СДСМ

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Deni87, 14 јануари 2019.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    55.236
    Како не е Македонец кога историјата не учи дека татко му Филип бил Македонец? Ај по мајка може бил Грк, ама факт е дека се борел против Стара Грција, припојувал територии кон Македонската империја, а не грчката...
    И како тоа немаме врска со античките Македонци, кога секој народ си има свои корени и претци? Во приказната за доаѓањето на Словените од зад Карпатите може да има смисла, ама тоа не го менува фактот дека на овие простори и пошироко, постоела Македонска империја водена од Филип, од Александар, низ минатото се мешале народи и цивилизации, ама не е дотолку дека античките Македонци изумреле и не оставиле свои наследници.

На teaiva, tina2018, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    Како прво, Левица како партија што се декларира како ЛЕВА на политичкиот спектрум е СЕ' освен лева. НАЦИОНАЛИСТИЧКА партија не може да се нарекува лева. Левицата која што се појави на политичката сцена пред 4 години не е истата левица што е сега. Тогаш застапуваа леви политички ставови, а сега се центар-десно.

Како второ, Димитар Апасиев е буквално диктатор во партијата, прашајте кого сакате од претходните негови најблиски сопартијци. Ниту еден од тие што беа во Левица не е веќе во Левица, освен Димче а тоа е со причина. Не само што е диктаторот во партијата, туку и фалсификува документи и тоа му поминува. Испадите што ги пишува на фејсбук Димче ич да не ги спомнувам, ако тоа му доликува на некој лидер на партија што се стреми за да ја „зграба“ власта во државата, тогаш секој втор човек може да е лидер на партија со таков поган речник.

Од што на народов му е потребна толку многу трета опција ич не ни гледаат каква е третата, битно македонска да е.

На Dentina и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Која историја, освен македонската?
    Мајка му албанка била.

4. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    Кои ставови се десни или националистички? Легализација на марихуана? Данок на луксуз? Скратено работно време?
    Кои документи и како ги фалсификувал?

На diff, Laufinam, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
  6. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    На Ева33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    Очекуваш јас што ниту сум бил член ниту дел од раководното тело на Левица да знам повеќе за нивните внатрешни работи од луѓето што биле во потесниот круг?

https://a1on.mk/macedonia/video-formirana-frakcija-vo-levica-apasiev-lazhe/

https://fokus.mk/intervju-saveski-apasiev-od-levitsa-saka-da-napravi-satelit-na-vmro-dpmne/

Јас ти дадов повеќе од доволно материјали. Дали ќе се правиш слепа и ќе ми кажуваш како не ти ги одговарало ова прашањата е твое право и твој проблем.

8. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    Не мора да си член за да посочиш кои нивни ставови се десничарски или националистички, штом го тврдиш тоа. А, штом тврдиш дека имало фалсификување треба и за тоа да знаеш бар нешто.

На Bratot и Ева33 им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    IMG_20200804_183602.jpg

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    Со едитирање и бегање од дискусија си немаме.

Кои ставови на Левица се националистички и десничарски?

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    1. Анти албански наративи на Димитар Апасиев во име на партијата Левица се национализам.
    2. Ставови против договорот со Грција се десничарски и националистички.
    3. Претераниот патриотизам на Апасиев е национализам.
    4. Лепење етикети како соросопии, соросоиди и тн. е одлика на празноглав политичар, не на интелектуалец како што се претставува Апасиев.
    5. За изјави: сечење глави и прскање крв по улици, сите ќе ве стреламе и тн, во нормални држави се одговара кривично по основа фашизам (фашизмот е одлика на десницата), а кариерата на тој политичар пропаѓа во земја. Кај нас тоа се охрабрува.
    6. На прашалникот за ЛГБТ заедницата испратен до сите партии, не одговориле ВМРО-ДПМНЕ (десница) и другите десничарски мали партии, Левица (Лева партија?) и албанските партии. Сите леви партии во Македонија одговориле позитивно на истиот прашалник. Зошто Левица, како лева партија не испратила одговор?

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    1. Кои се тие антиалбански наративи?
    2. Според кого? Според која наука или методологија? Не може став за билатерален договор од ваков тип да биде лев или десен пошто ни самиот договор не содржи леви или десни одредби.
    3. Кој претеран патриотизам? Каде е границата?
    4. Ти лепиш етикети на фашист, а си против лепење етикети на соросоиди. Како?
    5. Во нормални држави постои слобода на говор.
    6. Не знам чив прашалник е тоа и што содржел. Апасиев има јавно изразено позитивен став за ЛГБТ права.
    2:25

На Bratot, Ева33 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    55.236
    Од кај го извади ова албанка? Јас учев дека мајка му се викала Олимпија и била гркиња, учев од стари учебници од Ју време ваљда, не во време Грујово, да не бодам очи:P:D

На Veta, Cka, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    1.Наративи против албанскиот јазик во градови во кои има значителен број албанци се анти албански.
    2. Против договорот е заради тоа што е против менување на името, ова произлегува од неговиот патриотизам. Макар и најлошо да е, само да не де смени името. Против НАТО (ок, ова е дискутабилна тема) и против Европска Унија е. Ова се одлики на десничар.
    3. Патриотизам е позитивно чувство кон татковината. Национализам е ставање на националните интереси на една нација над другите нации. Он е националист.
    4. Јас му лепам етикета на фашист, фашист е вистински збор што има значење. Неговите изјави се фашистички. Зборовите што тој хи користи се прости и непостоечки во ниту еден речник, измислени само со цел да навредат друг.
    5. Во нормални држави постои дистинкција меѓу слобода на говор и говор на омраза/поттикнување насилство. Во случаи кадешто законот потфрлува за казнување на говор на омраза/поттикнување омраза и насилство, народот го прави тоа со неподдржување на личноста.
    6. Прашалникот беше од Субверзивен фронт и се однесуваше за ставовите на партиите во однос на правата за ЛГБТ луѓето. Зошто од Левица немаше одговор ако левица ги поддржува ЛГБТ луѓето?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3223930751003320&id=553351041394651&sfnsn=mo

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.217
    Баш заради голем дел од овие нивни ставови ја поддржувам Левица, и мило ќе ми биде да останат цврсти и истрајни на своите намери.

Само нека продолжат вака,

Бар еднаш во парламент да има "македонски пратеници" , кои ќе ги претставиваат МАКЕДОНСЛИТЕ НАЦИОНАЛНИ интереси.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    1. Наративи ''против'' јазикот. Значи сакаш да кажеш дека се залага за забрана на употреба на албански? Извор?
    2. Многу имаш измешано брзини. Премногу. Прво, не ми одговори како ставот за или против некој договор од ваков вид може да е лев или десен. Второ, Левица нема став против НАТО или ЕУ, такво нешто може да најдеш кај Путин или кај Вини Пу. Левица има став за членство во ЕУ и против членство во НАТО. Противниците на членство во овие организации ги имаш низ цела Европа и се на секоја точка од политичкиот спектрум, од екстремно леви до екстремно десни. Исланд, Норвешка, Австрија, се само дел од државите кои не се членки. Дали тоа ги прави автоматски земји десничари? Не, туку причините за тоа зошто се против ќе ти кажат дали се лево, десно или центар.
    3. Прво, против чии национални интереси се бори Левица и какви се самите тие интереси по својата природа? Второ, грешно ти е поимањето на зборот национализам. Според тебе секоја една земја на светов е националистичка.
    4. Кои изјави се фашистички? Има изјавено дека ќе пали Евреи? Или дека на Македонците им треба лебенсраум кој ќе го добијат од соседите? А, за тоа дека зборот соросоид е непостоечки можеш да расправаш со незналици или симпатизери на СДСМ, а не со мене, пошто сум имал доста широко искуство со програми и организации на Сорос.
    5. За да имаш говор на омраза треба да таргетираш некого поради нешто инхерентно. Кон кого точно или кон кои конкретни групи се обрати Апасиев за нивно стрелање?
    6. Третото прашање од прашалникот ти е одговорено во видеото што го постирав. Не знам што повеќе ти треба од тоа за да видиш дека ставот кон тие лица е позитивен.

На Bratot, Rama и Ева33 им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    25.961
    За жал бетер заслепена си од верните поддржувачи на дпмне и сдсм. Додека сум во земјава ако треба ќе гласам за сдсм или нема да гласам за никого ако нема ВИСТИНСКА ЛЕВА партија што ќе настапи сама без коалиција, ама за Левица НИКОГАШ (се додека Апасиев диктира во партијата). Вакви апологети на Апасиев уште повеќе ме убедуваат дека сум прав што не гласам за нив. Толку од мене вечерва. Убава вечер ✌️✌️

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.024
    Си размислувам онака чисто рекреативно на лаички начин колку само има начини за произведување на сопствена електрична енергија од колектори и природата, ама на некого тоа не му одговара и сака да се богати. И секако да се наплатат со 8% поскапување за ваучерите и пакетите доделени што беа пред гласање. :)

Да ти ебам финтите шо ги користат, младо дете сум а ми се смачува од политичкиве дупења.

19. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.968
    Така е тоа, кога остануваш без издржани аргументи напушташ терен.

Апологет вика хахаха. Апасиев фашистот ја искраде државата, апсеше новинари, затвораше бизниси и менуваше име, па му требаат сега апологети како мене.

Гласај за кого сакаш, ич не е тоа проблем. Проблем е твоето незнаење и поларно гледање на работите. Истражи што навистина правеле фашистите, прочитај детално за политичкиот спектрум и петте илјади политички идеологии и обиди се да сфатиш зошто модерните и прогресивни држави не се ултра десничарски само затоа што не се членки на ЕУ или НАТО, па пингај ме за дискусија.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    Батали, она за Гоце Делчев рече дека предавал во бугарску училишта па бил бугар, не оа толку далечна историја

А и албанците не постоеле тогаш, ама ај. Викај УЧК била

На Veta, Rama и Ева33 им се допаѓа ова.