Последно знае сум со прематурче кога ми настина ми вика не ја носи дај и инхалации и спреј ацидосалус тој од една година се дава моево 6 месеци, а 4 месеци корегирана возраст.... И на телефон со Др Јадранка од ремедика бев ја слушна и бев сама направив приватно крвна слика после неколку дена па пак ја однесов да ја слушне не ми наплати. Реков ќе го молам сега за преглед него..
Па не е доволно посветена, дали е нормално кога е Благородна или Ива на смена да има само 5 болни деца, а следниот ден кога е Драгана пола деца од Скопје да се болни? Имам и јас поделено мислење, неколку пати не ми се допаднал односот, ама искрено и родителите претеруваат. Не разбирам, детето ми е болно денес ама пошто Драгана не е на смена ќе чекам до утре, да беше денес на смена ќе го носев денес или за разонода одат да ја видат дали е добра. Не се однесува ова на тебе, ама го имам приметено кај многу родители и затоа кога можам ја одбегнувам, барем да може на помалецките да се посвети повеќе. За проверка на грло и гради може кој и да е на смена. За посериозни проблематики, консултација и совет, тогаш ја барам нејзе.
Истово го мислам. Значи 50 пациенти у смена, а вака споредбено со Благородна и Ива, истите насоки/терапии ги дава, не знам зашто толку се напорни кај неа да идат. Али ко што сум заслушала поише хаха хихи муабети и тераат за свашта.
Се согласувам скроз. Ива веќе не е таму, ама Благородна е супер, си терам и кај неа баш за да избегнам гужва поготово кога Драгана е втора смена.
Зошто си отишла Ива, каде е сега? Сања кога си отиде ич не ми беше криво, ама Ива многу ми беше ок. Штета. Се надевам Благородна ќе остане.
Дали Јадранка работи сѐ уште со пциенти? Јас кога се јавив пред некој месец ми рекоа само неонатална нега дека опфаќала и дека не работела вече стандардно со пациенти
Баш тоа гледам денес, веќе не е со нив, а на моиве двајца матична им беше. Што по ѓаволите прават, не ми е јасно.