Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Од нереалистични работи, не ги сакам оние фотки кај што се сликаат со бели/розеви лелеави фустани, боси во некои полиња и ливади со трева висока по метро.
    Јас еднаш отидов на Водно со хеланки до под колена и после една недела се чешав по нозе ко шугава

На Cosmic Girl, IvvaNeo, ThrinaMist и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.429
    Допаѓања:
    7.727
    За маски за лице во Веро и немаш баш некој избор. Во ДМ имаш буквално секакви, порано земав за цело лице, сега само за подочњаци :inlove:
    20250223_133222.jpg

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.430
    Допаѓања:
    27.570
    Имаше една дискусија на интернет помеѓу неколку срби, една српкиња беше напишала дека она си работи, си има свој стан, своја кола, сама чисти, готви, и дека нема да се мажи се додека не најде маж со кој ќе ги дели сите обврски на пола. Значи и он да чисти, педе дома, да чува деца....

Ја нападнаа мажињата, ја направија од магарица понадоле, спонзоруша, курва, али најак коментар ми беше " ЗАРАДИ ТАКВИ КАКО ТЕБЕ, СВЕТОТ НИ ПРОПАЃА". :rofl::rofl:
    Дали да се смееш или да плачеш?
    Слушнало мажето дека веќе скоро и да нема жена шо ќе го трпи да ја тепа, вреѓа, да виси цел ден во кафани и по жени, и сфатило дека НА НЕГО му пропаѓа светот. :rofl::rofl:
    Keep it up ladies, чим толку се вознемирени мажињава, значи на добар пат сме 8).

На Detective L, Cosmic Girl, staycalm и 18 други им се допаѓа ова.
  4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    3.119
    Буквално вчера ми се случи да купам Фанта со поминат рок …

На SummerGirl, vans001 и Selena01 им се допаѓа ова.
  5. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    372
    Зашто не им ги вратите, ќе Ви вратат пари

На Cosmic Girl, SummerGirl, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    3.119
    Јас се вратив ја пријавив, не ми вратија но не ми беа битни тие 40 денари. Нека ги тргнат ако се со поминат рок.. не дај боже дете некое ќе земе нема ни да забележи

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    372
    Да, јасно или некој постар човек што не догледува/дочитува, изгледа немаат вработен кој е задолжен за роковите

На TammiB5 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Никогаш не ми се допаѓала црна торта и црни балони за роденден :|.

На Cosmic Girl, lovely91, TammiB5 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    15.607
    И мене. Секогаш ме асоцирале на некаков погреб. :tmi:

На Herrera, lovely91 и doll.a им се допаѓа ова.
  10. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    438
    Неееееескафето 419 денари. WTF? Во Зегин кеса 469!?!?!
    Ова е можеби за во темана споредба на цени, ама морав тука.
    Како тргнала работава, луксуз ќе стане пиење кафе. Уствари веќе е.
    И не знам дали само јас приметувам дека е многу различно дали е од конзерва или од кеса, многу почесто мириса на бензин...

На Cosmic Girl, staycalm, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  11. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.429
    Допаѓања:
    7.727
    Баш ми излезе на ФБ, некоја си таму за полнолетсво, црна тортата цела, црни огромни свеќички 18 и црни балони :tmi:
    Во ред, црна боја обожавам и јас, на ќеркичката за роденден тортата и беше Wednesday, црна со бел и сребрен детаљ и сребрени свеќички и балони. Ама се црно, е ту мач.

На doll.a, Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Не ми се пиши во МЈЛ за ова пред се оти се осеќам дека е офф и воедно сакам да проширам темата, ама сакам да зборам за како да сме нежни со телото и да го сакаме.

И самите пишавте дека знајте жени со вишок кг кои никои не ги перцепират како проблем и уствари дека е до перцепцијата која ја имаме за себе. И то е мнооогу точно. Како се гледаме себе, е „дозвола“ даена на другите за како да не гледат тие. Ако се носиш со се шо имаш - едноставно се носиш и другите то го гледат и го прифаќат. И многу ми е жал ко ќе кажи некој дека „уште 500г“, „уште 2кг“ и готово. А, реалноста е дека после ќе сакаме поќе. Не си дозволваме да видиме вистинскиот прогрес кој го прајме оти секогаш си клаваме нова цел шо треба да ја постигниме. Уствари треба да го славиме и да се радваме на секој успех. Дури и да е само мал чекор.

Ако нешто научив последниов период е дека сакам телото да го сакам, сакам да го ранам со квалитетна хранта и да му давам активност за негово добро. И толку. Последните години си „дозволив“ и покрај вишок да се осеќам секси, оти сум бе. И апсолутно околината ме прифати како така. Оти јас се поставив така. Ко ќе ми текни ко бев ''in my prime'' и како се осеќав за моето тело ми е жал. Жал ми е дека имав тело авион и не бев свесна да го почитувам и сакам како шо треба. И апсолутно влијаеше и како околината ме гледа. И воопшто не бев среќна. Оти некое кило плус одма ми намалваше самодовербата, шо носеше до то околината да го сети моето незадоволство и да го коментира истото. Исто влијаеше на сексуален живот. Буквално поќе луѓе флертоваат сега со мене, него претходно. Пак ќе речам, претходно бев ''in my prime'' - petite and cute. Са сум ни првото, ни второто. И друг пат имам кажано, ама посреќна не сум била во животот, и емоционално и социјално и ментално и сексуално. И то зрачи. Или подобро кажано, каква енергија шо клаваме во просторот, таква енергија добиваме и назад.

Се шо сакам да кажам е, бидете нежни кон себе, хранете го телото на точен начин и давајте му активност оти то е здравје. Ко ќе се осеќате како срање потсетете се дека ако не го касниш сега чоколадото - ќе изедиш после 100 други за да надоханиш и ти треба за ментално здравје. Ни една храна не е непријател ако не претераш. Ко ќе се решиш за нискокалорична опција - потсети се да видиш дали телото ќе ги добие сите нутриенти шо му требат оти на крај на ден какво шо гориво клаваме во него, така то ќе функционира. Не го лишете од ништо, не го преполнувајте со сешто. Чим целиме кон здравје телото ќе личи онака како шо треба да е. Ова е the hill I'm willing to die on. Дека ако го храниме телото соодветно и има умерена активност - телото ќе личи онака како шо треба да личи и та е најубата верзија од нас. Можи нема стомакот да е вдлабнат, можи на „свадбарките“ ќе им треба поќе време да се намалат. But who cares? Пошто не само шо ментално се тиштиме, туку си играме и опасна игра со метаболизмот и фед диетите шо носат до јо-јо. Рака сечам дека поќето не ни знат зошто иди до јо-јо и уствари како влијај на цело тело и метаболизам. Пошто зошто инаку би си го праеле то на телото?

И знам дека ова е за многу unpopular opinion, ама ако за нешто ја поштовам Moira од Шитс Крик е - сликајте се голи. Не си играм мајтап. Избришете ако сакате после ама дозволете си да се видите низ призма на сексапил.
    [​IMG] [​IMG]

На Annath, staycalm, LiquidLuna и 18 други им се допаѓа ова.
  13. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    @theowndemon зш не можам два лајка да ставам, овој нека е за шитс крик

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Она сцена шо ја кладов ми е една од омилените во цела серија. :D

15. see.emily.play

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    За жал не се сеќавам на сцената зошто го гледав пред гооодини. Ама Мојра ми беше омилен лик, а блиску зад неа Дејвид. На муабетов, ќе тркнам до пајратбеј :bandit:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    За жал вака и јас бев. Уште пишував во теми диети, се мислев дека дебела сум. И верував дека сум дебела, мислам скелет да бев и пак ќе се мислев дебела. Ама, ако тоа си слушала додека си растела, дека си дебела, и ти влегло гласчето во главата, ништо не помага додека не се излезе од тој мајндсет. И криво ми е што тогаш не успеав. Сега имам вишок и повеќе се сакам и се прифаќам. Пак мислам дека сум подебела од што реално сум, ама многу се обидувам реална слика да имам, а не да се мислам ко 100 кила да сум. Малку по малку, прогрес.

На LiquidLuna, vans001 и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.430
    Допаѓања:
    27.570
    Од малена мене лажу и раде ме к'о волину,
    причају ми за Јожу да се санкао у кориту,
    дали су ми мараму, заставу и заклетву,
    као другови се не продају ни за кајмака кашику.
    А буље су увалили по вилама на Дедињу,
    шатро сви смо исти, али свиње ипак владају.
    Па смо хтели демократију, изашли на улицу,
    трошили енергију, попушили курчину!

И шо биде? Која е правдата за Фросина?

На LiquidLuna, Dominodancing и DS10 им се допаѓа ова.
  18. see.emily.play

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Оставив цигари втор пат во живот. Првиот пат во 2018та, не пушев 5 години.
    2023та пак почнав, и еве 2025та февруари ги оставив пак. Денес почнувам трета недела.

Заебан порок

На Anaroz1, MeowMeow, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.423
    Допаѓања:
    22.059
    Се капев и оставено музиката на лаптоп да си свири, почна Халид Бешлич и мачоро го затекнувам западнат во меланхолија депримиран. :rofl::rofl:

На Detective L, staycalm, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.430
    Допаѓања:
    27.570
    Мене страв ми е да ги оставам цигарите оти ако нив ги оставам, ќе ги оставам после и мажот и децата :rofl:

Како и да е, аирлија нека е, со среќа нека ти е, честито, итн итн :inlove:

На Anaroz1, LiquidLuna и see.emily.play им се допаѓа ова.