Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.724
    Пожарникарите можеле да смислат начин да го симнат. Ова не е начин.
    Ако стварно го турнале, треба да одговараат.

На sweet-cherry, Tinaaa, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Pred 20 godini tava vreme se spremah za izlevame i vikah deka samo stari luge sabota doma sedat... eve me 37 godi i pizami,muzika,krevet ubavina :D

На eliesaab, GirlLove, MarigoldA и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    2.620
    Прееска видов жена, маж и детенце од 4-5 годинки во Џамбо.
    Девојчето прекриено од глава до пети, само очите и се гледаа. И тие едвај.
    Аи срце ни се скрши, сакав да и го извадам тоа, да не се крие и форсира себеси на четири ебаниот годинки да биде сексуално "чиста" за нејзиниот иден муж.

На детенце и се даде улога од раѓање за што служи.Ова треба да се забрани. И све остало болно што има влијание на дете.

На LiquidLuna, Romancer, Mazegin и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    11.689
    Она кога си во некоја сериозна ситуација и мозокот ти вика: Еј, абе ти текнува на таа песната што беше "носам, носам, а Симо си го мафта..." ...и ти иде да се изгракаш на глас и уште понезгодна да ја направиш ситуацијата.

На NoirSerpentine и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    40.989
    Денес го поминав денот во Пробиштип.

Никогаш претходно немав отидено во градчево, освен што сум поминал низ него. А, си дадов за цел да ги посетам сите места во Македонија.

Денес имаа манифестација "Зелникот на баба". Народна музика, носии, традиции, песни, ора, плус преубави пити, зелници, погачи, банички и останати питести работи од различни краеви на Македонија. Направени од наши бабички и мајки, кои ги знаат сите традиционални специјалитети.
    Немаше нешто што не пробав. Превкусно. :inlove:
    И за дома си купив, ќе имам за цела недела сега.

Ме изненади позитивната атмосфера, владееше некоја топлина. И времето беше погодено супер. Браво за Пробиштип. :clap:

Единствено што ми е криво е што настанов не е познат, и јас прв пат дознав сега дека се одржувал години наназад. Никаде не е рекламиран.

Исто така, нема млади луѓе. Многу ретко некој млад на мои години можев да видам.

Изгледа младите не ги интересираат овакви настани. Повеќе ќе ги најдеш на кеј како пијат кафе, или одат на шопинг во Солун. За жал.

На LiquidLuna, eliesaab, Трагедијаупмм и 15 други им се допаѓа ова.
  6. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    И уште дека почнувајќи денес, наредните три дена има полна месечина/еклипса.
    И со тоа, Добра Ноќ.

На Cutiepie1 и Космонаут им се допаѓа ова.
  7. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Ми требаше долго време да (си) го поставам ова прашање, повеќе отколку што би сакала: дали навистина гледаме вредност во себе, ако критериумот за вредност го врзуваме со личните успеси, при што секој успех нè вивнува, а секој неуспех нè треснува? Зарем не сме вредни едноставно - бидејќи, постоејќи? Далеку сум од тоа да можам да ги одвојам личните (не)успеси од сопствената вредност, ама мислам дека кога би успеала, тогаш навистина би се чувствувала вредна.

----------------------------

Инспирирана од коментарот на @Srckata28 (те тагнав онака успат, не заради контрирање или убедување :D) во темата за непопуларни мислења, сакав да кажам дека за мене скромноста е една од најдоблесните особини кои може да ги има човек. Колку и да е успешен и импресивен човекот, ако не е скромен и одмерен, ако пати од комплекс на супериорност (без разлика дали е очигледно или не), едноставно никогаш нема да е толку „голем“ во мои очи како скромна личност. Кога велам „скромност“, не мислам на тоа човек да се потценува самиот себе, туку да не го напумпува егото, особено во ситуации кога е „подобар“ од другите по некој параметар.

Толку многу ја ценам скромноста затоа што мислам дека е една од карактеристиките на човекот која е најтешка да се стекне - треба да успееш да ги исконтролираш желбите за моќ и надвладување. Според мене, тие се едни од најсилните негативни потреби и најголемата слабост на човекот, неможноста да се прифати својата „неизвонредност“ (секој човек е извонреден на свој начин, зборувам за тоа дека во суштина сите луѓе сме еднакво „посебни“).

И баш напротив, мислам дека скромноста сè повеќе се губи, или ете, можеби потценува во денешниот свет, односно бомбастичност, надзборување, истакнување/потенцирање на сопствени позитивни особини се асоцира со јачина на карактер, се фали и охрабрува, додека скромност, или скромно однесување, се изедначува со несигурност, слаб или недоволно силен карактер и генерално има негативна конотација, евоцира одбивност кај луѓето.

На Vikktorr, sweet-cherry, Badii и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    337
    Сакам да кажам... Колку прости и лицемерни знаат да се некои жени.

Don't get me wrong, пред само некое време јас бев прва која се бореше за правата на жените во секој муабет, се спротивставував на ограниченостите на околината за тоа што жена треба да прави и не смее да прави.

Сега, I couldn't care less. Се грижам за тоа јас како сум третирана и не ми е гајле за Трпана и Стојанка бидејќи:

Секој од нас е одговорен за себе и како дозволува другите да го третираат. Имав ваква случка, другарка во abusive relationship, која секој ден ми се јавува расплакана и не знае да стави крај, пази ова - пошто го сакала, да ми се налути зошто сум имала ладен однос кон нејзиниот глуп дечко. А каква да бидам кога знам што се прави?? Хелооо.

Во сплет на околности дознавам дека нему му рекла дека јас веројатно сум љубоморна на нивната врска и да не се замараат со мене. Океј.

Значи, отсега па наваму ниедна жена која сама си се ставила во таква насилна врска/брак не жалам. Сами влеговте во тоа, сами извлечете се. Не е поентата само да се направиш жртва и да не преземаш ништо и сите други да ти се криви.

А ако неќете да завршите мизерни, отварајте очи кога бирате маж, и слушајте и околина што збори а не слепи ко лилјаци и после плачете!

На Трагедијаупмм, Miss666, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    309
    Иселени се

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.041
    Messenger_creation_23ac3ae4-0973-47e9-bc90-5dc2e11adc94.jpeg

На eliesaab, Herrera, FridaodaMk и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    2.620
    Ист став држам како тебе.
    Кога сакаш да помогнеш се лутат, подобро ништо не прави, заслепени се.

На Ravenn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    15.414
    Мислам дека сум единствениот човек што не обожава сонце:whew:

На Manako2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    406
    Денес бев на прошетка на Матка и убаво си поминав. Мислам дека секој жив човек ако не е организирано од некој друг сам да си организира културолошки настани и посети чисто за себе. :) :)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Broken heart

Broken heart Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Некои луѓе навистина треба прво да расчистат самите со себе пред да почнат да комуницираат со други луѓе.

На eliesaab, Tinaaa, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  15. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    А Што. Е. Тоа. Уствари. Сериозност? :D

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.678
    Прво мислев нешто до темата било ама сега сфатив дека навистина си има проблем со комуникација. Good to know.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Види што уметничка убавина ни донела полнава месечина/еклипса во Вага(соѕ. Девица) :l:

A сега Добро Утро (неспано секако) еклипсно Понеделничко утро! :drunk::coffee:
    Ни прво ни последно.
    Се за арно нека е на крај!

Последна измена: 25 март 2024
    На Космонаут и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  18. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    337
    Никогаш нема да сфатам зошто луѓе кои НЕ се вакцинирале против ковид имаат за цел на секој артикл на кој што ќе налетаат да коментираат: aaa se bockal, epa ete...

Абе вие арни сте во тоа главите? Дури и да е така, дури и сите да испоумреме што се вакциниравме, не ви е срам да го пишувате тоа и да се ситите?

Значи на секој божји артикл за некаква смрт одма вакцини те вакцини, као порано пред ковид луѓе не паѓаа по улици, бесмртни беа.

И не е само кај нас тоа, во светски рамки го гледам, толку емпатија да се немало, битно они да искоментираат нешто пошто црпките не им знаат за подобро.

На Lavender4, regresija и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    12.263
    Како бе? Јас мислев се покриват кога ќе добијат менструација

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.049
    Прв пат слушам дека постојат и се продаваат артикли за смрт.

На christinnn, Bitter-Sweet и Cutiepie1 им се допаѓа ова.