Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Banana drzava. Samo sto donırav za bolno dete ı krıvo mı e sto decava moraat da nı se lecat so donacıı.
    Denot koga kje sı zamınam od tuka kje sı go slavam kako rodenden.

На Гладиоли, Евроазија, Cvekarka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    8.179
    Децата се лечат со донации, а од друга страна државата троши огромни суми на глупости.

На Евроазија, Cvekarka, L.i.n.a.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.896
    Ќе имаш повеќе енергија така.

На Ambitious, marlonbrando69, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ja se natažam i raznežam mnogu od takvi situacii, i samiot sum u loša situacija u momentov ama sekogas koga možam ili doniram telefonski po 100 denara ili ako se blizu kupam odnesam nesto alista i jadenje

На Cvekarka и mssuniquee им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Зошто луѓето не го регистрираат таткото како родител одговорен за своето дете?
    Денес се видов со неколку луѓе, бев сама и сите ме прашаа, "па каде го остави малиот"?
    Маж ми никогаш не го прашале вакво нешто.

На Dani.92, MeowMeow, Гладиоли и 23 други им се допаѓа ова.
  6. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.712
    Пак те барав под дрво и под камен, само да видам слика од тебе. Ги читав старите страници од оваа моја дебела тетратка. Пишував за тебе. Почнав и да плачам на моменти. Толку тешки реченици сум напишала без око да ми трепне, денес се топам само додека ги читам. Си се восхитувам како сум успеала да преживеам, па уште и со здрав разум да останам. Ме осакати.... Не дека очекувам оти нешто ќе се смени, ама имам чудно чувство кое ме јаде одвнатре. Сакаш да ме најдеш, да ми кажеш нешто. Можеби и се лажам, можеби тоа е мојата луда фантазија и потајна желба. А можеби и не... Се плашам дека тоа е интуиција... Дека ако се случи такво нешто, ако дојде до такво нешто не знам каде ќе заврши, и како. Нема веќе да ги имам јажињата во мои раце. Целиот тек на настаните ќе се одвива во погрешен насока, со брзина на светлината. А тоа е лошо. Лошо е што ќе се скршам одново. Лошо е што со години се трудам да закрепнам и на крај пак да се распарчам, на поситни делови овојпат.... Нешто ме тера да мислам дека и ти мислиш на мене. И не не е само пуста желба. Осеќам... И се плашам... Се плашам од тоа да не ме снајде истото. Оди си таму од кај шо дојде, во минатото. Не ми иди во мислите, не ми го ремити растот вака доцна. Не ме терај секогаш кога ќе ми текне на минатото да речам Бог да чува... Немој....

На Herrera, Гладиоли, hermosa и 7 други им се допаѓа ова.
  7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    12.262
    Се нервирам веќе неколку дена, си покачија плати за 78% додека најголем дел од државава буквално преживува. Каде се сега "големите бизнисмени" да дадат некој денар за Кико? Каде е државата, каде е министерство за здравство. Бруки сте сите од еден до последен, лежите на пари, фирми, имот, пари на банка во странство, се испокрадовте, а не можете да дадете денар за болно дете. И тие Систина малку ли заработија во ковид пандемијата? Треба да се понудат да помогнат на нивен трошок. Бездушници едни, се надевам карма ќе ве стигни еден ден.

На MeowMeow, Гладиоли, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    23.200
    2023та сме со интернет околу нас, со сите достапни информации, со све и уште луѓе не научиле дека мало дете не се остава во кола на сонце само, макар и на "пет минути"

На Гладиоли, Евроазија, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    U sekoj ustav na sekoja država i deklaracijata za čovekovi prava na ON stoi deka čovečkiot život e pred se i neprikosnoven, ama ako nemaš pari nikoj ne te ferma, ke si umris, hartija se trpe, plus bogatasite imat za hoteli restoranti, svalerki kupuvat stanovi na svalerki a da pomognat na nekoj na koj so ke mu život znače neeeeee se poveke se somnevam i vo gospod invo karma i vo se... Čovekot e mnogu kompleksno suštestvo čudna e čovekovata priroda

На Гладиоли и Cvekarka им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    23.200
    Инаку може сум грешка ама нели има закон што вика дека ако некој не може у државава да се лечи зашто е пример комплексна операција или лекот не се увезува или нема стручен лекар па мора во странство, државата (овде) тогаш мора да го плати лекувањето таму?
    Или не знам закон ама имаше нешто така правило.
    Мислам и да има знам дека не се почитува ништо кај нас.

На Гладиоли и Gosh им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.305
    Допаѓања:
    16.632
    Ако закажувате за ЛИЧНИ КАРТИ, после 15 ти АВГУСТ има термин.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ti da znaeš ja kakvi peripetii doživeav za vozačkata da ja zamenam i ne uspeav

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    13.935
    А ги периш патиките во перална, дека рече по последното перење? Не се сите патики за во перална, особено не кожни.

На Mr. Scratch му/ѝ се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.503
    Ако ти е за трчање патики земи си од Фло, имаш за 1500 до 2000 денари добри патики Торекс, лесни, удобни, нема да згрешиш.. Фло се турски бренд, имаат продавница во Капитол.

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    42.668
    Имав бели влакна и низ годиниве, ќе си паднеа и ок, али еве зандњиве месеци глеам веќе и си остануваат.

И ич не ми сметаат, баш напротив. Дури и се надевам ќе се метнам на баба ми, жената имаше сребрена коса. Значи не бела, не сива, сребрена! И имаше прекрасни плави очи, беше прелепотица и на стари години, права госпоѓа.

Кога ќе излезевме на лето до пазар, секогаш носеше лепршави хаљињи и шешири, и кога ќе испазарувавме, ќе си купевме сладолед и пред да седнеме на клупата у паркчето уз пут, она коа ќе си го симнеше шеширот да се олади, и косата и очите и сјаеа ко бистро море на жешкото сонце.

На MeowMeow, ZAHRA, Гладиоли и 20 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Старееш. Татко ми има бела коса, уште на 30 години му обелела. Баба ми имаше прекрасни зелени очи и бела коса и многу беше убава кога ќе се дотераше и ќе носеше црвена ташна.

И јас ги имам белите влакна и си ги сакам, ги сметам за среќа. Кога се фарбам ги покрива, едно време си велев да не се фарбам да оставам да видам за колку време ќе ми обеле цела. :inlove:

На Евроазија, cresa-jagoda, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.316
    Академска книга имаат warehouse sale(у Тц Антико) хаха цената на сите книги таму е 300 денари. Значи книги од 1800 -300, пптрошив пари а имам туце за читање али али али на англиска книга не можам да одолеам.
    Таака даааа :D отидете и вие И потрошете си ги парите ! :sun:

На Евроазија, cresa-jagoda, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Штооо? Знаеш до кога трае?

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на: