Првачиња

Дискусија во 'Дете' започната од Snow-Queen, 2 септември 2013.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.887
    Допаѓања:
    40.071
    Опаа тендерчето за Соте.
    Кај нас унифромите се само за да се исперат парите. Претпоследна скопска општина со глупостите за униформи беше Центар. Е испадна дека тендерот го доби Маратон. Цената за Герасимовски да остане градоначалник му ја платија сите Центарци.
    Е сега и Соте на мајка мора на синот на татко да му го потплати местото. Не може да е за џабе градоначалник.

Тоа што униформите се ординарна глупост нема врска. Нити влијаат на успех, нити влијаат на поведение, Немаат никаква воспитна и образовна улога.
    Исто нема врска што двете бесплатни униформи не вршат работа па фирмата што ќе го добие тендерот ќе се позлати со докупувањето униформи. Битно реклама супер.

2. BettyZ

BettyZ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Ај да прашам, детето во година ќе има 5.8месеци за во прво одделение, искрено ич не сакам да иде бидејќи ќе пуни 6 години на крај на годината и нема смисла сите да имаат 6.5 години а он 5.8 во прво одд. Која потврда најлесно се вади за одложување за една година?

3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.926
    Мислам дека бараат потврда од стручно лице-психолог.

4. BettyZ

BettyZ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Од приватен или државен психолог дали знаеш? И дали тоа би било доволно да се одложи до следната година?

5. ЕvД@

ЕvД@ Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бидејќи нема целодневна настава во училиштето каде ќе учи моето дете, знам дека ќе треба да приремам храна од дома.

Сакам да прашам дали некој има искуство со шишињата од coolbottles(дали вреди за парите)и каде може да најдам пањчиња до преклоп ама да не е пластика?

6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    9.258
    Кај симпо некаде се оди ако си од ск, распрашај се. Мада еве ако сакаш искуство од мајка на дете родено крај на декември, ако се е ок со детето вистина, јас не би одложувала. Сепак, твој избор, ама тоа што е мало само по мене не е доволна причина да не почне школо. А ми има кажано мајка на дете од кај син ми од градинка дека била на процена, и рекле ок е детето, ама ако сакаш ќе одложиме. И детето не тргна во училиште.

На BettyZ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BettyZ

BettyZ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    била на процена кај симпо? ако може јас би го оставила уште годинка да биде дете, цел живот се во школо, немора волку мали да одат

На IJAE и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    9.258
    Да, од таму даваат за одложување, некој завод има, не знам точно. Мали се, да, ама сега така е законот направен.

9. BettyZ

BettyZ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Фала ти, знам каде е ќе се распрашам, Знам дека е така законот и е сосема погрешно, треба д абиде за секое дете со наполнети 6 години до септември а не тие што ЌЕ имаат 6 до крајот на годината. И да седат во клупа толку мали по цел ден исто така е жално, нејсе, ако успеам ќе одложам секако

На Mumoftwo30, IJAE и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    2.354
    никоја. Моето на 6ипол почна на школо. Ни потврда ни ништо однесов ниту ми побараа. Одиш и им кажуваш.

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    18.953
    Сум слушнала дека се добри,не сме користеле.
    Моето лани користеше шише од брендот Must го купивме од Офис плус и супер беше и за одржување и не мирисаше на пластика

12. BettyZ

BettyZ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Извини не разбрав, каде одиш, кај кого, во школото од кај што е пратена поканата или? И што ти рекоа

13. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    2.354
    се обраќаш во службата во училиштето од каде ти е пратена поканата. Можеш сам да си побараш покасно да го запишеш. Некаде може да бараат потврди од лекар ама во 99% случаи не ти треба такво нешто. Се е до политиката на школото

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    19.356
    Ние ги имаме, еве скоро цела година. Најдоброто нешто од шише што го имам купено! Резервни делчиња имаш од се, цефки, капаче, се!
    Тие за чистење на цефките исто се топ, зошто брзо се собираат нечистотии, само што не се перат во машина за садови, за да не се уништат налепниците на самото шише, држат топло 12ч и ладно мислам 5ч. Презадоволна сум, и децава многу ги сакаат, вреди секој денар.

На ЕvД@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.710
    Јас не сум знаела дека не се перат во машина, ги бутам нон стоп :D
    ништо ми се нема уништено, кај нас нема налепници, самото шише е принт. Две имаме и од помалите и поголемите.

Инаку и јас да ги пофалам ептен се добри и вредат за парите

На ЕvД@ и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    19.356
    Не се уништија? Тогаш и јас да ги ставам, штом немаат гајле. :rofl:

На ЕvД@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    848
    Допаѓања:
    1.899
    Здраво мајки, не ми се верува дека моето дете ќе биде прваче. Ве прочитав повеќето и се потсетив како си пишувавме во време на короната. Така убаво ми дојде на душата. Не сум многу активна на форумов, само кога имам некоја мака :D Дали некоја има список што е потребно од материјали за прваче да купам со време да не трчам во последен момент? Знам за ранец само, ми препорачаа од Gabol просветно дело.

На azelea и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.237
    Допаѓања:
    40.630
    Со овој дел нема да се согласам. Според мене нема подобро од тоа да носат униформа, наместо да се мерат кој поскапо парче носи и да се ствараат комплекси од небитни работи од најмала возраст. Ова нормално ако се почитува и ги носат. Во училиштето кај моево се носат редовно. Он ако му спомнам да облече друго не сака да слушне.

На ohlala, azelea, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    795
    Како една маичка, дуксер или блуза ќе го променат статусот на детето?! Што правиме со обувките, школскиот прибор и другите нешта кои секојдневно ги носат. Униформа да, но само за наставниците и се разбира почитување на кодексот на облекување од страна на учениците.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.184
    Допаѓања:
    19.138
    Плус колата со која го носиш детето во училиште, каде детето оди на одмор и колку често...
    Да додадеме и ако некое дете има викендица, стан во Охрид, Грција...

Униформата нема никакво значење.

Факт е дека никогаш, никаде нема да се еднакви. Ниту додека се деца, ни кога ке пораснат.