Форумџика на годината

Пирс

Дискусија во 'Тело' започната од MadeinHeaven, 9 февруари 2010.

1. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    468
    Дали некаде низ Скопје можам да најдам пирсеви од чисто злато?

2. Jan@i

Jan@i Нов член

Се зачлени на:
    19 септември 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    На Златарска улица и во чаршија провери по златарите @Soncka :)

3. Loly Mara

Loly Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    колку време ти заздрави местото?

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    671
    Девојки каде во Скопје има убави пирсеви, ми треба за нос, освен блинг блинг бидејќи све им е од али експрес, а цените им се до плафон ..

5. angiest27

angiest27 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Zdravo devojki si ako mozhe za sovet, bev da go dupnam uvoto i medicinkata ja izvadiv sledniot den i si staviv obetka.. eve vekje 3 dena si imam bolka ne e zazdraveno dupceto.. shto da pravam? Stavav hidrogen, betadin....

6. shekerna

shekerna Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    73
    Медицинката треба да седи 4-6 недели за да заздрави. Премногу брзо е извадена. Ќе осетиш кога ќе заздрави зашто не боли толку и не се појавува големо црвенило. Не ставај никаква друга обетка додека користиш масти или хидроген може инфекција ти се има направено. Подобро врати ја медицинката да не ти се затвори дупчето и продолжи да дезинфицираш

7. Dunja5

Dunja5 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки. Пред 6 дена ставив хеликс, во златара со пиштолче. Првите 2,3 дена осеќав само болка околу дупчето, ама сега веќе 3 ден ме боли цел дел р'скавицата, и е црвена и потечена. Жешко е увото ко температура да има. Ставам хидроген и гентамицин маст. Страв ми е инфекција да не ми се нсправила. Од искуство ваше со хеликс пирс нормални ли се симтомиве, и колку долго осеќавте болка? Поздрав

8. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    1.035
    Да, мене ми се случи и ставав маст хидроциклин и за неколку дена ми се смири. Симптомите дефинитивно не се нормални но без грижи верувам дека ќе се среди. :)

На Dunja5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ivana:)

Ivana:) Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки. Пред месец и нешто ставив конч. На почетокот знаев дека е нормално да боли, а по некое време ми падна и медицинката, не можев да си ја ставам сама, па ставив златно обетче како пирс. Сега местото ми е многу отечено како топче од задната страна на увото и многу ме боли. Невозможно е да спијам на таа страна. Што да правам? Планирам да одам пак кај што се пирсав и да прашам што треба да направам следно, дали да одам на доктор, дали пак да ми стави медицинка... Секој плус совет од вас е добредојден...

10. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    4.506
    Извади ја, најверојатно ти се има инфицирано колку повеќе одкоговлекуваш толку повеќе ке те боли.

Јас имав ставено 2 хеликси едно над друго. Исто и мене ми се појави топче и ужасно ме болеше коса само да ми се допре до увото а не нешто друго.
    Морав да го извадам едниот и со тек на време ми се смири и зарасна дупчето.

Си останав со еден сега :)