Педијатар

Дискусија во 'Бебе' започната од lina-kalina, 22 август 2015.

1. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    178
    Златна е докторката, ми беше на породување и продолжив кај неа уште неколку контроли, влегов во темава да видам мислења за да му одберам матичен ама мислам од никого нема да сум задоволна како од нејзе :D Исто и Фидановски и Алулоска (или Алуловска, не сум сигурна) се супер во Систина

2. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    365
    Мене Фидановски ми беше на пораѓај, ама некако ладен ми делуваше и на визита кога доаѓаше и одма уште првиот преглед кај Радица отидовме. Ни се има погодено Симонида и она многу ми се свиѓаше, и од неа слушам задоволни па еве ти предлог ако се одлучиш и да смениш во иднина :)

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.347
    Допаѓања:
    10.622
    Луѓенца да не знае некој што се случува со др. Живковиќ од Ремедика? Достапна е на вибер, збор нема, ама околу 2 месеци е на боледување и немаат информација кога ќе се врати. Ние за месечни контроли кај неа одиме, сега на 6м ќе ја носам кај Марина како нејзина замена ама сепак Јадранка ми е при срце, ич не ми се напушта, ама еве и за јули нема распоред за неа.
    Добра ли е жената? Глупо ми е да ја прашам.

4. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    178
    Леле мене па Симонида некако не ми се допадна, некако ладна и директна ми беше, со некоја машка енергија, ама може дека бебето на интензивна а мене хормоните во хаос :D скоро сите имав прилика да дојдат на визита па имав избор :D

5. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    776
    Бев во четвртокот кај Др Марина, ја слушнав сестрата кажуваше на една мајка дека веќе се вратила од боледување докторката. Јави си се прашај повторно. :)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    8.376
    Морам да ја искоментирам Јасна сестрата од Јуниор мед, значи поискомплексирарно, арогантно суштество немам видено.
    Одамна и го собирам, некој ден ќе си го добие, пошто очигледно со култура ништо.
    Го*на јадење за пациенти пред други пациенти, кој што и каде работел, ужас понашање, не знам зашто се толерира толку.:x

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    12.776
    Пошо она е таа Јасна што оди и по дома и е лактациски консултант.

Ич не сум задоволна од таму. Отидов бидејќи ја фалевте Благородна, ама какви глупости ми изнакажа во поглед на дохрана и развиток на последниов преглед, цел ден бев нервозна. Не сум имала прилика со болно дете да видам како е, ама ако ги треска небулозните терапии како Емел не фала. Ќе го одјавам детево, само каде да се оди е прашањето.

8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    8.376
    Сериозно? Што ти кажуваше?
    Мене ок ми даде некои насоки, да не давам по 3 дена, да дадам и сезонско праска/кајсија итн.
    Терапија пак последно спрејчиња и маст…
    Не знам веќе и јас, маж беше ифрит да се расправа со сељанкава и да ги земе картоните, ама мало бебе никој не прима, а да не е педијатар.
    Уште оној Филев да го видам, Митка ако работи… или Ремедика да се оди, Искра ни погодувала терапија што знам…

9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    12.776
    Од 4 месеци да почнам вкусови, СОКЧИЊА од сезонско овошје, а бебе супер си напредува на доење, по кило месечно. Ама сега имало овошје. И викам е ако де, и во август има, тоа што нема ќе мрзнам од сега. Па како бебе не се вртело скроз на меше. И викам се врти до пола и понекогаш од стомак на грб. Ама не уште две недели ни давала додека да направи 4 месеци. И после што? На физиотерапевт да не треба да ја носам?

10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    8.376
    Не знам како швркнати се, мене па прво нејќеше да ми даде, као да чекаме 5 месеци минимум, па Драгана не прегледа и она ни рече каши одма да почнеме.
    За вртење и мојов не се врти, пробува ама не успева секад, искрено ни на крај памет не ми е за тоа да се замарам. Дете со проблем од старт се гледа така да…

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    11.334
    И мене ми беше на породување. За неа нема и да се прочита лош збор, царица докторка :D И ние првите 3 контроли ја носевме кај неа. Јас ќе останев, ама па за се нешто да даваме толку пари на приватно, многу е. Да беше некаде државно, ич не се мислев матична да ни биде :D

12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    178
    Ееее исто, викам како не беше државно, ептен е срцка, едвај чекав да е на смена :D

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.916
    Допаѓања:
    4.942
    Kaj Smokovska vo Aerodrom, pozadi Palma nekade mu doagja. Mapirani se na Google maps ima tocna lokacija.
    D-r Maja mu e maticna, mislam Smokovska odamna e vo penzija. Jas sum zadovolna, normalen odnos, mi se dopagja kako covek, a i kako doktor sekako, i za vikend sum ja barala i mi odgovorila na povik.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.818
    Допаѓања:
    11.152
    Чек збориме за Јасна што доаѓа по дома, лактанткава? Леле искрено супер фина беше кога дојде и заради нејзе дојам. Ама луѓе нема педијатар или сестра што ја имам сретната и нема кажано лош збор за нејзе. Не знам зашто така. :^)

15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    11.334
    Најдов, супер, блиску ни е. Тоа ми беше битно дали си задоволна од докторката. Фала Дејзи :hug: