Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Милион пати имам умрено во овој живот, али, само еднаш вистински ќе умрам! :devil::D
    Малку патетики.

Со денови сакам да напишам нешто длабоко, филозофско ал, умрел филозофот у мене :D А, баш ќејф ми се ствараше оти, оваа е цитирачката, култната СДК, а другата е модерната, по теркот на новите 'тачи-тачи' генерации. :D (ништо против). Ми текнува кога дојдов на форумов и коа направија нова СДК, пошто се насобраа страни и страни во старата. Се штанцаше, богами:D Сите бевме длабоки филозофи у свој стил. Баш емотивен момент ми беше. Баш емотивен човек бев тогаш. И сега сум. Понекогаш. И т'ј.
    :bug:

На Ivy89, *Ench@nted*, gjoker4e и 20 други им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    17.808
    Ме фаќа нерва коа ќе видам како некој кој, читај убаво, завршил ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ, користи некои зборови како пример : трењерките.
    Ми се плаче.
    Ми се корни.
    I don't wanna live on this planet anymore!

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Пола народ не знае основен правопис и граматика ти за едно Њ си се фатила. :D

На WildMk, CameliaMiller, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.521
    Допаѓања:
    80.166
    Се уште на врвот на топ листата ми се жените кои се шминкаат во автобус. Тоа чудо става сенки, туш, римел и изгледа како да посветила дома еден час на шинкање. Јас кога би се шминкала во автобус би изгледала како панда или нешто како џокер. Во најлош случај би била без око. :!:

На smooch, cavalli, Ivy89 и 38 други им се допаѓа ова.
  5. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.428
    @macka91 Амин :D На екскурзија во средно седев до девојче, кое, баш кога автобусот налета на никаков пат, да се тресе цел автобус, таа во тој момент си ставаше туш and damn! Толку презицзно, ма неверојатно! ^_^ Јас дома, на неподвижен под и огледало:

На smooch, cavalli, Doozy и 22 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Ти ставив лајк па ми текна дека скоро и јас истото го правев.
    Убаво испаднав. Таман. Да си ќутам поарно? :D

На Alisa22, CameliaMiller, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    167.338
    Како луѓето "исчезнуваат", некој ги убива, киднапира и органи им краде?
    Screenshot_20190227-131526_Facebook.jpg
    Има егзибиционисти во својата невоља.
    Се сеќавам пред многу години, наша позната маненка се самоуби на терасата од својот стан, се обеси со кабел. Сите ја видоа.
    Така и оваа личност, без шега, а со желба некој да ја забележи, пишала во јавна група.
    Коментарите - исмевање, подбив,та дури и коментар - секакви будали има, па и вулгарни дури. Срамота.
    Накусо зошто не верувам во ничија жал кога нештата веќе се готови... тогаш сите се во неверување, па се изненадени, па трогнати, очајни, потресени, ништо не им е јасно, па зборуваат напразно за сплотувања некакви си... лажно, празно, моментално и минливо.

На WildMk, faye, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Вечна дилема ќе ми остане зошто кога во основно или средно на тест ќе добиевме 3ка, 4ка, родителите ни викаа? Ем осеќаш сам кривица дека не си научил доволно, ем домашните уште толку крив те прават. А свесни се дека кога ќе пораснеш таа ниска оценка ама баш ништо нема да значи. Кога ќе пораснеш доаѓаат реални проблеми, стресови, врагови и тие тоа го знаат затоа што минуваат низ истите.
    Па зошто тогаш на 7-8-10 па и 14-15 години ти прават драми за нешто апсолутно небитно?!

На Ivan4e04, Amellie13, Lella и 14 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.342
    Допаѓања:
    227.164
    .. Место да рече чекај може му треба помош на детево. Може не му иде. Ќе те искритикува и после мисли му ја ти на последиците место да ти помогне.
    Има вакви.. За жал.

На Amellie13, Alisa22, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.428
    @LiliBoz @СуперДевојка Не знам дали имате читано, но пред некое време во Србија, 12-годишно дете се самоубило и во прошталното писмо напишало дека сега нема на кого да му се караат за лошите оценки, нема по кого да викаат. Искрено да ви кажам, многу ми беше жал додека читав.
    Родителите мора да си ги знаат децата и да ги познаваат добро, кај некого може повишен тон му е wake up call, па седнува учи, се озбилува. Кај некој пофалбата и поддршката е клучот за поттик, а повишениот тон делува деструктивно.
    И не само за оценките, лекциите и начинот на воспитување и укажување е многу важен, бидејќи тој го оформува понтаму карактерот на личноста.

На cavalli, Ivy89, RosettaStone и 16 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.342
    Допаѓања:
    227.164
    Го немам прочитано тоа, во принцип избегнувам зашто ме вознемируваат такви работи.
    Но со сигурност можам да кажам дека негативната критика кај детето не може да даде позитивен резултат. Ако ти на дете му речеш дека е глупаво Тоа ќе се однесува како глупаво. Зашто родителот чим така рекол, онда така е значи. Децата се огледуваат на родителите. И во никој случај негативни дела не може да јават амбиција мотив и позитивен исход кај едно наивно детенце.
    Не заборавајте никогаш да им кажувате на децата колку ги сакате колку се умни и паметни. А кога не е ок нешто само имајте трпение и работете заедно на тоа.
    Само така тоа дете ќе израсне без траума и комплекс на нижа вредност.

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и DAngel им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.835
    Со поголем дел од постов се сложуваме али само едно ми боде очи. Кога нешто ќе згреши мора да му се укаже на грешката, па ако е потребно и да се повиши тон за да сфати дека тоа шо го направил не треба да се повтори. Нема да ги воспитуваме да бидат пахуљици и размазени.

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.342
    Допаѓања:
    227.164
    Не зборев за тоналитет срц. Зборев за навреди од типот - ете го, не учи, за ништо не го бива, една лекција не може да научи. Глуп ли си што не можеш една петка да извадиш
    И најлошото
    Види иван како реди петки а ти се тројки носиш (споредба која во иднина кога ќе порасне ќе направи да осеќа завист спрема секој што повеќе постигнал од него)

На Amellie13, CameliaMiller, sparklie и 7 други им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.835
    Тоа е апсолутно тачно

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.765
    Допаѓања:
    17.808
    Морам маана да најдам, по струка ми е јазикот. :)
    Шу ќе праиш? :D
    И во право си,неписмен ни е пола народ.

16. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.199
    Немам читано за детето.
    Тргнав од себеси. Татко ми не толку ама мајка ми многу се замараше за моите оценки. И пред некој ден ја прашав зошто така ми правела?
    Одговорот беше за да стекнам навика секогаш да сум најдобра, во смисла секогаш да давам максимум и да го постигнам најдоброто што можам.
    Во секој случај, денес имам завршено факс со висок просек и водам успешно сопствен бизнис, а кога ќе ми текне колку сум плачела за една 3ка по математика ми доаѓа сама да се истепам. А сум плачела зашто знаев дека дома мајка ми ќе ми вика.

На RosettaStone, CameliaMiller, tirkenbal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.428
    @СуперДевојка Да во потполност те разбирам и мое лично мислење е дека пристапот преку кој ќе се пренесе пораката е многу важен. Може и на друг, креативен и попрефинет начин да му се укаже на детето секогаш да биде најдобра верзија од себе, но и да не се чувствува лошо ако во нешто не е успешно или уште полошо да се споредува или да го споредуваат родителите. И родителите треба да појдат од таа точка дека некогаш и тие биле деца :D Едноставно треба да го насочат да ги негува своите квалитети и способности :)

Мора да се координираат и родителите и детето, еден тим за убава цел. Јас за мене ќе си кажам, моите никогаш ниту биле строги, ниту повишувале тон, кај нас беше обратно, јас самата си бев џуниор перфекционист, повеќе ми велеа да се опуштам и да си дозволам да грешам, ама тоа било до мене, до мојот карактер, јас си се нервирав од самата себе :D

На RosettaStone, CameliaMiller и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  18. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    8.100
    Ако нешто најмногу на светов мразам, тоа е улизување. Најчесто преќутувам, само посматрам од страна и превртувам очи, зошто нели, не е моја работа ама... како да ви кажам, многу е смешно и ниско. Дали немате свој став, свое јас, дали не верувате во своите способности, па оттука потребата за улизување или па карактерно сте такви, idk...

На Herrera, WildMk, RosettaStone и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Начукала веќе 40ка, става слики од кафани со блажен осмех мислиш девојче, па уште сликана со сестра и 40+ немужени и двете, фураат филмови независни кариеристки бла бла, па уште кога ќе пише на слика со сестра и She is my life, бљувотница, ко лезбоси некои... на кого му глумат еве супер живот имаме иако маж читај патлак не сме виделе со години, а зашо, зашо се занесуваат,никој не им е доволно добар ...уф бре... и зашо им се улизуваат на коментари Леле пренајубава си, леле срцка она мила... ај ма оди раѓај таму доста се фолираш, глуметариш дека си среќна а си стара и осамена... и онаа Каролина више ај нек раѓа, доста и е од кариери, треба ново свежо месо на естрадава, нек си се повлече во семеен живот,доста се замишља дека е уште млада и барана..

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.342
    Допаѓања:
    227.164
    Сериозна си?

На smooch, Doozy, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.