Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.039
    велком ту д клаб :D

На buba4e89, Yipman2, Herrera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    27.231
    Деф и од клаб и од се...Ја од половина си страдам.
    Мала шала :D

На Billy Idol, Herrera и joy1 им се допаѓа ова.
  3. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    Боле те ку*о ако не не разбират.

Бааги сум безобразна јас, ама тоа дека се дружам само со машки па таков ми е муабетот :lol:

Изгледа само јас, ти и joy сме штипјанки, нема не ногу на фемина.

Ај да не одам офф топик. Поздрав до вас

Последна измена од модератор: 10 јуни 2019
    На Rama, buba4e89, Yipman2 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Полуматурантки ли се тетки ли се?! :?::|

На poenta, Rama, Justicija и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.073
    Продолжениот викенд заврши веќе. Од утре пак турбо на работа. Утре знам дека ќе биде хаос и дека ќе е напнато. Се плашам од самата помисла. :sweat::x

На Rama, M&M и Animali им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.351
    Допаѓања:
    41.550
    Дојдов да видам шо сте имале да кажете, имав некоја желба и ја да кажам нешо онака, али видов дека као и увек 20 страни лаф муабет сте си праеле, па ми се присра и од зорт забораив шо сакав да кажам.

И еве сеа, завршив работа, и уше не ми теќиње шо ми беше муабетот.

Сеедно, и онака ова поише одговара за темава.
    Ајт.

На Lella, Rama, buba4e89 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Се молат Дупер да се состават пак како знаат!
    Дете само на нивни песни се смирува. Ова најсериозно!

На Rama, SnowWhite8, GoodGirl45 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.729
    Таа возраст бочели и тоше мојов ги сакаше :D чат пат и лозано..

На Rama, Yipman2, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Од Лозано само една, али ова чудо, у момент се смирува.(facepalm)

На Rama, mal.ecka, Yipman2 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    25.841
    СДК.. На твитер денес циркулираат голи слики од штипска наставничка, извадени од нечиј приватен инбокс, амебиве групно се чудат какви луѓе ги учеле нивните деца, фејваат, ретвитаат, бараат оставки, па епитети следат, курва била, распуштена била, ова била, професионалност немала. Ова го пишуваат истите тие мажи шо гарант си го праќаат ку*от на секоја трета жена. Бидејќи нели СИТЕ професори, наставници, шо и да се, треба да немаат приватен живот неповрзан со професијата, недајбоже па секс некад да имаат, скраја да е. Шо народ ќе бевме бе? Толку мала земја а толку полна злоба, ограниченост, љубомора, шовинизам, омраза од секој ебен вид. И да, важно да се спомене дека сликите беа објавени од друга жена на твитер.
    Некогаш мислам дека не заслужуваме подобро, туку полошо. Се изнервирав у пм. :envy:

На 1209, mareane, Lella и 32 други им се допаѓа ова.
  11. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    3.602
    Здраво...

Чао.

:D

На Rama и Billy Idol им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.608
    Допаѓања:
    161.260
    Што се преживуваме и го правиме "новото нормално". Нормално ти е да те боцка, нормално ти е да те тера да се преиспитуваш, нормално ти е да те подзаболува и се навикнуваш и после ... па после не знаеш за поинаку. Мимикрија, а не си ни свесен. И од денес за утре се менуваш, па или ќе изабиш и ќе огрднеш во секоја смисла или излижаното и истрошено на тебе ќе ти даде нов и посебен сјај.
    Животе колажу од сешто и баш ништо.

На 1209, Rama, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Моментот кога си нервозна па му се истураш на саканиот, а тој без да рече нешто излегува од дома.
    Си мислиш ептен се налутил човекот кој знае кај замина, се каеш што си била кучка и таман да му се јавиш ете го доаѓа насмеан до уши носејќи чикенбургери, помфрит, нови сосови, кока кола и киндер јајциња, и ти вика: -Ти не си ти кога си гладен...Ајде седнувај да јадеме. :D

И така ко стока на полноќ јадеш се што ти е при рака, a во исто време се чувствуваш и ко ѓубре зошто си се дерела и ти е олеснето што не се налутил, па во себе си ветуваш дека нема веќе да се дереш.

Оној што е со тебе и покрај сите драми, бесни глисти и тешки срања...е тој вистински те сака и да си го чуваш пријателe :f: :f:

На Кена Рис, 1209, Rama и 21 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.082
    Допаѓања:
    173.934
    Сакам да кажам дека вредностите се дел од идентитетот на човекот кој е траен и е еден од главните "градежни материјали". Сосем е океј да сакаме нашето дете да ги има нашите вредности, зошто за нас се тие најисправни.

Не, туѓите вредности не значи дека некој ги нема воопшто.
    Да, треба да си го научите детето на почит кон туѓи мислења и вредности.
    Не, само зошто нешто не се поклопува со твоите вредности не значи дека ти дава право за насилен, едностран конфликт налик на булинг.

Дури тогаш ќе сфатите дека "грешниот" начин на живот на "педерштаната" не те засега, не ти смета и не влијае на никој начин на тебе. Не го засега твоето дете, не му смета на твоето дете и не влијае на никој друг начин сем да го прави толерантно кон разлики и полно со љубов. Парадата на "гнасните искривени педеришта без морал" постои за да зборовите во наводници не мора да ги изусти уште еден чоек со намера да деградира некој зошто постои и е. Парадата мора да постои зошто е чекор напред кон еднаков социјален третман во едно општество на сите индивидуи со различни вредносни системи. И парадата не ми смета, не треба и да ти смета тебе зошто то е шо е, група на луѓе кои викаат дека се сакаат, дека заедно се посилни и дека ќе се борат до крај за тоа што им значи најмногу - љубов. Крај краева сите сакаме да бидиме сакани и да сакаме. На сите ни треба чувство на припадност и е злобно да се спречи. Злобно.
    И можите да речите дека сте полни со љубов, ама кој да верва ако го фрлате првиот камен?

И да, треба да си горд ако си способен да се бориш кога сите околу тебе одат контра. Гордост е и за почит е.

Други работи за кои не треба да ти е гајле: абортус. Само зошто некој фрлил семе, не смеј и нема право да одлучи за телото на жената.
    Макар и јас да би била про- живот, кое е моето право да го одлучам тоа за некој друг освен за себе? Како мене, како индивиуа, ме засегаат изборите на некој друг? Никако. Зошто тогаш јас да наметнам некој да мора да абортира под 15г пример. Или да не смеј да абортира после 6 недели, кога патем многу жени не ни знаат дека се трудни. Некоја со нередовен циклус ќе пропушти и рокот ако ѝ закасни.

Маж не смеј да има право да кажи како треба жена да живее со своето тело зошто неговите вредности се тоа што се, негови. Неговите вредности се применети во неговиот живот, моите вредности во мојот. Мене ми е гаден неговиот избор, него мојот ама двата имаме право на свој. Тоа е убото во животот кое го забораваме ради еректирано его.

Забрана за абортус не значи дека нема да има абортус. Забрана за абортус значи безживотни или трајно сакатени женски тела кои пробале да направат тоа што сакаат ама не можеле под безбедни услови.

Има уште. Друга работа за која не треба да ти е гајле е дали "дебелата свиња" носи тесни хеланки од кое му излегва салото. Зошто? Зошто неа му е убо и таа е самостојна, независна и здраво самокритична за да знај дека да -- нема гајле шо мисли некој кој не ја познава. Никогаш не ми било јасно, која е потребата да се коментира облека, дебелина и што уште не? Не сме доволно искомплексирани? Зошто едноставно кога некој е среќен со себе, не го остајме да биди среќен со себе? Љубовта кон себе е најважната љубов која постои и треба да се негува и секој кој се обидува да ве убеди во спротивното не го држете блиску до себе.

Ти си најбитен.
    Ти си најважен.
    Твојот живот вреди.

Пак вртам цел круг на почеток, кој со кој има секс темата. Шо мене ми е гајле дали некој не ги почитува моите вредности? Не ја сфаќам потребата која некој удира по другата жена, или другиот маж. Швалер/ ката не е причина за пропад на врска/ брак, партнерот е, недовербата, незадоволството и прикриените проблеми турнати под тепих надевајќи се дека нема да избијат.

Проституцијата е професија како и секоја друга, ни помалку, ни повеќе. Нејзина нелегалност не значи и нејзино непостоење. Само што, нејзино јавно постоење значи и поголема среденост и помалку преносливи болести.

Легална проституција не значи дека секој мора да фрла пари на тоа, туку тој што сака да оди да е безбеден, таа која работи - да е безбедна.

Често читам луѓе кои велат дека тие си "го продаваат телото за пари". Ама дури и тоа е индивидуално гледиште. Таа можи: 1) сака да "продава" тело за пари; 2) ужива и добива пари за свое хоби, како многу од нас.

Едноставно не можи да глумиме загрижени дур некој викаме "курва".

Заклучок:
    Шо к*р како му е на некој дома?

Поентата ми беше сите си имаме свој живот и имаме право да го живеевме тој живот кој ни е даден. Сите имаме право на својот живот и никој друг нема право да се меша во туѓиот зошто:
    1) туѓ живот не влијае на нашиот
    2) наше влијание спречува туѓа среќа
    3) сакајте се зошто љубовта е најбитна и нешто толку есенцијално не го кратете никому.

Останете ми поздравени и имајте пријатна вечер.

Последна измена од модератор: 11 јуни 2019
    На 1209, Annath, Lella и 26 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.292
    :D Burn motherfucker! Burn!

Се изначитав, ама вредеше! (y)

Faith in humanity restored :hug:

Последна измена: 11 јуни 2019
    На 1209, CameliaMiller, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Најромантичниот подарок во мојот живот го добив вчера - тетрапак сокче со цевка. Дека ќе сум бидела жедна од работа, во таа реченица има скриено едно огромно ми значиш, се грижам....иако не го кажа, го слушнав....и затоа е најромантичниот.

На Rama, LejlaD, Animali и 6 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.082
    Допаѓања:
    173.934
    Вервај, there's more where that came from само немам време да се доискажам. Вчера кога видов колку е саат си се искарав да скратам малку зошто сабајлево на испит треба да одам и да станам да повторам. :tmi: И зато сега сум во некое ПМС расположение помешано со паника и по малку каење зошто не допишав. 8-| :rofl: :rain:

На Rama, CameliaMiller, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.725
    Допаѓања:
    129.020
    Не сте добри ако имате самодоверба,добри сте ако постојано ја негирате.
    Не сте пријатели ако бркате луѓе кои не се дел од вашиот клан и ако скришум им се потсмевате на другите кои ве сметаат за пријатели.Вистинските пријатели поддржуваат,разбираат,толерираат и бранат.
    Не сте луѓе ако не почитувате туѓи ставови,туку аждери.

На Rama, LejlaD, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.073
    Чекам викенд да дојде. :wasntme:

На Rama и Animali им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Знаеш дека си со вистинската личност кога имате "ваши" шеги кои ги разбирате само вие двајца, па воопшто не ви е гајле кога останатите во друштво ве гледаат како да сте лудаци дур се тркалате по земја од смеење за нешто што само вас ви е смешно :rofl:

Не ни е прв пат некој да рече...

Може си чудак, ама барем си мој чудак :?:

На 1209, Yipman2, Rama и 18 други им се допаѓа ова.