Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Пред некој ден имав напишано пост,и побарав од Модераторите да ми се избрише постот,но овој пат деф ке остане засекогаш тука.

Овој пост не е наменет,ниту некого да привлечам со внимание,ниту некој да ме жали,или стресувам,овој пост е наменет ДА СЕ САКАТЕ И ЖИВЕЕТЕ СО ЉУБОВ И РАЗБИРАЊЕ ПРЕМА САКАНИТЕ.

Пред неполни 3 недели,ми најдоа болест ,болест која е модерна,најмодерната болест за жал во 21 век Ракот,ми го најдоа на левиот бубрег,искрено бев изгубен,стресен,шокиран,и ке излажам ако кажам дека во иднина не го очекував ова,го очекував затоа што мојот начин на живот беше катастрофален,како со стресови така и со исхраната.Верувајте дека секој ден,све повеќе и повеќе си го сакам животот,си ги сакам најблиските,но што и да се случи јас нема да се откажам од борбата што ме чека,која е долга,исцпувачка но тоа е друг избор немам.Не прифатив хемотерапија нема ни да прифатам,идам со алтернативна медецина (масло од канабис),и верувам дека ке биде се ок.За жал поминав ПРЕМНОГУ работи во животот,некој од Форумов знаат низ што све имам поминато,но не мислам на никој лошо ништо искрено,све што ми мислат дупло нека им се враќа.Го сменив веќе начинот на живот,се хранам здраво,скоро 90% од храната која ја конзумирав ја нема повеќе,и ми е искрено по убаво,јас се надевам само на добро и позитивно,па како е пишано така ке биде.

Водете грижа за себе,давајте љубов без разлика на исходот,животот нема реприза,заборавете на злоба,не ја полнете душата со омраза и црнила,зашто каква е душата таков ке ви биде и животот.Сакајте ги блиските,негувајте ги со убави зборови,затоа што незнаеме животот каде не носи,денес сме на Светов, а утре можеби не.

Извинете на долгиот пост,се надевам се читаме за убави работи.

Последна измена: 17 јули 2021
    На Среќа, **prcla**, butterfly6223 и 53 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.470
    Лежам во кревет, го слушам дождот, сѐ мириса на убаво. Мал црвец со
    Мамо " 1000 зошто, 1000 затоа" прашања, како и дождот не ме остава да спијам...

И тука сфаќаш дека среќата е во малите нешта...
    А да, и во ладовинката која ја пружа дождов.
    Нек потрае, :angel:8):D

На edna_malecka, nevermet18, boomsleng и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Gentle Man

Gentle Man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    640
    i sakam da kazam deka momentite sto mi se slucuvaat zasluzuvaat poveke vreme, prostor i pocit od moja strana a sakam da bidat bezvremenski bidejki se edinstveni, unikatni i nepostojani za mene.

На Hortenzija, SeaMermaid и Brinetka им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.500
    Допаѓања:
    37.921
    СДК дека моментално најомилен предмет ми е вагата.

На edna_malecka, Hortenzija и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    31.490
    Не знам шо се случува со маживе.
    Не сите, ама поголем број и тоа постари мажи. Само зјапаат како жена да немаат видено.
    Возат и наместо да гледаат напред да не се мавнат некаде, тие главата на страна и зјапаат како будали. Пешки исто, да застаниш да чекаш нешто, пак како манијаци.

Веќе подолго време забележувам, денеска па денов хаос. Влегов во туристичка агенција, гледав понуди, маж беше океј тоа ми кажа се и станав да си одам и се завртив да му кажам дека ќе поминиме од понеделник и типот 45+ без срам во задникот ме гледаше, кога видов косата ми се крена и го загледав така и се завртив со лице не кај него и му реков не, нема да појдиме. Купувам месо исто, мажи внатре како жена прв пат да гледаат, јас не знам шо е ова.
    Веќе долго време забележувам и ми е преку глава, после зошто сум пцуела.

На girl96, minne992, edna_malecka и 21 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
    Аман веќе до кога со тоа чипувани па чипувани. Имате метал во телото, имате чип со IP адреса…
    Чипувани жими гзов.

На edna_malecka, Hortenzija и Indiegurl им се допаѓа ова.
  7. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    Тоа се персони што не знаат Гугл да отворат.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    14.457
    Што побрзо да оздравиш и да не израдуваш тука. Во животот некогаш водиме тешки борби, ама важно е да се издржи. Бори се и секогаш со позитивна мисла. Ќе се молам за тебе. Не е ова дека те жалам, ти се восхитувам на храброста. Ти испраќам поддршка :hug:

На Peperutce1115, quattro, ElenaOfRivendell и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.631
    Дефинитивно нема нешто полошо од overthinking.

На KiT, Peperutce1115, mssuniquee и 17 други им се допаѓа ова.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.032
    Допаѓања:
    48.376
    Има два типа на луѓе на социјалниве мрежи и тоа оние кои секој ден постираат слики и оние кои воопшто не постираат.

Не ги разбирам ни едните ни другите

На minne992, edna_malecka, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Aster

Aster Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2021
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    12
    Извини што не те сакав класично... извини што не те сакав онака како што си сакал да те сакам!? Извини што не ставав на секои 2/3 дена по една слика со тебе по социјалните мрежи и што не пишував на сликите што ги објавував колку сум среќна што те имам и колку многу те сакам. Извини што не ти честитав роденден со слика на ѕидот на ФБ и предолга порака ископирана од интернет, за да прочитаат и знаат сите што ти посакувам. Извини што не ти честитав име и годишнина на сличен начин како роденденот... Извини, што ете, не го сакам тоа јавно "лигавење". Што, ете, сакав нештата да ги правам поинаку. Што сакав во живо секој божји ден да те гушкам и бакнувам од срце за да чувствуваш како те сакам. Да ти кажувам во живо колку те сакам и што сè ти посакувам за роденден. Извини што ми светкаа очите како бисерчиња секојпат кога бев покрај тебе. Што секој ден ти давав до знаење колку многу ми значиш и колкава голема желба ми беше. Моја најголема желбо. Извини што сакав да те бакнувам по сто пати на ден. Оние кратки бакнежчиња на образот, на челото, на носот и очињата. Знаеш, оние бакнежи што ми кажуваше дека не треба да ги правам, дека биле детски и незрели... Да, навистина беше така - извини што те сакав детски, и што ти се радував со цела душа и цело срце, искрено - баш онака како што само децата знаат да го прават тоа. Извини што моето сè, тебе во ниеден момент не ти било доволно... Извини што се свртев против светот за тебе, а ни тоа не беше доволно. Извини што бев подготвена на сè за тебе. Извини што толку ми фалиш. Проклета нека сум... Извини што уште те сакам. Извини што се плашам дека нема никој друг да сакам како тебе. И извини... што мислам дека никоја нема да те сака како јас - така детско и така искрено.
    Се извинив сто пати. А ти... ти би сакала само да ми се извиниш што не ме ценеше и воопшто не ти значело сè што правев за тебе...

На minne992, edna_malecka, l0vE...-love и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Е баш ова го гледам и го размислувам овие денови.
    Толку неиживеаност неам видено. Мравка да помини ќе се искоментира и ќе се изгледа од глава до пети, па и еден муабет од типот "леле брат види ја оваа шо би и праел"... Дај боже жена да не видете у живот уште еднаш, гадови

На girl96, edna_malecka, Guns N` Roses и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.276
    leto.jpg

На Anie93, hermosa, Aster и 10 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
    Ми се случи еднаш, се шетавме со дм,јас си јадев сладолед и поминуваат двајца на мотор и едниот вика “види ја оваа како го мрда газето”.
    Господе Боже (facepalm)

На edna_malecka, mode-kristina, Brinetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ти благодарам премногу на подршката.

искрено не очекував у пп толкава подршка,фала ви ми значи потикот за борба и подршката која ми ја давате,нема да е лесно но never give up :)

На Anie93 и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Јас кај што работев на едно место, повеќето беа мажи. И небитно дали беа сингл, во врска, во брак, не дај боже да влезеше жена значи. Незгодни погледи, дофрлување што и да каже, лижење усти, па кога ќе искочеше жената сите синхронизирано ја скенираат од позади, прават животински крици. Само тоа беше тема на муабет...ми се одмили животот тој период дур работев таму.

На edna_malecka, MeowMeow, Guns N` Roses и 7 други им се допаѓа ова.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    31.490
    Порано не беше вака, не до толку. Па кога ќе видам стари чичковци, а ќерка можиш да му бидиш ми се гади. Долго време заблежувам, алармантно мислам е станато, да ти е страв дури.
    Жената само како гз и цицка ја гледаат.
    И кога ќе прочитам дека сама си го бара, посебно од жена скроз збеснувам.

На Guns N` Roses, hermosa, Hoping и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.571
    Допаѓања:
    17.238
    @ЕденЧлен
    Друже наш!
    Хероју наш!
    Ти знаеш дека си еден од најјаките членови тука, памтам кога си пишувавме,колку само знаеш да ислушуваш и дадеш совет.

Знаеш, со тебе сме , од почеток па се до опоравувањето.
    :hug:

Ние сме со тебе, Господ е со тебе!
    Верувај, надевај се и диши.
    Те сакамееееее! :l:

Ти си чудо што ќе го промени светов.
    Ти си оној убав процент кој е спасен и се опоравува од оваа појава!!!

Веќе гледам како виртуелно не честиш сите!
    Насмевки, победнички солзи, хероизам!

П. С. Ако ти треба што и да е тука сум во ЛП.

На minne992, edna_malecka, Peperutce1115 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.096
    @ЕденЧлен ти посакувам да го победиш чудовиштето, т.н. рак и целосно закрепнување. Ние веруваме во тебе и ти ја пуштаме цела среќа! Остани позитивен како што си!

На edna_malecka, Peperutce1115, Guns N` Roses и 10 други им се допаѓа ова.
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ме расплака, ја осеќам енергијата на овој текст,се наежив да знаеш.Ти благодарамм премногу на подршката,ке победам знам и верувам,и оваа битка ке биде моја победа.Да си здрава и жива,и само насмевка да имаш на лицето :)

Ти благодарам многу,здрава и жива да си.

На edna_malecka, Peperutce1115, Ahoy и 4 други им се допаѓа ова.