Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    Вајлд "но хард филингс , прости вака но ќе прашам само со оженети се гледаш? А и изнесе премногу сочни детали за личните доживувања во отворениот брак , па мислам од таму се и негативните реакции. Не секој може да ги свари деталите од вашиот брак. Затворениот брак подразбира и поголема доза на конзервативност во однос на споделување на интимата и личните страсни доживувања. Темава на крај се сведе дека сите што прашаа нешто се покајаа што прашале заради одговорите кои се ту мач за нивни вкус. И се отиде у јабана

На Feminka22 и WildMk им се допаѓа ова.
  2. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    578
    На коментаров, ке останам speechless :)

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Баш поради тоа и пишувам. Знам дека се ту мач.

На тоа конкретно што го цитираше, му искоментирав на типов, нешто во стилот: Како можеш без нејзино знаење, таа си лежи и појма нема... Си се изнасмеа само...

Сакам да видите колку се бескрупулозни таквите, спрема сопствената фамилија, и дека ни еден збор и убедување, нема да ги смени.

А верувај, на сите со кои сум се допишувала, значи, не само на тројцава со кои сум имала секс, туку буквално на сите им сум зборувала дека не чини, и дека е подобро да им кажат на нивните сопруги, дека не е фер што ги влечат за нос итн.. итн... Никому не му беше гајле за тоа што јас им зборувам... повеќето дури и се лутат, и тоа го рачунаат дека им се мешам во нивниот живот... исто како што овдека ме рачунаат дека им се мешам со самото имање секс.... Јас и таквите како јас сме измеѓу (условно речено) сите неверни мажи и изневерени жени... А во суштина, проблемот е нивното изневерување и лажење...

Знам дека е досадно да повторувам, и дека го повторив сто пати, ама многу би ми било драго сите да се искрени и да се 'поделиме' на оние кои имаат секс надвор од брак и оние кои немаат (исклучиво со согласност на партнерот), и еднаш да се затвори овој глупав муабет кој... признавам... и јас го форсирам до некаде. И пак ќе речам... ама нема никогаш да се случи... иако за мене би било најдобро решение, а и за сите изневерени брачни другари....

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    Многу убаво знам што зборувам , имав јас таков гнасен кретен со плус други психопатски додатоци. Ама тој гнасниот кретен е патолошки лажго на кого му служев како маска во општеството за да глуми он хепи фемили, маж татко ... Да не биде општествено отфрлен . За разлика од него Вајлд влегла во врска и брак со некој што е на иста фреквенција со неа , и што мене ми е гајле за нивниот брак . Зарем не сакаш да бидеш благовремено искрено информиран од твојата партнерка пред да стапите во брак па да имаш избор ? Камо да ми кажеше идиотот дека не е тип за затворен брак дека има други сега немаше да го плукам .

На -Buba- и WildMk им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ете, тоа е тоа кое фали во врските! Искреност!!

6. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    514
    Тие шо сте против отворен брак, значи маж ви секако ке иде со друга
    Е сеа поарно да сте у таков ебан отворен брак него ли да крие од вас и да ва праа будала
    А верувам и на жените или ви е излезело до сеа или енос ќе ви излезе прилика да идете со друг, зашо да не пример? 30+ години со еден маа мислам здосадува
    Па гледајте си

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    а
    А значи со тие што треба да се сексаш
    Тој нее крив во случајов ти си крива тој си бил таков а ти тоа си го знаела и си го трпела така?ако тоа тебе ти сметало требало одма под хитно да се разведеш, или ако те палело и тебе тоа што одел со други и ти исто со таа мера си се реванширала и во случајов и вие сте си имале отворен брак

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тој не е крив??? Ма немој?!?!?
    Таа е крива оти тој бил стока со тапија????
    Ти знаеш јас какво гадно искуство сум имала со дечко кој ме изневеруваше?!?!
    Јас бев исрена со него, тој со мене не!
    Е тоа искуство емпириски ми покажа колку е битна искреноста пред себе и пред партнерот!!

Животи се рушат секојдневно, буквално, поради тоа проклето лажење!!

Последна измена: 14 август 2018
  9. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    тој секако дека бил крив,зборам за случајов таа знаела дека оди со други а пак била до него, сега ме разбираш?

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И јас знаев дека оди со други, и стоката ми се закануваше дека ќе ме убиел ако му се скарам?!?!
    Ти знаеш како живеат жени кај нас и што маж може да им приреди???

Ако имаш деца женски твои или на близок твој, мисли му ја за нив! Оти друг нема да му ја мисли!!
    Посебно не, некој ваков неандерталец како патолошкиве лажговци!!!

11. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Е како ќе ти се заканува? има закон неможе тоа така.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Има закон, на хартија брат!!
    Да не се роди женско кај нас, иначе и' се е*а мамата и уз дуж и попреко!!
    Никаква заштита немаат жените во случај на малтретирање и развод!! Никаква! Затоа еден куп трпат со години, со децении тортура од брачните партнери... ако мислеше ти дека од ќеф остануваат толку време со насилници...

На Feminka22 и tambelina им се допаѓа ова.
  13. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    сега ако збориш во твој интерес да бидеш поубедлива па да ти поверуваме.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е ова мој изговор за ништо во врска со мене.... ова ти ја кажувам реалноста за тие кои пребродиле вакви работи! Илијадници жени има кои биле жртва на насилство во некоја врска или некој период од врската/бракот... Прочитај по темите ако не ми веруваш мене.. пишувале и други... Најди и некој друг извор на интернет... има и таму примери...

Се' ќе беше полесно ако не се лажеа луѓето меѓу себе...

15. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    тие што трпат проблемот е до нив самите, или несе решителни, или чекаат подобри времина, или се тотално затуцани и неснаодливи , или пак има секакви што да речам се навикнале .

На Lizzie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ништо не знаеш за психологијата на жртвата!!
    Апсолутно ништо!!

Седи кец!!

Избегавме од темата... до некаде...

17. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    Јас сум била крива што манипулаторот вешто лажел ? Па кога влеговме во брак и се роди дете му падна камен од срце немам кај да бегам сега па се опушти троа повеќе и почна рогови да покажува ?!? Браво бе дечко , гледај некоја ваква слична глумица да не земеш па ќе ме разбереш . И да , се разведов и тоа после молење колење Оти кретенот глумеше лудило до последно и се закануваше , па фала богу една се погоди трудна од нив и во Социјално престанаа да ме ѓњават за мирење на убавиот ми мрак- овај брак. Отидов офф топик доста е толку .

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тоа е таа подредена улога која ја имаме во општеството, и со која жените, автоматски потпаѓаат во подолен вид... од раѓање..

Ама проблем било оти некоја како маж размислувала или била брутално искрена пред светот?!?
    Не да е проблем!! Несфатливо е за уназадениот 'просечен' македонец!

Едниот и другиот проблем, имаат ист корен во козервативни општества како нашето

19. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Ако се сака мора
    Види твојот ги претерал сите граници, а све што е птетерано веќе излегува од контрола.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Каква длабока мисла је*о те!!! :D

'Све што е претерано вече излегува од контрола' :D

Што ти објаснувам од преѓе, не ме читаше?? Кога ти велев дека жената е подредена и нема права, ти ми рече: Ааа изговор ти е.... или како кажа точно..