Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    И оној коанот "One day you'll wake up at 11:30 AM on a Sunday with the love of your life and you'll make some coffee and pancakes and it'll all be alright":?:. Well,не сум with love of my life него сама,|(не е недела, туку сабота ,10:50 сабајле, али добро, важно јадам палачинки.:sun:

На Doozy, Ketchup, Dennings и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    На човек можеш да му земеш, а да му дадеш НЕМА ШАНСИ. Секој со својот ум, сечи гранките Аутлук, сечи и не жали!!!!!!!!!!!!!!!

На Rama, GirlLove и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.222
    Лесно е да се каже... Не е едноставно да се стори.
    Обидот е помеѓу се и ништо, целосно и во секој дел.
    Ако не секогаш, некогаш е моментот кога смесата од сите невремиња и некои виножита креира поинаква сезона со потиснати сеќавања и нови искуства.
    Совршеноста е недопирлива.
    Во несовршеноста е тајната за вистинската животна убавина.

На samovila.red., mila1111, Bescheiden и 4 други им се допаѓа ова.
  4. SugarBaby(red)

SugarBaby(red) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    128
    Среќа не постои, постојат сплет на добри или лоши околности......
    А она помеѓу, да речеме дека е рамнодушност! Што е и најлошо, да бидеш млак, или биди жежок или биди ладен.

5. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    Каде и да си со саканата личност, па и на крај на светот да си!

На Ketchup, GirlLove, mssuniquee и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    Морам да престаам да ги заборавам овие зборови... морам!
    Untitled.png

На evangelina.ina и Priroden им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Ако не сте ме добиле на телефон, сигурно нема одма наредната секунда со повторно звонење да ме добиете. Излегувам после долго туширање, на телефон 8 пропуштени повици. Па побогу, како некој да умрел. Ете така се однесуваат некои. Пипл чилекс, да нема перманентен блок. |(
    :d::drunk:

На Madam-A, Rama, marama и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    Колку слободно се однесуваат некои безобразни луѓе со цигара во рака :@. Собрани луѓе околу него на автобуска, тој вади цигарата и упалјачот, си пали и си пуши како да е сам. А другиве трпат...Може и тие дел се пушачи. И ако му смета на нeкој, скришно нека закашла да не се навреди човекот.
    Вчера бев на Свирложбата во Карев, некои луѓе на скали седеа, и близу мене 3ца пушеа, а куп луѓе околу нив. |(. Немаат осет бе. Ако некој до нив има астма? Може напад да му предизвика. Јас за среќа немам астма, но осетливо ми е срцето и имам тахикардии, и знае да ме фати кога ми е отежнато дишењето.
    Друга ситуација: Идеш кај некој дома и ти вика извини ќе заплам една, нема да ти пречи така? :@( Од кај знаеш бе?) Или демек ај прозор ќе отворам. А сеа кај него дома си, не можеш да му речеш да не пуши. И трпиш пак. Па не ме викај ако е за така.
    И демек нивно право било |(. Ако веќе се труеш самиот и ги полниш тие бели дробови со отрови, не ги труј и другите. Никој не е должен да ве трпи вас пушачите и да го дише чадот од туѓа цигара против своја воља.

На Rama, samovila.red., Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  9. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    17.266
    Пред некој ден него го сонував, јас и тој на аеродром, со огромни куфери, сме чекале лет за некаде. И ајде, проверувам фемина соновник како и секогаш, не дека верувам во сонови, проверувам куфери што значат - ми вика дека ми претстои непланирано патување.

Денес другарка ми ме буди и ми вели пакувај се, во вторник тргнуваме во нова авантура, се е договорено, јас целата во прашалници, каде, како, што... И нормално, не чекам да ми се каже два пати. :wasntme: Кога е таа во прашање имам безрезервна доверба, би тргнала и на крај на свет со неа, таа е мојата сродна душа во женски род.

И онака немав некој посебен план за летото, освен учење и испити, па длабоко во себе посакував да ни испадни некоја прилика како и минатата година, и повторно испадна она - внимавај што посакуваш, може ќе се оствари... :$

Ме фаќа малку еуфорија секогаш кога ми претстои некоја поголема промена, средба со непознатото, но за разлика од порано многу полесно се одлучувам да излезам од својата комфорна зона и засега добро ми оди, не сум се покајала за ништо. :?:

Лани пред да тргнувам ми беше криво што тоа ќе ми биде прв роденден да славам далеку од дома, далеку од сите, а еве и годинава ќе биде исто... Години наназад јуни бил мој месец, ми се случувале убави работи, ќе си посакам и за годинава само тоа... (fingers)

Сакам патувања и се тоа, ама едно безвезно необјасниво чувство имам секогаш кога ќе го отворам куферот и треба да се пакувам, дури и за на викенд и одмор кога било, а не пак вака кога е на малку подолг период... Ама само за убаво да е, ќе летне времето дур да трепнам и со ќејф ќе се пакувам за назад...

Сега спремна сум за во нови походи и нови видици, нови искуства, места и познанства, нови ветрови и нови мириси кои, верувам, ќе ми донесат само нови спомени и мигови за паметење... :nod:

На Madam-A, Rama, Jordanovska-K и 23 други им се допаѓа ова.
  10. SugarBaby(red)

SugarBaby(red) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    128
    Кога новинариве од МТВ ќе речат:"останете со програмата на Македонската телевизија"|(
    Се знае еднаш до двапати годишно се гледа тв!
    Честитки до победниците:^:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.123
    Од многу работа и работи не можам да дигнам глава. Не се жалам нека има работа.

12. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Само мене ми се случува, или..?
    Кога и работите конечно да тргнат на добро, кога и да се почувствувам убаво, спокојно, сакано, само што ќе сетам дека сум го достигнала врвот, имам едно одвратно чувство дека ова нема да трае, убавото никогаш не ти потрајало, нема ни сега. И во рок од ден-два се успева да се сјебе. Пак маки, секирации, нервирања.. одново... over and over again. Секој пат! Нема прескокнување!
    Ма не да сум си викала доста измислуваш, сама си ја зафркнуваш работата, нема смисла ова, прекини... не бе :) Не помага... секогаш е истото....
    И ми останува само едно прашање.. ЗОШТО БЕ? Немам право јас да уживам??? Барем малку лезет да видам од тоа што сум се трудела....
    Еххх.. животе сладок си, а со мене малку скаран... (facepalm)

На joy1, sofijanoka и bella.s им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Vozrasni zeni,preku 40 god, abe kako deca se ponasaat.gledano od strana,em smesno em zalno..

На joy1, samovila.red. и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    19.651
    ^
    Пoнекoгaш и нa вoзрaсните жени им е пoтребен издувен вентил.Не знaеме штo се случувa вo душaтa нa другиoт..
    И јaс некoгaш тaкa си рaзмислувaв гледaјки икс случки нo, денес сo oвa живoтнo искуствo oпрaвдувaм и прoследувaм сo нaсмевкa се дoдекa МЕНЕ не ме зaсегни..

На Мрчатор, bittersweet, samovila.red. и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Сакам да прашам го гледа некој Викинг?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.513
    Ние и само ние сме креатори на нашите животи. На нашите мисли, идеи и расположенија.
    Се во животот зависи од нашата перцепција кон работите и од тоа како си ги прифаќаме, но и каков фидбек даваме...

Сум верувала во закон на привлекување отсекогаш и сум го дискутирала ова многу пати, исто и во однос на ,,Мисли позитивно и ќе ти се случи позитивно,, , што нели на некој начин е сегмент од законов.

Ама никогаш не сум помислила дека јас најголемиот противник на сите мотивациски говорници, ќе почнам да ја гледам неверојатната Ана.
    Мотивација отсекогаш ми претставувале луѓе кои се имаат многу изборено во животот и сеуште се борат, тивко и присебно, без претерани помпи и мотивациони говори.
    Истите говори отсекогаш ми биле некако фејк.

И сега сум на пола пат. Ми се допаѓа девојкава ама од друга страна сеуште имам нешто во себе што ми вели дека мотивациските говорници се фејк. Многу фејк.

17. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.700
    СДК се опседнав со форумов. :nod:

18. Lilianna

Lilianna Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    3.725
    А можеби треба само да се фокусираш на тоа дали ти помага, инспирира, дали ти помага да се чувствуваш подобро...на крајниот резултат. И сестра ми воопшто не верува, вели тие луѓе постојат да прават пари од книги, предавања...па и да е така, што? Мене не ми менува многу дали таа го прави ова со цел да помогне некому или себеси.
    Битно ми е дека ми го поттикнуваат позитивното рсположение, ме подучуваат, мотивираат, а кога еднаш ќе почне да ти се остварува она кое си го замислил, нема простор за сомнежи. Сѐ додека помага и сѐ додека во реалноста е делотворно, ништо друго не е важно. :)

Вчера баш со мајка ми го правев муабетов и ми вика - дали баш во реалноста е вака? И викам пробај. Замисли. И ми текнува на реченицава.

П.с. ова не е никаква критика упатена кон тебе :)

На Jordanovska-K, lolitoo, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    Како може одеднаш да ја снема тетратката со личните работи, листот нешто важно што сум запишала? Не ми е јасно! Сигурна сум дека таму ги запишав!

20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.947
    Dobiv, luge DOBIV! :whew::party:
    Si pomisliv deka vekje 9 meseci crvena tetka nema da vidam:sweat:
    Fala Bogu - vidov.

Cestitanje primame doma.

Pred 2 nedeli si rekov koga ke ja vidam ke ja baknam, ama sega samo poljubac I prativ. Nekako ne mi se vdavase da ja baknam :wasntme:
    Ne za drugo, ne sakam ligavenje xD

Uhh, planina od ramena mi padna I um za drug pat :lol:

На Meyremce, Мрчатор, Victorian и 14 други им се допаѓа ова.