Пилинг на тело

Дискусија во 'Тело' започната од anu666ka, 2 август 2011.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ooo да. И јас го пробав магичниот пилинг на Лилит, и добар е, добар е!
    Не ти треба млеко за тело, зошто и маслиновото ја хидратира и негува кожата!

10ка од мене. :)

На Vekap и Lilit им се допаѓа ова.
  2. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Место маслиново може обичен зејтин? :D Се шалам
    Го испробав, одличен е, сета р'ѓа ми ја извади :D Пак се шалам ( :shake: )
    Уште лек за мрсна коса да се измисли и би била комплетна...
    Благодарам.

На crazylady, ada21 и Lilit им се допаѓа ова.
  3. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Минатата вечер кого го прочитав рецептот за домашен пилинг, сакав да го направам и одма да го испробам ( а само што се бев истуширала) :D Ама денес го пробав и навистина се приклучувам и јас кон клубот обожаватели на пилингот на Lilit. Малку мирисот на маслиновото од секогаш не сум можела да го поднесувам многу многу, ама на крај се истуширав со Дове гел-крем за туширање и од крајниот резултат сум презадоволна. Кожата мека мека... е сега ќе барам и јас некое друго масло да додам само поради тоа да се неутрализира мирисот на маслиновото масло. Lilit имаш огромно благодарам и од мене :*

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    А мори Лилитке, ти советник за убавина да не си и била на Клеопатра во претходен живот?? :?:

Го пробав пилингот и имав приватна сесија на восхитување со мојата мека кожичка, мислам како бебето на рекламата од Бекутан ми е.

Милион пати благодарам!!! :) :*

пс. Морам и ова да го допишам....ти ептен си шеќераклија се што правиш со шеќерче :D .

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Лилит има многу такви што не знаат за ова и не веруваат воопшто . Вчера го направив и еве веќе втор ден само се галам и не можам да престанам . Денес во школо раскажував за тоа каква ми е убава и мазна кожата и пак не веруваат дека од пилингов ми е :^)
    Како и да е , јас видов и верувам , фала ти :lol:

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Лилит благословена да си :) Денес го пробав пилингот ама јас плус додадов и цимет прекрасен е а резултатите се :inlove: По цел ден си се галкам :lol:

7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    и јас истото го посакувам најмногу од се ! :)

8. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Се приклучувам на групата "За сите кои го пробале пилингот на Лилит и потоа не можеле да си одолеат самите себеси 8) ".
    Шала на страна, откако ги прочитав сите пофалби реков ајде да го пробам, и можам да кажам дека повеќе нема да купувам пилинг. Во ова барем знам што клавам, природно си е, а маслиновото масло е тоолку добро за кожата.. :wasntme:
    Lilith, God bless you 8)

9. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Лилит господ да те благослови ,вечно мазна и мека кожа да имаш.
    Амин.

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    И јас си го испробав,а сега си го практикувам 2 пати неделно!Предобро нешто,меко меко мекано после абе мераци..Одличен е :clap:

11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Гледам сите се фалат од твојот рецепт :D па да прашам колку време треба да остои пилингот?
    5-10 мин може?
    Инаку јас досега не сум користела пилинг за тело.Користам млеко за тело од Докторс.Многу ја прави мазна кожата :)
    Само што имам многу мозолчиња на рамениците и на грбот |( Цела сум на грбот :@

12. Gluvcee

Gluvcee Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    27
    Аиии тука и доктор сме имале. Ај нека е на арно :D Иначе ќе пробам и јас :lol:

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Пилингот не треба да стои на телото, туку со него се триеш за да ги отстраниш мртвите клетки и нечистотијата од телото.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Браво бе Лилит бе, си го заборавив Гарниерот во Скопје и сега со што ќе го пилинзирам лицево. Кога ми текна на тоа пилингот, земав го направив, ама наместо маслиново масло му ставив - лимон!

Резултат фантастичен, ми иде да се самоизлижам и не можам да се изнагледам колку ми обеле лицево.

Значи, две лажици шеќер, малку млеко и цеден лимон.
    Воааала! :D

п.с. Наредна недела го правам тој за тело. :clap:

15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Лилит, јас специјално од Охрид носев маслиново масло (да не се трошам од тука :lol: ) за да го направам пилингот по твојата рецепта :)
    Еве вечерва ќе го испробам ;)

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Одлично, одлично...презадоволна сум од рецептот на Лилит, го пробав прееска се изнабањав,не ми се излегуваше од купатило цело време си се галев :lol: . Лилит, Господ да те благослови :)

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cи го пробав и јас :rofl: од кога планирав да го пробам,дури денеска го пробав,прво ми се свига што е од шекер,претходниот ми беше од сол и ужасно ме пржеше и чешаше,плус домашно е,ја прави кожата преубава,и премека :angel:

A девојки некои наместо маслиново масло ставате млеко,или млекото е плус,или и тоа ако сакаш си го додаваш? :wasntme:

18. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    шеќер + маслиново масло + млеко (се од око, колку да се натопи шеќерот ;) ) нема шанси да ја згрешиш смесата :)

19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Има еден ептен ситен шеќер, е таков да се погоди, нема промашај, не мора да чекаш да се подрастопи, така убаво лизга и мазни :inlove:

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Лилит душо, Лилит златна, често си помислувам на тебе под туш :$ .

Абре ова пилингов ми прави џоа самовила да се чуствувам, ќе се испилингувам, и штом почнам да се туширам секогаш си велам, од ВЦ правец на Фемина да ја поздравам Лилит, ама се заборавав, сега ја видов темава и ми текна да ти изразам голема Благодарност за споделувањето на овој рецепт.

А инаку девојки јас прибидејки немам дома маслиново масло, скоро секогаш ставам дали Ореово, дали Чичково, од оние на Галафарм, на коса што ги мачкаме де.
    И поготово тоа Ореовото ко што има некој симпатичен мирис, уживам самата со себе, се самовозвишувам, се гушкам, се мазам...Уф... :rofl: срамотилуци како опишав :rofl: :rofl: :rofl: .

На rossonerka и Lilit им се допаѓа ова.