Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    IMG_20160619_131619.jpg Сакам да кажам дека сум неизмерно среќна. Од вчера официјално дипломиран економист.

На eliesaab, purple..m, Annath и 41 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Se cudam zosto mi se javuvas posle 2god.
    Normalno za usluga me baras..
    So koj pamet bre (facepalm)

На purple..m, Lady Phoenix, Outlook и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Значи овие Италијаниве се ужас бе .. уффф :devil::swear::@

4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ахххх јас реков дека нашата фамилија ја јаде некоја чума :( :( :( Почивај во мир,Господ нека ти даде мир на небото бидејќи го немаше на земјата :( :( :(

На eliesaab, Rama, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Ако продолжев да се замарам ќе си скратев пола од животот.
    Не е вредно.
    Добро утро.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    Има еден феномен - ,,за умретите се најдобро,,:?:

Додека биле живи, од лошо полошо за нив :puke:
    Ама затоа пак кога ќе умрат сите убави работи се вадат на виделина.
    Шо мора да лижеш тоа до вчера што си плукал ? ЌУТИ !!!:x

На bittersweet, purple..m, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  7. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    Денес сум исфрустирана и нервозна поради нашиот “сјаен“ образовен систем.Не повиквуваат во училиштата за време на летен распуст поради пополнување на некаква документација,притоа документите им требаат само кога има инспекција(инаку никакви документи “не се потребни“,се е како што треба).Она со што се соочивме јас и поголем дел од учениците беше само јаготка на шлагот.Имено на +40 степени господата бараат да се носи облека по нивен кодекс(кој подразбира дека забранети фармерки над глужд,затворени блузи со кратки ракави...),да биде иронијата поголема вработените во училиштето облечени се како за на плажа.Се извинувам како можи да ми го одредувате стилот на облекување? Имаавт ли право за тоа? Дури и за време на учебната година сите сме под притисоци и закани за носење на униформи.Колку што знам присилно носење на униформа го нема во ниеден закон,исто како што го нема стилот на облекување кога нема настава.Работата испаѓа дека нас ни е страв од инспекција па за време на распустот вие морате да не покривате.И дека нас ни е жешко па доаѓаме како за на плажа,а вие морате да се облекувате согласно “кодексот за облекување“. Жалосно што од ден на ден нашиот “образовен систем“ се повеќе не притиска и ни поставува безсмислени правила.Обвразовниот систем е претставен како розов иако многу далеку од тоа.Поради лечењето на нечии комплекси врз нас,младите секој ден заминуваат од државата во средина каде што за документи и сл има определен рок,каде што летниот распуст е навистина распуст а не трчање по училишта,каде што кодексот на облекување за време на распуст е непознат поим.До кога ќе има притисоци врз учениците? До кога заканите и безпотребните правила ќе го диктираат нашето однесување?До кога добро скриеното заплашување ќе ни ствара трауми? Вака ли младите личности утре ќе излезат од училиштата? Наместо да створите здрава и зрела млада личност,вие створувате искомплексирани и бунтовни личности.Училиштето очигледно е еквивалентно на затвор.Благодарност до всите кои господа кои од нас бараат да се однесуваме како роботи.
    Се извинувам за долгиот пост.

На eliesaab, purple..m, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Sedam vcera na klupa so kerka mi vo kolickata,bese zaspiena i poleka ja lulkav.go cekam masmi vleze do banka.zastanuva do mene eden na izgled sosema normalen covek,se nasmevnuva,mu vozvrakam so nasmevka,zjapa vo kerka mi vo kolickata i mi vika..oh kutroto toa,neka pociva vo mir...abe krvta mi ja smrzna moron nekoj nenormalen,znaci denot mi go unisti skros.trebali takvi luge so psihicki poremetuvanja da setaat sami??uzas!!!

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.643
    Допаѓања:
    40.144
    Уште не можам да се одморам од факултетов, од колоквиумска, а не па од испитна. Живците ми отидоа на тој факултет, му нема крај веќе. Наместо желба да го учиш тоа што сакаш, со тек на време си имаш само фрустрации зошто си играат како сакаат. Налет и факултет и се;(

На purple..m, Lady Phoenix и Marossa им се допаѓа ова.
  10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.364
    Денес бевме на ветеринар И МАРЛИ Е ЗДРАВВВВВВВВ:sun::toivo::l::clap::dance:
    Ми падна камен од срце.
    Наводно, оти тие му се на лактите и на предните и на задните ноџиња, оти лежел на чименто си ја рендал кожата. И затоа му паѓало крзнoто и изгледа како израстоци.
    Ќе му ги мачкам со кокосово масло оти со друго немало шо да се мачка...
    И да го терам да спие на кебето. Ама жешко му е сака на чименто да спие му е ладно.
    Ќе му постелам некој друг полесен материјал за спиење... Иако веројатно за џабеее... Ама ајде.
    Битно не му е ништо сериозно фалаааа Богу!!!!

На eliesaab, Priroden, samovila.red. и 17 други им се допаѓа ова.
  11. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Денес бев во школо за да ги земам свидетелството и алманахот. Кога го видов свидетелството расположението веднаш ми се поправи, сите петки нанижани :inlove: И си помислив, добро е Хепи, не си се мачела за џабе девет месеци :D Ама алманахот... Текстовите чудни и неорганизирани, еден куп грешки... Сепак, добро е ;) Барем сега конечно и официјално сум завршена со училиштето кое речиси воопшто не го сакав :)

На Rama, LivingGlam, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.179
    Допаѓања:
    166.844
    Денес сум турни ме да кинисам.
    Каснам,а си седам...спремна.
    Со штикличиНа дури.

На eliesaab, purple..m, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    :hug: Те обожавам.

Тукууу, да ми објасни некој зошто ја натерав мајка ми да купиме статичен миксер?! Пола саат матеше и не го смати шеќерот со белките. :drunk: Убаво си збореше жената обичен да земаме, ама не јас госпоџата морам статичен да имам, ќе се скршам од работа ако матам 5 минути. (facepalm)

На purple..m, SV1911, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.978
    Кога другарките ти се низ Германија и Америка ти работиш немаш време да седниш се присетуваш на една другарка на која и се љутиш а вооедно ти фали. Не ја сакаш во твојот живот а на моменти ти недостига страшно.
    Ти доаѓа да и пишеш, но се присеќаш колку пати таа ти пишала за роденден за именден и се разочаруваш.
    Туку секогаш во овој период страшно се присетувам на неа,секогаш си правам филмови во глава како би било да е тука до мене...

На eliesaab, purple..m, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    57.379
    Ајде голтни гордост и пиши и’.

На eliesaab, purple..m, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.404
    Допаѓања:
    68.531
    Ова луѓево како да ти посакуваат лошо да ти биде во животот.
    Пред да се омажам кога си кажував колку сум задоволна од дечко ми имаше коментари, ааа ќе видиш, ќе живеете заедно скроз ќе се смени, ене го мојот таков е. Океј. Почнавме заедно да си живееме уште поубаво ни беше.
    Ааааа ќе видиш, ќе се земете и тогаш друг ќе биде зашто ќе те има со потпис. Ене го и мојот, колку беше добар, па откако се земавме никаков е. Доброоо, се земавме пак си бевме супер. Аааа чекај дете да имате, ќе бидеш цел ден со детето, он ќе си шета, ќе си брка работа. Ајде и дете имаме, еднаш дали отишол фудбал да гледа човекот. И не зашто јас мрчам, не му се оди просто, поинтересно му е со малата да се занимава.
    Ааааа чекај свекрва да ти стане, па ќе видиш како лицето ќе си го покаже. Ајде и тоа нели бидна, жената си е иста.
    Аааа ќе видиш детето како ќе ти се смени, не се радувај предвреме.
    Абе луѓе, да не си каже нешто човек убаво, од која причина ги тера луѓево вака да зборат, да те кобат некако, еве не знам.
    Ама не кобеле они, туку ти кажуваат од искуство, да знаеш што те чека.(facepalm)
    И криво им е после зашто не ти испаднало така и не можат да ти речат - нели ти реков.
    Простоќа.

На fairy88, bittersweet, Cka и 48 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.643
    Допаѓања:
    40.144
    И ова сакав да кажам. Просто ми лежи на душа. Мислев не сум тип што некогаш ќе посака деца да има. Ама ете, поминува време, заедно сум со тој штп го сакам, додуша не во брак (што ми е предуслов за дете) и ете...душа ми плаче за дете, не знам ни како да го наречам тоа чувство, ај ќе речам мајчински инстинкт. Ама и знам дека нема во скоро време да биде...толку работи стојат пред тоа, а често на тоа помислувам...ама нема врска. Само, дај Боже да дочекам...

На Rama и elimkd им се допаѓа ова.
  18. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    ме уби жешково еј:sweat::sun:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.182
    Da ne se zbunil..znaesh ona sakam kazam Ne znam recham..bog da chuva Se lugevo..

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Во недела одам за Охрид.
    Чисто на еден ден да се разонодам. А кога ќе ми текне Охрид имав случки изминативе години.
    И си велам е да ти се пл*кнам на денешно време, тогаш беше подобро.
    И си мислам ќе се искапам или не,божем тоа ќе ми ги испере моите и нечиите грешки.
    Се се голта и се се заборава обично до паметот е колку сме талентирани да оставиме се зад себе.

И оно и да бегаш пак ти се враќа како бумеранг, има тука нешто штом толку се враќа. За арно да е, за подобро да е. Може вреди што знам...