Златна е докторката, ми беше на породување и продолжив кај неа уште неколку контроли, влегов во темава да видам мислења за да му одберам матичен ама мислам од никого нема да сум задоволна како од нејзе Исто и Фидановски и Алулоска (или Алуловска, не сум сигурна) се супер во Систина
Мене Фидановски ми беше на пораѓај, ама некако ладен ми делуваше и на визита кога доаѓаше и одма уште првиот преглед кај Радица отидовме. Ни се има погодено Симонида и она многу ми се свиѓаше, и од неа слушам задоволни па еве ти предлог ако се одлучиш и да смениш во иднина
Луѓенца да не знае некој што се случува со др. Живковиќ од Ремедика? Достапна е на вибер, збор нема, ама околу 2 месеци е на боледување и немаат информација кога ќе се врати. Ние за месечни контроли кај неа одиме, сега на 6м ќе ја носам кај Марина како нејзина замена ама сепак Јадранка ми е при срце, ич не ми се напушта, ама еве и за јули нема распоред за неа. Добра ли е жената? Глупо ми е да ја прашам.
Леле мене па Симонида некако не ми се допадна, некако ладна и директна ми беше, со некоја машка енергија, ама може дека бебето на интензивна а мене хормоните во хаос скоро сите имав прилика да дојдат на визита па имав избор
Бев во четвртокот кај Др Марина, ја слушнав сестрата кажуваше на една мајка дека веќе се вратила од боледување докторката. Јави си се прашај повторно.
Морам да ја искоментирам Јасна сестрата од Јуниор мед, значи поискомплексирарно, арогантно суштество немам видено. Одамна и го собирам, некој ден ќе си го добие, пошто очигледно со култура ништо. Го*на јадење за пациенти пред други пациенти, кој што и каде работел, ужас понашање, не знам зашто се толерира толку.
Пошо она е таа Јасна што оди и по дома и е лактациски консултант. Ич не сум задоволна од таму. Отидов бидејќи ја фалевте Благородна, ама какви глупости ми изнакажа во поглед на дохрана и развиток на последниов преглед, цел ден бев нервозна. Не сум имала прилика со болно дете да видам како е, ама ако ги треска небулозните терапии како Емел не фала. Ќе го одјавам детево, само каде да се оди е прашањето.
Сериозно? Што ти кажуваше? Мене ок ми даде некои насоки, да не давам по 3 дена, да дадам и сезонско праска/кајсија итн. Терапија пак последно спрејчиња и маст… Не знам веќе и јас, маж беше ифрит да се расправа со сељанкава и да ги земе картоните, ама мало бебе никој не прима, а да не е педијатар. Уште оној Филев да го видам, Митка ако работи… или Ремедика да се оди, Искра ни погодувала терапија што знам…
Од 4 месеци да почнам вкусови, СОКЧИЊА од сезонско овошје, а бебе супер си напредува на доење, по кило месечно. Ама сега имало овошје. И викам е ако де, и во август има, тоа што нема ќе мрзнам од сега. Па како бебе не се вртело скроз на меше. И викам се врти до пола и понекогаш од стомак на грб. Ама не уште две недели ни давала додека да направи 4 месеци. И после што? На физиотерапевт да не треба да ја носам?
Не знам како швркнати се, мене па прво нејќеше да ми даде, као да чекаме 5 месеци минимум, па Драгана не прегледа и она ни рече каши одма да почнеме. За вртење и мојов не се врти, пробува ама не успева секад, искрено ни на крај памет не ми е за тоа да се замарам. Дете со проблем од старт се гледа така да…
И мене ми беше на породување. За неа нема и да се прочита лош збор, царица докторка И ние првите 3 контроли ја носевме кај неа. Јас ќе останев, ама па за се нешто да даваме толку пари на приватно, многу е. Да беше некаде државно, ич не се мислев матична да ни биде
Kaj Smokovska vo Aerodrom, pozadi Palma nekade mu doagja. Mapirani se na Google maps ima tocna lokacija. D-r Maja mu e maticna, mislam Smokovska odamna e vo penzija. Jas sum zadovolna, normalen odnos, mi se dopagja kako covek, a i kako doktor sekako, i za vikend sum ja barala i mi odgovorila na povik.
Чек збориме за Јасна што доаѓа по дома, лактанткава? Леле искрено супер фина беше кога дојде и заради нејзе дојам. Ама луѓе нема педијатар или сестра што ја имам сретната и нема кажано лош збор за нејзе. Не знам зашто така.