Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Февруари мој месец на раѓање, моја надеж секоја година се до наредниот роденден за исполнување на некоја желба, за подобро утре.
    Како да те сакам?
    Како, кога толку животи трагично згаснаа, кога траумите длабоко се врежаа во другите, и како, кога нечија мајка повеќе никогаш нема да биде спокојна кога детето за корка леб патува со автобус.
    Судбина или не?
    Остана ли некој рамнодушен на тоа што се случи? Не верувам.
    Сепак ти благодарам за годината на живот што ми ја подари. Секој ден е подарок.Секој роденден благослов,

На Purplelilac, GirlRose, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  2. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.136
    Се присетуваме на некои зборови кога вејќе ја изгубиле смислата на своето значење

На Feminka192 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.112
    Допаѓања:
    42.468
    Имам глупава , исцрпувачка настинка која долго трае. Место да учам, исправам криви дрини. Yey to me(facepalm)

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Решив да го оставам телефонот настрана, да си пуштам филмови и да го поминам денот во кревет, во пижами.

На christinnn, shz, The_boy и 4 други им се допаѓа ова.
  5. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.679
    Некој попаметен од мене веќе го кажал тоа што имав намера да го пишам. Јас само ќе споделам тука. :)

На Salome, smooch, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
    Мразам бубашваби. Летово дека комшиите реновираа под нашиот стан, мислам дека цела сурија киднаа нагоре накај нас. Бремена, ненаспана ги убивав со влечка. Ако немам убиено едно стотина, еве на. И после ги снема. Се радував потајно.
    Задремавме прееска со малата, све згаснато. Одам во ходник, палам светло... Ме чекаше една.
    Јас сум нивниот ангел на смртта. Од што ми беше језиво прво ја испрскав со освежувачот за воздух :D:D. Побегна под плакарот, се надевам бавно отишла у фејд аут. Се ежам.

Гадинки, да испоцркате.

:@:envy:

На CrazyOne, GoodGirl45, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    Колку сте духовно посиромашни, толку сте поалчни кон материјалните вредности.

На Anaxandra, worrieddd, Feminka192 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    8.100
    СДК, се срамам од тоа колку некултурен народ сме.

Чекам ред во банка прееска, сите 3 шалтери по 10 луѓе чекаат, преполно беше. На едниот шалтер Италијанец, имал проблем со картичката, не можел да извади пари, а не разбира македонски и сосем малку англиски.
    И сега вработените една со друга си дофрлаат на цел глас: „ Леле пак овој, секој ден досаѓа, а ништо не разбира“, па другава и вика: „ Е тоа е, џабе му е Италија, пак ништо не знае (и се смее на цел глас)“, третата прашува што е проблемот, првава и објаснува и двете се смеат за човекот, а тој чека на шалтер да му кажат што треба да прави. Муабетот беше толку гласен, што јас последна во редицата јасно разбрав што се работи и се усрамив и запрепастив.
    Сега единствено ми е мака само што не ги снимив.

Одвратни луѓе :puke:

На flower30, Gosh, GoodGirl45 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    167.345
    https://www.fakulteti.mk/mobile/new..._delegirani_protajkuva_segment_identifikacija

Ај све друго што држи вода дека не е во ред, ама да не учат правило на десна рака во сообраќај и дека Е 75 е најважната магистрала во Македонија е глупост. Ова сме го учеле и ние, се одело на натпревари за сообраќај, а за прва помош и да не зборувам. Родителите претеруваат во штитењето на децата. Тогаш со пластелин нека играат до 8мо.
    Смреката колку расте исто сме учеле, после во средно дури учевме колку овци во Австралија има, и да... има зошто. Од општа култура, до споредбена анализа.
    Тоа со евро комесарите, високиот стил на пишување и слично навистина се несоодветни, ама се останато...? Нели се одгледуваа невакцинирани чудо од деца кои не смееше тој потенцијал да се ризикува со ништо? Помнење на информации се... се останато кое го поседуваат е отскокнување од просекот.
    Се мислам дека неписменоста доаѓа од дома и бунењето дека нема што оно да памти тоа што мајка му одлучила да не го памти и смета дека е тешко, отколку од наставниците, а програмата ги дотепува. И родителиве препаметни се оние што се смејат на шегите - дека уште чекаат да им се најде во животот пресметката на хипотенуза на триаголник, ама кога им ја проектирале кујната за по дома ваљда мислат дека произволно им ја изработиле упомоќ камени орудија и снаодливост јер да цитирам " поважно е да си снаодлив, него ли учен". Или тие што им беше мака да читаат книги зошто книги се за бубалици.

Жена- чудо. И духовна и длабока и топла и има што да каже и сака љубов и сака со емоција и се е безусловно. Но на крајот од денот ќе му ги преброи и парите и становите на будуќиот и маж и одма ќе ги смета за свои се уште непрепишаните имоти од родителите на мажот, а тек потоа па и све оди под наше, макар дошла со само гаќите ма себе, но ако тој нема или не може да спечали со брзина која она ја очекува е - неспособен. А потоа на 8ми Март со Маре и Снеже ќе оди да прослави во кафана... хехенце.
    И она има потреби зошто е деликатен цвет...
    Вечно по потрага по себе, има 30 години и само една година стаж, повремени хонорари и повеќе сменети места, зошто работата мора да е од соништата, нешто што она исконски го сака, а он - он мора да има стабилна работа зошто кој ќе ги плаќа сметките?! А она ни понела нешто со себе, ни па ќе допринесе, но сепак - непоправливо верува во љубов (и стабилните финансии од мажот и неговиот имот), но не и моментот дека луѓето се менуваат, особено во вториот пубертет и деца страдаат од нивното себеидеализирање.

Ден, наречен цел. Се фасцинирам од луѓето и како тоа они мислат дека најмногу работат на свет. Со хартија и техникалија. А нема потешко од работа директно поврзана со луѓе. Нема...
    Се осеќам како да се кријам и се кријам до душа, за да не змае секој... и ме уморува.
    Времето поминува... се поблиску е.

Последна измена: 19 февруари 2019
    На dayla, The_boy, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Не знам кај да се кријам а да не налетам на луѓе без осет.
    То треба да се отепа.

На flower30, worrieddd, Alisa22 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    СДК дека на народот му треба сензација.
    Се пали на сензационални вести, поготово на трагедии|(, зашто многу сака себе си да се смести на некое скалило а во вакви трагедии тоа скалило е секогаш повисокото од на оној кој му се случила трагедијата.
    Важно, ќе прочиташ RIP , а пола и повеќе незнаат што значи тој збор:)

На worrieddd, M&M, kravce и 10 други им се допаѓа ова.
  12. makedon81

makedon81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    430
    СДК...Во секој од нас живее чудно слепило. Сè гледаме, освен самите себе ;)

На VDT2906, Harper, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    20.130
    Да ти помогне роднина кога ти е тешко и кога ќе побараш помош во денешно време е чудо. Таквите се во изумирање...

На GoodGirl45, worrieddd, Alisa22 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Неколку девојки од форумот пред некој период ми побараа слика :)

Го ценам тоа претпазливото во некои форумџики но, откако се уверија дека не сум некој чиче и дека не сум некој удрен у главата, дали ќе им се намали сомнежот во секој дечко што постои на форумов и на планетава земја?

А тоа дали работеле тимски споредувајќи ги сликите и информациите што им ги дадов за себе или секоја одделно, ќе остане мистерија :)

На Dadusicka, N.2106, СуперДевојка и 3 други им се допаѓа ова.
  15. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Сдк она: јас те родив и мора да ме гледаш - не е еднакво со - тука сум родена и ќе земам дел (за женско)
    Битно е дека морално е да гледаш родители зашто те родиле, па макар и омажена да си, ама не смеело да се земе дел од куќата во која си родена, тоа е за братот.

На anggell, makedon81, Anabelle.Amorette и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Како преку слика се дознава дека не си удрен во главата? :?::?:

На dayla, Gosh, smooch и 18 други им се допаѓа ова.
  17. The_boy

The_boy Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    412
    Дека немам над 55 год може дури и ти би забележала :) а дека не сум тоа што не треба да бидам па... Можат само некои да забележат (начин на комуникација, фацијални експресии, итн...).

Сепак истото би ги прашал и нив. Може само сакале да се осигураат дека не е лажен акаунтот the boy.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Ни возраста, ни фацијалните еспресии не можат да покажат дали си удрен во главата. Мислам, доволно е што некој се посомневал.:)

На Gosh, M&M, smooch и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.788
    Де бе, каква си и ти.

Да не може човек на раат да се пофали дека девојчиња од форумов му побарале слика. :D

На dayla, Gosh, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.342
    Допаѓања:
    227.166
    Да си гледаа луѓето повеќе за себе нема да паметуваа по форуми ко врвни психолози. Овие вториве немаат време за тоа. А првиве пробуваат својата дијагноза да ја прикријат.

На Petra777, Animali, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.