Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    14.089
    Која моќ ќе ја имаа бре некои личности, инстантно да ти сјебат расположение и растажат..

Уште не научив да не се замарам и не научив. Излеа нема ни да научам.

На Miss666, Amellie13, Stark и 4 други им се допаѓа ова.
  2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.891
    Интересни одговори. :)

3. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    48
    Дали стварно Илон Маск изјавил нешто у стил, парафразирам "IT-евци живеат У Лалаленд?" :?:

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.140
    Допаѓања:
    15.127
    Јас не знам како се навлеков на бел леб… убаво со години си јадев по 3кришки на ден:rofl:

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.708
    Жално колку млади луѓе на партиски митинг гледам... Наместо таму да бидат, да лижат нечии гз, да веат кутлешно знаме, а притоа да не знаат на географска карта каде се наоѓа Кутлеш - можат да бидат в кино или театар, на пример :)

На eliesaab, Hipsterism, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Hipsterism

Hipsterism Нов член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    8

Би се надоврзал во политички контекст. Наместо тие да бидат слободоумните кои не ќе можат да ги купат, и како млади луѓе да ја донесеме промената во оваа земја, или доколку не сакаш да се бавиш со политика многу битно и доволно е да го имаш раввиено рационалното критичко мислење, или можеби во твојата област во која работиш а зависи на општествената структура, дури и не мора да зависи доволно е да посочиш, па можеби ќе се случи промена. Ова ти е генерирано генерациско ропство.

Последна измена: 18 јуни 2025 во 11:33
    На Eunoia, eliesaab, sunsetbeach и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.140
    Допаѓања:
    15.127
    јас како помала мислев дека можеш да бидеш симпатизер на партија, да ти се свиѓаат нечии идеали и насоки на управување со држава. Но, после видов дека е тоа само на збор, хартија а на дело нема никаде. И си се тргнав на страна. Од партија никогаш не сум очекувала работа нит сум добила. Како што најголем дел одат за тоа. Сите блиски до оние на власт се наместени на добри позиции. Може и тое се млади дел па ќе сфатат. А сум била и образована, едуцирана и во кино и во театар и во музеј и секаде. Може едноставно некој дел од животот мислиш тоа е океј. :D @sino.o.oka

8. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    11.647
    Да ми кажуваше некој дека еден ден Франк кафе од најскапо ќе биде најевтино, немаше да му верувам.

На TammiB5, black-angel и Lelebre им се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    17.054
    Моорее шубо беше, ко се собраме сите ВМРОовци на куп тоа весели, позитивни, разиграни, воодушевени шо нашиот лидер професор м-р д-р Христијан Мицкоски го одбра баш нашиот град сега пред избори да го прославиме роденденов, а посебно историската локација Хераклеја каде шо ни го разбуди и тоа античкиот дух во нас до толку шо почувствувавме како и Александар Македонски да е меѓу нас, па после ко запеаја госпоѓата Сузе Спасовска, господинот Миле Кузмановски, Чили Вили па зедовме напрајвме со телефоните со блицојте сите ѕвездено небо, абе шо да ти кажам доживување, фалеше уште да ни бапнат по некој сендвич и сокче ама то е.

Да живее ВМРО-ДПМНЕ муциња :muscle:

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.164
    Допаѓања:
    175.294
    Најдобра одлука за 2025 ми е бавчата и то шо си прам компост. #tradwife

На Sweety pie, M&M и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.189
    Допаѓања:
    189.168
    Биљарка supports битолско tradwife (y). И љубомори малку:bandit:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.164
    Допаѓања:
    175.294
    Малку DIY ми е бавчата, шо на земја, шо в саксија и на ѕид имам како постолје и редени во вис шо крепи (јагодите). :sweat: :drunk: Ама ај прва година ми е, од година поќе ќе се снаоѓам.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Пикси233

Пикси233 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Трошоците за храна во споредба со минатиот месец се покачени за 2000 денари, а овие од влада допрва ќе правеле анализа да виделе што како ќе е најдобро.

Таман да им дадат време на трговциве да покачат за уште 2000 и од влада ќе донесат мерка намалување на цели од 2%...... аах мафијо.

Добро ни го брцаат.

На SummerGirl и M&M им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.822
    Допаѓања:
    23.141
    На пат кон дома добив 10 пати вртоглавица од топло, лицево ми стана жива вода од пот, панталоните за гз залепени ги осеќам цело време. Башка втор ден менструација. Ова после 4 саат зборам

Доаѓам дома, не можам да се изнапијам вода, па од многу вода уште толку ми се врти па ајде нешто солено зимам. Па од соленото пак вода ми се пие и така бубрезиве мислам у курац ми отидоа. И еве ме подуена џоа трудна од мензис, вода и сол, плус ручекот.

Да, многу убаво годишно време е лето:!:

На Manako2, SummerGirl и M&M им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.641
    Допаѓања:
    38.181
    Почна распустот, а со тоа и приказните на форумов :D

На nextredstyle, Biljarkata, Sweety pie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    4.414
    Али некој ко ќе рече дај рецепт за палачинки..
    Не ми е јасно шо не му е јасно.

Палачинки не се праат по рецепт, то се меша се одокативно. Пример ставаш две чаши брашно, една кисела вода, една млеко, три јајца и зејтин истураш по ѓутуре и тогаш започнува магијата.

Мешаш и доставаш де вода, де брашно, па многу течно тестото, па трц многу густо, па шлак уште едно јајце за рамнотежа на состојките нели, и така додека окото не исперцепира дека тестото е таман.
    Мислам, толку е просто и едноставно.
    Имам некоја луда среќа или пак, Боговите на палачинките ми се наклонети и секогаш ми излагаат многу вкусни.
    Плус, маче, не да се фалам ама прва палачинка никад не фрлам, увек јадлива излага.

И така.
    Е сеа, малу е незгодно пред друштво ко ќе те прашаат за рецепт, а ти рецепт немаш, ама па увек моеш да се извадиш нема, тајна ми е од прабаба ми и аманет да не го споделувам.

За оние изешливите, на кои во моментов им се пријадоа лапачинки, сори. ]:)