Не мисли конкретно на вкус ко сакам посолено или помалку солено а не па и на вкус од типот таа е посимпатична од онаа. Мисли на невкусно=општествено неприфатливо однесување од твоја страна. А на Тошо може да се правиме до миле воље
Тачно “тоа е“ ... такви ко тебе секогаш ги имало и ќе ги има ...исто како што ќе ги има и тие што изневерувале со тебе.
Нема што да се објаснуваме,те се може еве да се повторам пак имаш амин од маж ти,терај. Ама ни тука ни кај било која жена не ти проаѓа ова,знаеш иако ти е неважно бидејќи ти не си ко повеќето. Само зошто особа би се поистоветувала дека не е како повеќето и дека е авангардно понапредна со правење деструктивни дејанија(се однесува на врска надвор од брак со женет,се однесува на моментот зошто мора да е ''излет'' со женет)? А знаеш што друго ако ти е џабе да се објаснуваш што воопшто се мачиш... Си требаше во СДK и тоа е,вака ем тема ем пиша прашајте се, ем џабе се,епа сега нема и паре и јаре. Џабе се навистина терај така како ти чини
Не сум 'авангардно понапредна', туку различна од тебе, на пример. Нема никакво 'деструктивно дејание' во моите одлуки. Пред 100 години, докторите ги лекувале жените од 'хистерија' со мастурбирање. Буквално им ги дркале до оргазам. Така е и измислен вибраторот, оти докториве ги болеле рацете од што дркале вагини цел ден... - муабетот за 'општествено прифатливо' Општествено не било прифаливо до 60тите во САД, заедно да јадат, седат, учат итн црнци и белци. Општествено било прифатливо пред 4 века, жени да се палат на клада, затоа што биле 'вештерки'. Ова што јас го правам, иако за многумина е 'општествено неприфатливо', ниту е ново, ниту е модерно, ниту јас го измислив, ниту некогаш ќе запре... Освен, да се случи, она што неколку пати го предложив во темиве на форумот: Сите кои се во врска или брак, уште вечерва нека им кажат на нивните партнери се' и од таа искреност, да произлезат сите нивни одлуки за иднината. Ама нема да се случи тоа... нели? На сите ни е јасно...
@WildMk благодарам за лекциите,немаше потреба,не си ти првата која смислила топла вода. И да деструктивно дејание е кога правиш излет од твојот брак со женет. Мене не ме засега со маж ти дали ич нема да се допрете и секој ќе има истополов швалер ете ти ене жена тој маж швалер,ич не ме засега. Ми паѓа во очи тоа што со женети мажи правиш а и маж ти сигурно плеснал досега некоја таква во брак. Џабе се во право си,терај како си намислила.
Ова однесување, Отворен брак со излети со женети, прифаќање на толкави ризици - секс-средби со непознати од Дејт Сајтови, таков тип на автодеструктивност и по физичкото здравје ...ова однесување не е прашање на “општествено прифатливо или неприфатливо“, ова е прашање на патологија чии корени треба да се побараат на друго место ...
И после.. јас се објаснувам, јас напаѓам некој.. Ми текна: Приберете си ги мажите да не ви шетаат по други
Тоа што твојот сопруг шета по други, не значи дека и нашите партнери имаат излети надвор од врската/бракот
Не се грижи нит сум те нападнала само си кажувам а ти мене покрај тоа што ме спушти на твоето ниво откако си го пишав мислењето за твојот момент излет со оженет туку и се јачаш и заплашуваш. Но ништо не можеш освен да се усреќуваш дека си многу поразлична од нас и си,ај со здравје и помалку да плачеш за внимание а повеќе да си тераш бракот како што ти чини.
Јас сакам мојот да шета по други.. Се палам ако му се дигне на некоја што сака да се плеска. Како што разбрав, ти имаш проблем со тоа да оди твојот со други. Не знам кој ми цитираше 20 поста и кој плаче за внимание
многу објаснуванња без потреба а толку е просто и еднодтавно,кој е тој маж што толку многу си ја сака жената а и дозволува да оди со други мажи? или обратно ? и уште тоа било нормално? за кого нормално за некој нормален?боже сачувај што не ќе слушнеш.
Не сум адвокат на Вајлд ама сум била изневерувана во традиционален брак . Има огромна разлика од ова што го зборува Вајлд до овие што изневеруваат со неа . Пре би рекла дека они користат прилики како Вајлд отколку она нив . Невкусно е нивното манипулативно патолошко глумење на "маж" кој "негува " традиционален брак само и само да не бидат осудувани од општеството и покажани со прст. За разлика од овие патолошко лажговци кои ги изневеруваат своите брачни партнери , Вајлд има чист искрен отворен брак со својот партнер. Па кога овие "традиционалните мажи " не би користеле вакви прилики , контактите би се одвивале само помеѓу истомисленици како Вајлд и маж и , а веројатно и некои сингл личности.Општествено НЕ прифатливи се овие "мажињава" што глумат Па затоа се шлепуваат на сметка на отворени бракови!Постоењето на отворени бракови каде партнерите се на чисто меѓу себе без лаги не можат на сила да му се пикнат во гаќи некому кој живее во затворен брак! А како што читам Вајлд не трча очајна наоколу по вакви "мажиња" , туку они ја бараат познавајќи и го брачниот модел. Па и да не е она има уште мал милион спонзоруши , ескорд дами итн кај што ќе се шлепаат овие патолошките мажиња водејќи двоен живот. Па тие не се почитуваат и не се прифатиле себе си , камо ли партнер! +И не , не би можела ни јас да живеам во отворен брак , ама го почитувам својот традиционален брак . Се додека некој трет не трпи штета од мене е ОК . Не ја гледам штетата од изборот на Вајлд за отворен брак ?! Потенцирате изневерувачи кои ги лажат партнерите они прават штета врз сопствениот брак , немаат топки да признаат дека не се способни за традиционален брак па бркаат прилики наоколу како патолошки лажговци.
Што признав? Ти па еден 'нормален' За тебе пишуваат овие погоре, се тревожат оти одиш со други, а жена ти не знае
Епа прочитај па види,да дознаеш И во друга тема ми се залепи со оф топик и сама си призна,ајде ајде голема си детски игри вака со оженетите.
Супер де, ти се погодил .... Разбравме дека те возбудува тоа да се изложуваж на ризици, кај сама се изложуваш, тука е и сопругот кој после секој дејт со друга е потенцијален носител на зарази и инфекции....сето тоа зачинето со мистеријата “дали навистина ја зборува вистината кога вели дека користеле кондоми...“ Ти се погодило и терај си...
. Реков јас, се имаат пореметено моралните вредности кај некого,, реков и тешко на деца, па одма бев нападната дека немале децата врска со ова ... Се мислам дека ова е лечење на комплекс.
Ајдеее... каква врска има тој оф-топик со муабетот овде? Да ви кажам еден пример: Му пишувам еднаш на еден од тие: Можеш да зборуваш? Тој ми испраќа слика, од жена му како си лежи и си гледа телевизија и ми одговара: Нека заспие госпожа, па ќе ти пишам
Што збориш ? ти размислуваш како би изгледало тоа во стварност ? или си кажуваш нешто по твое? самата помисла е гадна и одвратна! ти иде жената дома а знаејќи дека се дупела со некого! и уште јас треба да се палам на гоа дека е ебел некој гнасен кретен?