 6 dena ... isto za bremenost ne mi se veruva da e .. a na krajot na sep se preseliv vo druga drzava da studiram..i malku bev bolna i piev nekoi apcinja za zelezoto no tuka mi gi prekratia oti imav bolki vo stomakot i ispiv nekolku inekcii, i primav infuzija..mislite li deka ot toa mi docni ili ima nesto drugoo.. ve molam pomos..a i da naglasam deka pred 2 nedeli imav mn belo pranje a sega nemam nisto... help ://

[mod-kirilica:7xpf7m7s][/mod-kirilica:7xpf7m7s]

20. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Јули не добив , август ми дојде многу порано , септември добив на 24 и еве сеа го нема ... пукнав , нервози ме фајкат . Имам болка во јајниците одвереме навреме , ама не таква болка како за менструација , ме штрекаат :^) ...? Што да правам ? :(