А дур е таа со него како е поубаво јас да гледам или да се скријам негде? незнам навистина како би постапил во тој случај? пошто вккаш ти кога го гледаш сопругод со друга се палиш уште повеќе ? затоа ме интересира?
Не сум го гледала.. Не сме имале тројка. Како мислиш да се сокриеш? Без да знае другиот?? Манијачки е тоа. Како без да знае?? Замисли тој некој да оди со сопругата твоја некаде за секс, и да има некој трет, да се крие и да гледа.. Многу чудно ми размислуваш
Не мислев така да се кријам во таа смисла , погрешно ме разбра, далеку од тоа, јас сум совренен и не ми смета тоа ако има швалер, него таа е многу љубоморна на мене тоа како да го решам?
Од вас двајцата зависи.. Ти си ја знаеш најдобро. Ако сака-сака, ако не сака-не сака. На сила ништо не е убаво.
Мене мм да ми речи хеј златце заминав јас друга да е.нам прво што ке си помислам е хеј што е работав дали нештo фали на мене, дали сун дефорнисана нешто па што почнал да оди по други
Јас во принцип сум човек - живеј си по свое и остави ги другите да си живеат по нивно. Искрено, не познавам никој кој функционира во ваков "отворен брак", но мене ми делува дека е компликувано и комплексно за да се одржи. Разбирам дека е за разбивање на досада и за забава (мене и во врски ми се здосадува брзо, а можам да замислам пак како е во брак), но делот со сексот со женети мажи - баш и не го разбирам најдобро. Мене најверојатно, етиката и моралот не би ми дозволиле да се впуштам во неверство со женети мажи. Но, ако ти @WildMk и сопругот си функционирате вака подолго време, а бракот ви е успешен, тогаш не гледам причина зошто да не си продолжете така. Битно е вие да се разбирате и да сте си среќни, зошто тоа е ваш брак, а останатите нека му ја мислат за нивниот
Ниту сакам отворен брак, ниту па сум убедена дека истиот како таков би бил функционален. Јас мислам дека целата поента лежи во претходна траума и на овој начин се замаркира нанесената претходна душевна болка од некое претходно трауматско искуство и како таков начин ескивира до отворен брак. Дека овој стил на брачен живот продуцира среќа и брачна хармонија ниту најмалку не би рекла, зашто среќата е љубовта, а љубов е меѓу двајца. Сексуални фантазии со олицетворение до степен на д**ење кој каде стигне и притоа дома славје на среќна годишнина мене ми е нон сенс и ван свако нормално размишлење. Впрочем јас сметам дека зад ваквите врски или бракови се крие страв од напуштање на дотичниот е**ч и притоа се одобрува секој негов излет ван брачната постела, со тоа што се компромира и подредената страна за да биде болката квит а квит.
Right to the point. Ова влече корени од претходна ситуација која создала одредена фрустрација кај личноста. И покрај одбивноста кон таа ситуација, во случајов изневерувањето, се јавува потреба од превентивно делување и заштитување себеси од повторна болка. И јас имам слична ситуација, фрустрација која ме натерала да живеам вака како што живеам. Дали е правилно или не, не знам, за мене е најдобрата опција.
Има и такви. Познавам пар, кој е во отворен брак, откако едниот партнер изневерил. Ама и нивното е поарно, од оние партнери кои се изневеруваат. Жени во брак... се е*аат наоколу, не знаат од кој им е детето, па лажење, па криење, па што ако дознае сопругот. Жени во брак, кои имаат секс за пари, не се богати, а сакаат да живеат на висока нога. Жени во брак кои имаат вонбрачна врска која трае со децении.. тоа веќе не ни спаѓа во неверство, туку во паралелни врски... мажот знае, се знае и со швалерот, си се дружат сите задно... Се' има... за жал..
WildMk ниту сакам да те убедувам, ниту објаснувањето твое мене ме разубедува. Ама дека можеш да речеш дека е среќен брак, одкако тој ќе се е*е со друга па ќе те е*е тебе да не се лажиме. Варам очи, секое нон сенс размислување ми е близу до перверзија.. Вакви сексуални излети со знаење на двајцата сопружници не го намалува фактот дека двајцата се изневеруваат. И не, ниту може да е среќен ваков брак, а уште помалку би биле децата среќни, колку сакаш ти убедувај!