Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.854
    Допаѓања:
    80.911
    Пижами и топол напиток после работа, мераци. И опуштање со некоја серија или книга. Гушкање плус. Нешто од милионите убави ситници во животот.

На Rama, Cosmic Girl, Anie93 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    17.653
    Кај најдовте да ја давате затупенава турска серија на Сител, кај ги наоѓате со ваква ненормална содржина тоа се чудам само.

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    25.261
    Од толку ш'шкање, ме здоболија и грлото и јазикот, па дури и еден заб. :doh:

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.401
    Сдк жал ми е за оние со партишии книшки

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Ic da ne ti e zal, nemaat partiski kniski od cista ljubov na partijata. Sekoj vlegva vo pratija od interes. Dali za rabota vo drzavno, dali da se unapredi, dali da zemi specijalizacija ako e doktor, itn itn. Bas ne treba da gi zalis, sakaat so lizenje po partiskite funkcii da se napikaat i posle da si se piknat vo drzavno - nesto sto ti so tvojata rabota kaj privatnik go plakas, ustvari site go plakam.

На Fraxinus, злоба и Vildiz им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.401
    Па затоа и ги жалам

На raww, Billy Idol, злоба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    63.501
    Ако нешто ми е преглупо на овој свет, тоа е коа некој пешачи и у пешачење грицка сончоглед и плука на земја. Еве остарев, си ебав матер, уште не разбрав која е сатисфакцијата во ова, да идеш и да плукаш лушпи. Ај што се фрла ѓубре (пре низ папок ќе родам дете неголи македончето да се научи ѓубре да не прави), ај што не уживаш во сончогледот, изгледаш ко некој дебил со 2 мозочни клетки. Или во парк коа ќе ги видам, обесени на телефон, грицкаат и плукаат на земја а до нив канта за ѓубре :drunk:

Преглупа нација сме, некогаш вака ме боли колку глуп народ живее на олку мало место.

На Rama, Lella, buba4e89 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Семките од сончоглед сами ќе се разградат ако се фрлени на земја или во трева, не е океј на улица или тротоар, ама на земја или во природа е океј, сепак е тоа биоразградлив отпад, пример јас фрлам лушпи од јаболка кога одам на планина настрана од пат, можам да фрлам семки од сончоглед, лушпа од банана, или некоја семка, ама не би фрлила ѓубре како кеса, влажни марамици, шишиња...

На Hortenzija, elimkd, Matotheja и 3 други им се допаѓа ова.
  9. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.741
    СДК дека моментот кога Меркур излезе од ретрогада животот ми се разубави. :sun:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    5.808
    Како да седам на трња.... Попладнево кога влегов во неговата соба, се стаписав и уплашив. Од покачена температура едвај муабет правеше,сега е подобар. Како ли ќе се издржи оваа вечер што претстои?!

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    917
    Е па како сакаш ти?
    Ова е Македонија, не е Германија.
    Сѐ додека човекот кој што не фрла отпад таму кај што треба и нема да му биде казната 500 евра за неговото дело, секогаш ќе фрла отпад таму кај што стигне.

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    63.501
    Па истото го викам и јас, дека не е убаво на улица и на тротоар. Не е убаво и во парк кога до нив има канта за ѓубре, доле на асфалт да плукаат. Општо во време на ковид (а и да не е ковид) не е убаво да одиш и да плукаш пред тебе.

А настрана од пат и јас фрлам често семки, плус збирам секогаш ѓубре во природа. Ако идам на пикник обавезно носам и ракавици и збирам секакви пластики и ѓубриња. Ништо не ме нервира колку фрлање на ѓубре, слободно прочитај ми ги постовите во оваа тема имам rantано колку мразам луѓе што немаат осет. Со еден што фрли памперси у Охридско усрани за гуша ќе се фатев за малку.

На Rama, buba4e89, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.021
    Кога јадењето без броење калории го замислуваш како луксуз и забава :sweat:

14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Денес една личност годинава што ја запознав ама одамна ја немав видено во живо ми го направи денот поубав и вреден за паметење. Се надевам и јас нејзиниот исто така. И после си помислив кога ја запознав, кога толку бргу летна времевооо, море нека почека малку, нека подзабави, ама нема. И затоа иако звучи како клише секој ден да го живееме како да ни е последен, сакам да се видиме, договараме, а не да оставиме да се заборавиме од невнимание или немање доволно време.

На Rama, mal.ecka и Reina.Gitana им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Да де, убаво се вадите со тоа ова е Македонија, не е Германија. Во Германија марсовци живеат па се поразлични од нас, барате казни, а кога ќе ви пишат казна, ќе се јавите и на роднини од 7 колено што имаат некој познат џандар во МВР за да ви среди да не плаќате казна. Ова не е Германија не е оправдување, барање на казни ама тие да важат само за оние што немаат врски во МВР не е решение.

На Feminka22, Guns N` Roses и arabella_ им се допаѓа ова.
  16. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Јас еден ден како мафната ,покрај пат накај работа решив од око да избројам пикавци.На растојание од десетина метри некаде 70 беа,потоа натаму престанав да бројам.А само колку наутро шлајмоплукачи и секноносачи глеам да ти се згади од живот.Бонус,еден ај што си го исекна носот со раце туку и се избриша на сообраќаен знак..(facepalm):@.Боже меѓу какви створења живееме.

На Rama, Guns N` Roses и KateKane им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.545
    Допаѓања:
    17.153
    Имам една другарка која секогаш мене, а и на другите ни вели :
    "А, кога ќе те видам јас тебе?"

Зошто ДА МЕ ВИДИШ?

Не е, ДА СЕ ВИДИМЕ?
    Да си раскажиме една на друга.

Иста особа, касни 10 минути без најава.

И доаѓа со изговор :

'Извинете, ама имав побитна работа од вас хаха извинете вака ама навистина нешто беше за на работа, плус да ја облечам малава (7),,нњ сте мајки, не знаете, ќе ве видам кога ќе се омажите и станете мајки "

Се мислам да ја префрлам во луѓето со кои треба помалку да се дружам...

На Rama, АничеБананиче и Indiegurl им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.266
    Допаѓања:
    176.597
    Me when I realize how much unworked emotional stuff I got, and I simply repressed and forgot. :l:

Или да разјаснам, ова е напредок. Да работиш на себе и еден момент да ти "светни сијаличката" од една реченица шо ќе ја слушниш или кажиш, а уствари 100 пати си ја слушнала и кажала претходно. Ама сега си спремен да ја слушниш и наеднаш сфаќаш. Се просветлуваш. Сега та реченица или тој збор има потешко значење, повистинско.

Многу заборавам. Далеку од очи, далеку од срце е буквално кај мене. И често не знам дали нешто сум преболила вистински или потсвесно то нешто ме мачи. Тешко е да знам. И после долги разговори на групна, со себе, со блиски и стигаш до увид. И си ко "фак, уште ме боли ова". И то е напредок. Оти ко ќе го знајш ова, ќе научиш да си дајш време и ќе научиш како да си поможиш.

Да си тажен не е нешто шо мора да го избегнуваме по секоја цена, туку некогаш мора да си дозволиме да осетиме тага за да најдиме подлабока среќа.

И така. Среќна сум, па да споделам. :hug:

На pdb123, злоба, Lavender4 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Почна периодот на 'обврски од јутра до сутра'. Чирс8):d:

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.674
    Допаѓања:
    192.527
    Може во Германија не ни има сончоглед со лушпа:wasntme: Може не е до луѓето, до пакувањето е:D
    И шо занимација е тоа-сончоглед со лушпа бе|(
    Мислам, ја за сончогледот да кажам , другото у реду е.

На buba4e89, СуперДевојка и Idedemja им се допаѓа ова.