Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.401
    Сакаш нешто,
    Се бориш за тоа,
    Гледаш дека апсолутно немаш шанси да го добиеш тоа,
    НО продолжуваш да се бориш за тоа,
    Го добиваш тоа,
    И на крај сфаќаш дека ти здосадило со текот на времето.

На Luna91, samovila.red., Jenniffer и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Колку сакам. О колку сакам да бидам себична, да ги избришам од сеќавање сите лоши работи.

Кога нешто нема да чуствувам, да бидам сигурна дека не го чустувам а не да се двоумам по 100 пати. Луѓето кои повеќе не ги сакам туку-така да ги заборавам и да трагам по тие што ке ги сакам повторно

Многу сакам..

На ivanchos, Salome, Ivy89 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    што губриња се на државниот
    прво ти вршат увид на документите па после друг ден следува запишувањето
    епа се извинувам студентски прашања јас сум од приватен излезена и дека е вака незнаев:!:
    и така сум го скокнала првиот уписен рок па за неколку денови треба пак да отидам да видам дали има слободни места, па друг ден увид на документите па полагање, па резултати, па тек на рециси половина да видам дали сум примена или не
    уште еден симпатичен дечко од студентски ме уверува дека нема потреба да полагам(поздравче до него) ама брате мили не пијам јас нафта убаво си пишува-мислам ок можеби не важи за мене
    да не заборавам да прашам за тие посебни квоти после 30 за жени и над 35 за мажи
    уште 5 6 пати ке ме видат сигурно
    господ бог мајчица богородица и гуру нема ми се на помош оти ас ште полудам или ште излудам од се ова(facepalm)

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не барајте изговори зошто сте несреќни.

Едноставно е.
    Несреќни сте затоа што вие сте дозволиле да се идентификувате како такви!

Убав ден.

На realGirl, Ketchup, Daydream и 12 други им се допаѓа ова.
  5. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Научив во животот со никој да не бидам блиска толку многу. Научив да не им верувам на луѓето, затоа што еден ден сите ќе те остават.

На ivanchos, Salome, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.952
    Допаѓања:
    164.206
    Знаете што е убаво кога не можете да си го најдете самите мирот во душата?
    Тој некој кога ќе ве фати за образи, ќе ви ги избрише солзите и ќе ви рече - ало, се ќе биде добро, се, те убедувам, тука сум, како сакаме ние, така ќе биде, најважно ми е да си среќна.

Ете тоа... и да ви го закопча куферот со горчина, но за кратко е де.

На samovila.red., ivanchos, Jenniffer и 17 други им се допаѓа ова.
  7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Дете е слатко.
    Дете со буцкасти обравчиња, две запчиња и пола лице крупни, сини очиња, е преслатко.
    Али ако го оставаш наоколу да клоца и влече непознат народ, заслужуваш шамар.

Мислам дека ви смрдам преку монитор. Извинете.
    Хигиена бе луѓе, манири бе...
    Ме седнаа во средина, ај викаш, 40 минути пат ништо не е...аха.
    Си зборат младава и старава преку мене, ко некоја антена се осетив. Онака, еднава си хухка, си потплукува на секој потврд збор, јас паѓам и се будам од кома од истиот здив...
    На другава детето си клоца, ме влече за нараквици, за слушалки...ај, си викаш, не губи трпение со мало дете, биди у зен стање...таман си почнав некој daydreaming уз песна...тап - патиче по глава ме тупна.
    Онака, беше у стил да ти се посерам на сонот. Ама буквално... :D
    Посматрам со крајче од оково, почнува да ги слекува хулахопките на детено...не, не ја соблекувај...побогу, зар тука ќе ја повиваш?! Да не ќе треба пелената да ја држам?! Ме мавна мала паника, викам иди бегај, у Черкезе ќе се спуштам, па што биде, нека биде.
    Ѝ викам веќе у стил „Госпожа, прибери си го малово“, али она не разуме мачедониш...е, фино де.
    Сва среќа па го соблече детено само да пружи рака во пелената и да се осигураме сите дека е стварно покакано. :drunk:

На samovila.red., eliesaab, ivanchos и 20 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Си седам на тераса.... свеж воздух, зелена околина, прекрасен жубор на поток, мелозвучна симфонија на штурчињата......и слатко тивко музиче.
    Конечно со го доловив мирот и спокојот во душава, знам дека се ќе биде, знам дека ќе успеам и наскоро ќе ја добијам долго очекуваната битка, знам дека ке биде подобро, знам дека ќе сум среќна и љубена.
    Живејам, се надевам и се борам за почетокот на тие денови.
    Нема да погледнам два пати позади мене каде и да сум, го земам куферот и летам до љубовта и среќата.
    Не, не сонувам будна, оатавам на судбината да ме однесе кога таа ќе сака, а и претчуството и интуицијата што ја имам нема да ме излажат.
    Се знам самата мене!

Самиот себе си ако не си дадеш морал и не се поткренеш, нема никој друг да ти даде.
    Самиот себе си ако не си дадеш мир и спокој, нема никој да ти даде.
    Ете така, преубаво чуство на самоконтрола на самиот себе си - нема подобро од ова!
    2015-08-17-21-06-00--2126811933.jpeg

На samovila.red., eliesaab, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Молчи,не кажувај каде те боли.Ќе те удираат на тоа место најсилно.
    Вака ми е во моментот.........проклетници ме докрајчивте

На samovila.red., eliesaab, ivanchos и 14 други им се допаѓа ова.
  10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @LUCERKA мила не грижи се животот е тркало еден ден ќе се сменат улогите па тие кои сега те повредуваат ќе страдаат а твојата болка ќе биде во заборав, кога тогаш ќе заздрават сите болки и рани.
    Ти испраќам силна прегратка:hug:

Друго сакав да кажам дека обожавам да пијам кафе во друштво сама со себе ама понекогаш кафето ми е без вкус затоа што ми се премотува лентата во главата и секогаш се обидувам да го најдам одговорот кога се прекина т.е скина лентата па филмот остана со недовршен или заврши со трагичен крај:^)
    Додека пијам кафе не размислувам за нешто друго освен за самата себе и својот живот, нон стоп се преиспитувам до каде сум, што сум, некогаш сум изгубена ама срцето ми е компасот кој ми кажува накаде да се движам ама ова разумот ми ги меша конците многу тешки филозофии ми минат низ глава:headbang: е вака од ѕид ќе ја удрам и да не мисли веќе:lol::lol:ама па не е само до главата има нешто и во хороскопскиот знак. :lol::lol::lol:
    Најчесто се прашувам кога се претворив во личноста што сум денес? Кога ја изгубив блискоста со другите луѓе? Кога преку ноќ со брзина на светлината се промени? Можело ли да биде поинаку и тоа да се спречи? Или најглавното од кое секогаш ми се насолзуваат очите кои се тие што ми ја украдоа, уништија среќата, радоста?
    Следно во пиењето на кафе ми текнува колку сум била будала секогаш додека сум вложувала во врска, сум спремала некакво изненадување или подарок кој од срце сум сакала да го дадам никогаш не стигнав да ги направам сите тие убави изненадувања од причина што баш тогаш тргнуваше нешто во погрешна насока. Додека пазарував или барав уникатни подароци чувствував убава енергија, бев среќна и исполнета, сигурна бев дека тоа ќе му се допадне но на крајот уште пред да го изведам тоа што го замислував секогаш ме чекаше нешто што ќе ме скршеше и едноставно или го оставав подарокот како некој Дедо Мраз или едноставно никогаш не стигнав ниту да го дадам па само солзи лиев над нив и ги чував со месеци, години никогаш немав срце да ги дадам на некој друг да ги искористи.:fubar:

На samovila.red., eliesaab, BurstBerry и 7 други им се допаѓа ова.
  11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Колку една мајка и една жена е заштитена во ова наша држава. Со месеци се влечкам по судови, за да сменам едно презиме, дали сум осудувана дали сум казнувана, едниствена казна е што слепо верував на еден човек, што слепо верував дека ке се промени. Ти му подаруваш дете, а тој те малтретира психички и физички, се осудуваш ставаш крај на еден таков брак , и после тоа бетер повеке те малтретира психички. Не давал елиментација, па закани од сите страни, кога ке се пожалиш во некоја од нашите институции те пракаат на 100 врати а помош никаде. Но нема да попуштам ке се борам како лавица за моите права и правото на моето детее до крај.

На samovila.red., eliesaab, Luna91 и 29 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    СДК ... колку е симпатично, интересно, да имате секогаш избор ... Свесни за својот капацитет, свесни за себе ... изборот уште повеќе се зголемува. До каде не знам со ова, ама сега за сега ми годи ... се поголем избор, бирам, сеуште не ме бираат. ;)

На samovila.red., eliesaab, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
    In 77 and 69 revolution was in the air
    I was born too late into a world that doesn't care
    When the head of state didn't play guitar,
    Not everybody drove a car,
    When music really mattered and when radio was king,
    When accountants didn't have control
    And the media couldn't buy your soul
    And computers were still scary and we didn't know everything
    When pop-stars still remained a myth
    And ignorance could still be bliss
    And when God Saved the Queen she turned a whiter shade of pale
    When my mom and dad were in their teens
    And anarchy was still a dream
    And the only way to stay in touch was a letter in the mail
    When record shops were still on top
    And vinyl was all that they stocked
    And the super info highway was still drifting out in space
    Kids were wearing hand me downs,
    And playing games meant kick around
    And footballers still had long hair and dirt across their face

На Lella, Ivy89, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Кога се собравме 5 години од матура,сите кажуваа која каде работи,дали завршила факултет,некои се омажиле имат деца и тн итн... Една сокласничка прокоментира ,,еј па само тоа има мајка,,.Зборот ми беше дека не ги разбира уште тие работи не ги доживеала тие моменти да биде жена и мајка.Кога ќе стане дел од тој екипаж тогаш ќе разбере дека кога детето е 24/24 само со мајка му и не гледа никој друг,многу јасно дека само во неа ќе сака да биде.Од искуство кажувам така е и со моето синче кое по цел ден само мене ме гледа и после во други плаче,ете тоа е тоа.
    Сакам да кажам дека е тешко кога еднш односите меѓу блиските ќе се изладат,ќе станат далечни и бесчуствителни.
    И сдк дека овој нашиот факултет станал сра*е во боја,да да тажно но вистинито.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    13.304
    Уште 4 дена до свадба. Живели за дедовата ракија стара 10 години:drunk:

На eliesaab, ivanchos, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.314
    Во животот нешто што најмногу мразам е неправда,било да ми е нанесена мене,било на личност што ми значи или сосема си некоја трета личност,мислам не ми е јасно докога ќе замижуваме очи и ќе се правиме слепи и глуви за се што се случува околу нас,зарем немаме избор и право да се побуниме? зарем единствена опција ни е да молчиме и народски кажано со наш стап да не удираат по грб,ах судбино,судбино,кога ќе ја земеш правдата во свои раце,работата секој ден излегува од контрола и оди од лошо кон полошо,зарем ова е живот,не ми се потребни веќе никакви искушенија,предизвици,казни,неправди,едноставно сакам нормален живот а не да се осеќам како да снимам трилер или акција,ова сценарио повеќе наликува на траги-комедија8)

На 2212, samovila.red., eliesaab и 14 други им се допаѓа ова.
  18. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Одамна ме немаше овде, па ова сдк ќе го искористам за да ве поздравам феминки мои убави и да ви кажам дека среќата е најбитна во животот... Џабе ти е се, ако не си среќен!

На samovila.red., eliesaab, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Многу ми е смешно кога некој ќе кажува со колку прекрасни луѓе бил опкружен, па ги издига до небо, се гордее што се дружи со нив, толку е воодушевен и се ќе беше добро доколку не ги познавав уствари што мустри се тие луѓе. Неисе, ќе ги научат. Таквите секогаш си го издаваат карактерот.
    Незнам како може да им верувате на луѓе со кои неодамна сте склопиле пријателство. Уствари незнам како на +25 години склопувате толку блиски пријателства. Се знае бе кои ти се вистински другарки, тие од средно.
    Понатака сите контакти во животот се интерес.
    Не се отварајте секому и не си ги кажувајте интимностите на секого зашто утре ќе кружите по личниве пораки, фејсбуци и слично... :lol:

На Monroe, samovila.red., eliesaab и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Сдк...не можам да разберам како некои луѓе може да шират негативна енергија рано од сабајле. И сите околу нув да ги трујат со проблеми кои се нивни лични а не заеднички....И како баш таквите на мене налетуваат..:doh:

На samovila.red., eliesaab, ivanchos и 12 други им се допаѓа ова.