Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ќерка ми сама скопча.. и тоа сега брзо.
    Ме праша дали сме во отворен брак.
    Претпоставувам начула некој муабет што сме го правеле со маж ми.

Никако посебно не изреагира.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Ако кажат, ќе треба да се разведат.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Навистина?
    Ти ќе се разведеш ако комшијата, па и мајка ти, не се согласува со твојот избор за брак?

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040
    Ја претерувате по малку, ко засегнат да ви е животот туѓ.

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Па тука луѓе од 20 години се шекнат ко им кажеш за отворен брак а не па луѓе од 80 години. Плус како да и каже? Замисли ја ситуацијата.
    Убав неделен ден. Одат кај нејзините или неговите и ручаат и во еден момент “мамо,тато ние сме во отворен брак” wtf луѓе. Размислете малце.

И јас не сум за отворен брак ама не значи дека ако не сум јас дека не се и другите за тоа. Треба стварно да ги оставиме луѓето да си прават што сакаат во животот,секако е краток.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    И си прават, не слушаат некого од форум. Ама не ни знаат која е разликата од брак со еден и секс со цел свет. Тоа и порано имаше, се викаше швалерај, сега се отвориле па не се ни замараат дали некој ги знае или не.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040
    Јас познавам личност што мечтаеше кон отворени врски, така лабави, дружби откај ти знам шо. Откако ја изневерил некој батка, пошто нели отворени врски, била повредена многу и била на доктор да се провери дали фатила нешто...

СИ реков.. Старк ај не препрашувај многу многу, а сакав да ја прашам ами нели беше во отворена врска шо се лутиш или тоа важи за тебе да можи отворено да си општиш, а момчето да биде лојално?

На Tanjamm и Indiegurl им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    На доктор е нормално да се оди минимум еднаш годишно.

И пак ќе прашам, за кондоми сте слушнале?

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040

Не не, девојкава ми се исповеда шо и се случило во смисла со типот пошто биле во отворена врска, но го фатила како ја изневерува.

10. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Епа како отворена врска а фанала го како ја изневерува? Овоа нема смисла малце. Мош не и рекол дека ќе биде со друга/друг. Друга логика немам.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.136
    Искрено не знам како успеа да ги поврзеш работиве, немаат никаква логика.Мене и цела таа идеја за екстремна независност ми е вештачка и токсична, ама океј друга тема, само не сфаќам што е погрешно тука да се користат привилегиите кои ги носи бракот како институција, од кои корист имаат двајцата.Според ова што го напиша, не треба никој да стапува во брак затоа што тоа им ја одзема независноста на жените? Нема логика, да.

На Milobebence, Annath и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040
    Мене ми има смисла. Изгледа таа од нејзина страна си мислела или сакала да биди отворена врската, а момчето да е лојален и затворена, ама не ја прашав оти не ми е местото толку длабоко да прашувам..

На Paris hilton му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ова нема никаква смисла што го пишуваш, или биле или не биле.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.040
    Самата ми го кажа она, онака како што го напишав.

15. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    481
    :D:D
    Шта речи. Отворена е кога двајцата се согласни и за двете страни да важи. А и темава не е за врска туку брак.

16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Јас лично не склучив брак за да наследам стан или некој да ме издржува. Сеедно ми е дали сум потпишана или не, само не сакам децата да ми бидат вонбрачни, а и тоа не менува ништо.

На deskarada, Tanjamm и Idedemja им се допаѓа ова.
  17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    И јас така гледам и на друга тема пишав и што друго го третирам како злоупотреба од партнер на партнер кога не се избалансирани и едниот финансиски зависи од друг, односно кога има финасиска нерамноправност помеѓу партнерите независно од возрасна разлика меѓу нив.
    Ама ете тоа е тоа како јас размислувам за ова па да истаканам ете исто размислуваме. Сепак противаргументите на таа тема како и на оваа беа нивни брак не знаеме што им се случува кои сме ние да судиме. Не бре луѓе не судам, само знам што почитувам, а што не и тоа е тоа.
    Луѓе во отворен брак почитувам доколку се начисто со себеси и доколку едниот и еве и двајцата не ме гледаат како потенцијален нивни секс објект за задоволување на страсти и потреби и по уште неколку критериуми како и сите во брак независно отворен или затворен имам пишувано во др. тема да не се повторувам пак.

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Aпсолутно се согласувам поарно отворени карти отколку играње игрици, исто така отворени карти кога едната страна финансиски зависи од другата да си каже, а не за да учини на другава страна да изиграва кловн, а другата страна па као ни сам одавде се мава у груди што тоа има сќарено:puke:
    Ама нели ете не сме им во брак да им знаеме како им се уредени финансиите, сексот итн.
    Можеме да кажеме што почитуваме, прифаќаме или не.

Инаку има многу млади парови со дете што не се законски венчани баш заради ова, бидејќи е многу лицемерно стапувањето во брак, ај граѓански некако ќе разберам, некако, иако и тоа е многу дискутабилно. Ама па во црква венчавање а се во отворена врска што ќе премине во брак. Чуму тоа глумење лудило, за старите што ќе кажат, за сликарот да извади една групна на излез од црква? Па поголемо лицемерие од ова амин. Особено што си даваат завет на целосна верност еден на друг, мажот и жената сатнуваат една душа, едно тело, ама во отворен се една душа еве се сакаат премногу нели ама остануваат две тела што се јаваат наоколу со многу други тела:tmi:
    Инаку во сите конвенционални бракови нема толку многу присутно изневерување како што многу алудирате и гатате за процент на изневерени а се уште во брак колкав е, тоа е само некој ваш изговор. Иако и јас реков знам такви и пре би развод да применат, ама нивна работа, сепак тие што ги знам огормен дел изневеруваат со години со ист партнер, не ги мењаат како чорапи.
    Накратко за да не е искористување, туку користење на привилегии па треба да се исполенти и некои услови кои општеството вака или така уредено ги наметнува. Ако не им чини на некои така востановеното и уредено општество слободно може да си заминат во земји, месности каде полигамија си е законски регулирана и нормализирана, да си плаќаат данок за унапредување на тие златни општества. Дека тука кај што се установени со нивното декадентно однесување и негово пропагирање и промовирање за да добијат привилегии кои ги имаме сите други треба да задоволат одредени барања, независно колку се сакаат и почитуваат тие како поединци. Јас тоа никаде не го оспорив само забодува очи оваа нивна контрадикторност. Страници наназад @Peanut Butter тоа се обидува да го потенцира, ама не знам од кои причини наидува на главно игнорантен однос од останативе, ама и таа и јас еве си го кажуваме јасно на соодветнава тема мислењето за отворени бракови во денешно време кај нас.
    Е и јас за истово се чудам, ама во која тема во врска со брак и да ја спомнам независноста копја се кршат зошто сум ја спомнала воопшто, ама тоа е тоа и најјак противаргумент не знаеме како им е во бракот. Па немам потреба ни да знам, знам што не почитувам, што не ценам, што не би сакала моја ќерка или син да има како брак, иднина. Ама па сепак ако толку се зависни за пари и не сум ги извела на прав пат и насочила и подучила како да се самостални и независни нивно си е де.

На Tanjamm, GrimTheReaper и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Во поново време за буквалистите одвојуваат време на венчавката и дообјаснуваат народски со поедноставни зборови што сакал авторот да каже во Светото писмо со таа изјава, ама кој да разбере е работава нели?
    Не гледај ме што правам, слушај ме што ти зборувам и при тоа кога ќе ти одговори другата страна што сакаш слушај што не прави се наглува.
    Не иде тоа така, ама ако ти сметаш дека е ок, ајде нека ти е.
    Мене твојов црковен брак ми е како атеист сопруг да го терам де па де да оди во црква и изиграва муле кога ќе вика да, да, да или пак највисок врв на хипокризија, лицемерие, како да се изразам. Што знам како некоја што мрсела цел пост ни пазела на храна, на душа, на зборови да се затрча прва да се причести. Чуму, дајре да и удрат и да и ракоплескаат браво за нешто во кое не верува и не го ни правела ниту се сложува со тоа? Еве стварно не разбирам чуму? Убав бил чинот, па и мене ми се убави адетите на Индијците пред венчавка сите тие неколкудневни славја и на Ромите еве пример па не ги применував на мојата свадбена церемонија. Си бевме верници си пристапивме кон црковен брак и со душа и со тело и живееме на тој начин, кога нема да верувам во зборот што сум му до дала, во бракот како општествен и црковен конструкт на кој сум се заветила ќе го раскинам и ако се решиме за отворен може ќе живееме така без брак или со друг во отворена заедница, невенчени. Така јас сметам дека ако сакам нешто такво најправедно е вака да постапам.
    Тогаш да не се лути кога некои по без влакно на јазик ќе и/му речат спонзоруша дека е или нема да и/му речат ама ќе биде заобиколувана/ заобиколуван како таква/ таков, не може и јаре и паре:lol:
    Е сега нека си сака таа или тој се уште така да си прави како што си сака, ама и да не се чудат од третманот на општеството кое во глобала индивидуалното сакање на газ си го става:D

Последна измена: 11 јануари 2022
    На christinnn, Tanjamm и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Се аплицира ли некаде за овие барања и дај објасни кои се тие услови кои мора да се задоволат?

На Annath и Just.do.it им се допаѓа ова.