Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Леле бе ремикс направиле хахахха умреФФ:rofl::rofl: Иначе ова е дел од speech-от по повод ден на ромите:talk:

На Tan4ence и Dentina им се допаѓа ова.
  2. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.003
    Мислам дека им честиташе ден на ромите, па ко демек научил ромски нешто и на ромски им честита. Трагедии.

На ЕденЧлен и Dentina им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Ух , фала ви...ми олесна а во мисла се стаив:D се мислев дали ромски или влашки е на пр. или на rewind го пуштиле. Акцентот "убија"
    Сдк- ако не знаеш нешто, прашај на Фемина:l::muscle:

На edna_malecka, Feminka192, CharmedGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Ако може сите женети/мажени школски да одјебат со муабетот „Ајде веќе нели се земате?“, „Леле колку години сте заедно ајде по еден потпис, хе хе“. Колку одвратен муабет, мене би ми било незгодно да коментирам нешто што не ме засега мене. Како би било ако ги прашам „Ајде нешто факултет/курс нели запишуваш?“. Не би ме чудел муабетот од тетки, стрини ама од 20-22 годишни боже сачувај.

На LittlePinky, Regina.Phalange, *Amethyst* и 17 други им се допаѓа ова.
  5. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Во секоја втора тема го вртиме истиов муабет и пак мислам дека не се зборува доволно. Кога отидоа нашиве генерации (моментално што имаат 20-25год) во бестрага? Нели младината требаше да биде носителот на напредни идеи, двигателот на општеството и на промените во него? Нели ние растени со интернетот и сите информации на дланка, требаше да бидеме напредни генерации? Да бидеме свесни за моќта на образованието и информирањето, да бидеме жедни за знаење, себе-развој, зголемен степен на духовност и интелектуални мисли? Епа не драги мои, highlight на денот ни е да испиеме кафе и да ставиме стори со него и да се пофалиме дека се веривме/почнавме да живееме заедно/се омаживме/родивме дете, а притоа на истото тоа кафе да го исплукаме партнерот до максимум. И уште горди до тој степен што ни префрлуваат нас ,,незрелите” зошто уште не сме се омажиле... море мрш!

И сдк јас си тргнав по мојот пат, во остварувањето на сонот, си ја заработив денес првата титула м-р по правни науки, со надеж за уште многу такви титули во иднина. И меѓу другото - за инат на тие што ме гледаат попреку кога викам дека не сакам да имам деца. Дај прво реализирајте се себе и пораснете малце, пред да донесете друго суштество на овој свет и да му го загорчите животот со тие плитки размислувања. Голем поздрав до вас од овој магистер!:party::wasntme:

На LittlePinky, Regina.Phalange, *Amethyst* и 20 други им се допаѓа ова.
  6. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    @CharmedGirl честитки, ти посакувам уште многу успеси. :hug:
    Инаку и јас мислев како идат се понови генерации ќе се искорени тоа дека најголем успех во животот е да се омажиш и дете да родиш...ама ништо, се' уште така с(м)е програмирани. (facepalm)

На edna_malecka, vitamina, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ти благодарам многу и ти посакувам многу вакви успеси и да ги имаш сите титули што ТИ си ги посакуваш за себе, а не тие што другите луѓе ти ги наметнуваат. :inlove::hug:
    За жал, малцинство сме со вакви размислувања и гледам дека се повеќе врсници не размислуваат на личен напредок, туку што побрзо да запловат во брачни води, а најчесто се мотивирани од многу погрешни причини (да се иселат од дома и да избегаат од нивните родители, да не мора да ги прашуваат зошто немаат асална работа, партнерот ако е поситуиран, да ги издржува и сл...). Ама морам да те пофалам на идејата да ги прашуваме зошто не студираат/работат, секој пат кога нас ќе не прашуваат зошто не се омажиме/родиме и со задоволство ќе почнам да го практикувам тоа. :devil:

На vitamina, S.W.A.G и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.775
    Јес оф корс :D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.405
    Допаѓања:
    16.795
    Јас веќе ги имам 30 и искрено мн се замарав кога ќе ми речеа нешто.
    А, замисли до пред месец бев сингл.
    Муабети :
    " Ајде, фаќај дечко и мажи се.
    Време ти е, треба да родиш.
    Што стори, јас на 30 второто дете го имав"
    Имам другарка мажена на 22.
    Мажот и не ја пушта за минималец да работи и таа мене најде да ми се потсмева ' Градиш кариера?'
    " Летово, одмори, посвети се максимално на љубов, врската треба да се продлабочи "
    " Леле, кутрата и во лето ќе работите.
    Мажете се другарки, дома не ќе ве чуваат во шкаф.
    Нема шанси да ти врати таа, детето е многу приврзано, нема време за фб.( А таа става сториња)
    Немам секс со мажот, преизморен е од работа. "
    Има очигледно жени што се само на семејството посветени и забораваат на себе.
    Секоја чест, за оние другите.
    Хероини!
    Премногу напишав хахах.
    Муабетот :
    Најтешко е да се спознаеме самите себе.
    Првин треба да бидеме самостални, да зависиме само од себе, па потоа да влегуваме во брак,врска.
    Јас лично сум правела грешки кога најмногу сум се потпирала на партнерот, па сум извисила.
    Лошо е што многу мислат дека треба да живееме онака, во рамките на општеството.
    Таа идеја со прашањата ти е добра.
    Ќе пробувам да одам со контра.
    Најде работа?
    Планираш нешто со кариерата?

На LittlePinky, Regina.Phalange, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    57.475
    И јас да се приклучам на муабетот од погоре како некој што го притискаат да се мажи а имам само факинг 23. (facepalm)

Мојата генерација од основно половината е во брак со деца, некои од многу порано. Од поранешното друштво две другарки помали од мене исто така. Едната ни средно не заврши. Минатиот месец објавив на стори на Инстаграм дека славиме 3 години врска со дм и едната од нив одма почна да ми паметува "ајдее ајде време ви е, доста беше одење, земајте се". What. The. Fuck.

Истата таа кога ставаше слика од малото пред да направи 40 дена фацата му ја покриваше со стикери, оти скраја да е ќе го урочи некој. А после тоа секој ден по 5-6 пати најмалку објавува слики, центар на универзумот ѝ е детето и ништо друго не ја интересира. Океј е ако неа ѝ е убаво ама нека не паметува многу други како да прават.

И немаше толку трагично да го сфатам сето ова ако беше од страна на тетки, стрини, баби... Ама млади луѓе бе, околу мојата возраст. Требаше да сме понапредни, да знаеме подобро. Со толку информации на дофат и шанси за образование, наместо да преовладува желба за надоградување, за развој на личноста, за да го направиме светов подобро место за живеење... сѐ уште ќе најдиш голем број млади со размислувања како бабите. Тие не знаеле подобро за нивното време, ама сега??
    Како на сите да им се брза, небаре ова е now or never.

@CharmedGirl секоја чест за титулата мастер. Тоа е достигнување за фалење. :hug: Ме инспирираш и ти да се пробам на мастер, желбата за личен развој никогаш не ми била поголема. :$
    Се надевам дека ќе имаш уште многу успеси што ти ги сакаш, и продолжи да се бунтуваш против општествените норми. :D

Живејте бе луѓе малку, особено вие младите, никаде не бега стапувањето во брак. Оваа слобода никогаш не се враќа. :)

Едит: Добра ви е идејава за секој пат кога ќе нѐ праша некој оти не се мажиме/не раѓаме, да го прашуваме оти не се образува и надоградува повеќе. I'll have that in mind. :devil:

На LittlePinky, Regina.Phalange, MeowMeow и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.784
    Допаѓања:
    41.853
    Луѓево (сеуште) мислат дека е срамота да се носи заштитна маска. |(

На piksooki, gjoker4e, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.144
    Денес читам дека во мојата beloved гимназија за 285 слободни места се пријавиле дури 301 ученик со 5.00 просек.
    И вака си размислувам, дури и смешно ми е како за земја со ниски резултати од тестирања, факултети со слаби рангирања имаме волкав наплив на толку наводно одлични ученици, за малку да помислиш дека ни цвета образованието.
    Високите - и општо некакви - стандарди дефинитивно тонат и се губат.

На Regina.Phalange, gjoker4e, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Вчера ја родив, денес е на тротинет.
    Многу убав животов, вака брз.

На LittlePinky, *Amethyst*, TrinityNeo и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    44.360
    На темата за заштита во ситуацијава...
    Вчера отидов на контрола кај стоматологот, чекав ред в ходник. Отспротива седнати жени со шамии, маска-научна фантастика. Децата испоседнати заедно, ни маски ни бутур.
    Помина докторка во скафандер, визир и маска, ги прашува каде им се маските.,,Еве тука се" ѝ вратија, веројатно мислејќи на марамите.
    Така културно им пререче дека не се носат маски и марами на врат спуштени. Дури и прекултурна беше, според мене.

Слично нешто ми се случи на работа, и покрај тоа што објаснивме какви се протоколите и што мора да се направи за да влезат клиенти во објектот, коментарот беше:,,Ете ни измерија температура, што сакаат друго сега? "

Ако носите шамии на глава или капи и шешири, апсолутно никаква заштита немате. Ама што знам јас, можеби преку косата вдишувате воздух, па тоа ако е покриено нема простор за паника.
    Уста и нос непокриени, кашла како да нема утре.

На крај, ваквите безобзирни индивидуи навистина не заслужуваат сожалување кога сами се фрлаат во ризик.

На LittlePinky, *Amethyst*, piksooki и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.493
    Допаѓања:
    11.567
    Дома ми е цела градина од цвеќиња :f::f: Ги обожавам :inlove::inlove: и со љубов ги негувам :l::l: како "дечиња" ми се :lol::lol: колку се само благодарни :l: ќе им ставиш само водичка и веднаш ти враќаат со ливчиња и цветчиња :f::inlove:
    Ме радуваат кога гледам дека се трудам да им подарам "живот" а тие ми возвраќаат со убавина :f::inlove::inlove::sun:

На LittlePinky, Regina.Phalange, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  16. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    3.725
    Не сакам ова да се свати лошо, но едноставно ме чуди. Зошто мамичките на фориумов ставаат слики од нивните деца каде лицето им се гледа, а истите тие си го кријат лицето?

На Regina.Phalange, piksooki, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Знаеш дека е сељандура коа на кеј трча по деца у мини сукња од тексас. :?:

На LittlePinky, Regina.Phalange, GirlLove и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Морав да прашам: која им е таа работа побогу што дозволува распуст да си земеме преку лето? Па дури ни просветни работници, чии ученици се на летен распуст, сепак одат на школо и работат. Многу јаки муабети ти свртеле |(
    Се согласувам скроз дека прво себе треба да се спознаеме и како што кажав погоре - прво да созрееме па после да одлучиме дали ќе се мажиме и ќе раѓаме. И во право си дека прво треба самата да се оствариш, а да не се ослонуваш само на партнерот. Утре не дај боже истиве ќе се разведат па ќе биде ем без (саглам) работа, ем без никој да ги издржува. И после што правиме? Затоа ќе им кажуваме од сега кога работа/факс?:!:

Ех генерацијо моја, ме боли душата кога некој на наши 23год попрво ќе не праша кога мажачка, отколку да честита за лични успеси, ужас невиден |(
    Ти благодарам за честитките и убавите зборови и те поттикнувам да ја негуваш желната за личен развој и да запишеш постдипломските уште во септември. Те гушкам и пиши ми ако ти требаат информации/поддршка за понатамошните студии:hug::hug:

На LittlePinky, Regina.Phalange, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    На 15-20 новозаразени и минимален број на мртви бевме испозатворени по дома.
    Сега со 200 на ден и со ужасна бројка на мртви дневно се тера "нормален" живот. А кои се ненормалните? Ние што седиме дома и се пазиме или оние што се прават сателити секоја ноќ по кафичи, клупи и паркови? Ние повеќе го "јадеме". 5 месеци седиме дома а, доволно е еднаш да излезеш по потреба и да ти се потрефи некој несовесен вол во близина. И џабе ти било се. Ми иде главата да си ја откорнам и да ја рогнам на друга планета.

На Regina.Phalange, faye, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Сакам да кажам дека жалам што сум се родила на Балкан. Па што толку погрешив да се родам во ваков недоделкан народ? Да им нацртам ли за што служи маска и да одржуваат дистанца и да не идат никаде без потреба? Кафето ќе избегало или матурата еднаш во животот била

На piksooki, edna_malecka, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.