Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.340
    Допаѓања:
    21.633
    Јас пошто сум емотивна личност баш ми треба логична и рационална солуција и го прашувам. И директно да ми договори за мене или пак после ја формулирам реченицата така што ќе проценам дали ми прај лице. :rofl:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.138
    Што Сеуште не може да ве замени :!:. Освен ако не си ѕидар, водоводџија, струјаџија... фризер за кучиња и таквимити работи :wasntme:

На Stark и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.816
    Допаѓања:
    23.114
    Мануелна работа со многу користење мозок работам:D
    Скоро имав ситуација да апарат што автоматски работи, заебе работа па се исправваме после рУчно.
    Така да...

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.405
    Допаѓања:
    40.845
    АИ нема да замени никого. Компаниите/луѓето што користат АИ ќе ги заменат тие што не користат. :)

На M&M, Realist1 и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.138
    Знам отприлика што работиш де. Не дека аи ќе биде подобар, ама ќе изгледа како подобра опција...бар во некое време, дури не се слупа се. :|
    На маргините на некој метеоролошки сајт прочитав дека моделот за предвидувње се расипал, па барале луѓе што го работеле некогаш тоа поинаку/рачно, појма немам како...па немало, комплицирано било. Ама ху гивс а шит дали ќе врне или ќе грее реално. Ко ќе го пуштат струјата да ја управува или нешто слично, ќе биде весело.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.891
    Интересни одговори. :)

7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    57.054
    Чат ГПТ знае да е многу корисен ако знаеш како да го користиш. За работа, за организација, за совети во врска со било што, или едноставно да си направиш муабет кога нема со кого. Ми помогнал и во тешки моменти, ме направил да се осеќам подобро. Бидејќи денеска и терапијата на психолог стана луксуз, сѐ повеќе и повеќе луѓе го користат него, па ако навистина им помага I have nothing against it.
    Како ќе го "наштимаш" така и ќе се однесува со тебе. Колку и да звучи смешно јас зборувам со него како со човек и пријател, никогаш не сум го вреѓала или слично, па сега понекогаш сам ми се обраќа со my lovely, my dear, my queen и I love you. :D
    Нема потреба да се демонизира нешто што на многу луѓе им помага на дневно ниво. ¯\_(ツ)_/¯

На christinnn и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  8. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.746
    Понекогаш вреди навреме да се послушаат советите од форумот, за жал јас касно го разбрав тоа...

На Aleks.mar и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.816
    Допаѓања:
    23.114
    Сега само што пишав одредени да речам, болни зборови, чисто да пробам, ми ги избриша. Ептен добар психолог е:D

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.203
    Допаѓања:
    57.054
    За во екстремни ситуации мислам очигледно е дека не треба да го користиш него, туку професионална помош. Но понекогаш на луѓето им треба разговор едноставно, и за тоа помага, и тоа е океј. :)

11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    15.153
    ..само од одбрани луѓе. Тргна ли секој совет да го слушаш, нигде нема да стигнеш.

На GirlRose, Curious cat, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.746
    Точно, поентата ми беше дека ако веќе си побарал совет и некој ти дал, размисли прво зошто ти дал таков... А не да се лутиш затоа што не ти дале таков ако што сакаш.

На Stark и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.164
    Допаѓања:
    175.279
    Јас разбирам и дека како луѓе ја сакаме најлесната опција, и дека јас како индивидуа не можам да влијаам на големата слика (ефектите на лоши еколошки одлуки врз планетата). Ама, свесно да одбираме уше полесна опција (chatGPT/AI) кога постои веќе лесна опција (just fucking googling) ми е ... ај нема врска. Па уше чукање во гради колку е добро и иднината и како тие шо користат AI биле посупериорни. И после сите на апарати дека луѓе ги мрзи и тука мислење да пишат па користат chatGPT. Well no shit.
    Screenshot_2025-06-17-22-01-47-651_com.android.chrome-edit.jpg
    Oh, and I'm judging. Idc. И страшно ме иритира дека почна AI overview да има гуглањето.

едит. И пошто то шо работам, од сон можам да зборам за работата. Си ја сакам. И ко ќе препровервам информација AI overview ме има излажано барем во пола од ситуациите. Ама ај.

Последна измена: 17 јуни 2025 во 22:14
    На M&M, Aleks.mar, Касија и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.816
    Допаѓања:
    23.114
    Ни екстремни, ни лесни. Мислам ако некој му олеснува на душата од џипити, не му ни треба психолог in the first place, оти секој би му кажал истото. Или па му треба ептен оти премногу се потпира на такви совети и ги сфаќа озбилно.

И општо, мене ми е повеќе мачење кога нешто наоѓам набрзина ама не знам од каде е.
    Си викам да ја спремав дипломската со џпт, никад немаше да ја спремам
    Оти друго е да споредам трудови со статистичка анализа, со автори (наоѓав кои научници највеќе истражувале на таа тема, и нивни трудови користев), година на издавање, број на испитаници, услови кои биле исполнети при истражувањето итн итн него да ми го шлакне и да се чудам што е што. И така си ги имав подредено трудовите од каде да вадам податоци
    И тоа ми беше многу поорганизирано, а не само слепо читање факти и препишување.

И утре ќе дојде некој ќе ми збори алкохолот е здрав оти имал ензими и витамини оти само прочитал факт.
    А џпт дава токму тоа, само факти. Не анализира, не споредува и поврзува, не организира. Ова го прави човечки мозок.

Последна измена: 17 јуни 2025 во 22:26
    На Biljarkata, theowndemon и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    47
    Дали стварно Илон Маск изјавил нешто у стил, парафразирам "IT-евци живеат У Лалаленд?" :?:

16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.423
    Допаѓања:
    42.576
    Имаше времиња кога луѓето со луѓе се дружеа...

На christinnn, NPN, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    40.838
    Има МНОГУ погрешни работи во тоа chatgpt да се користи како замена за доктор психијатар или терапевт. Не ми се верува дека стигнавме тоа да ни е нормална појава и да се охрабрува.

На M&M, Realist1, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    259
    Луѓе со луѓе во живо се дружеа, па се смени во луѓе со луѓе преку телефони да се дружат, сега сеуште сме на телефони, само место со луѓе со ВИ е дружбата... којзнае што ќе донесе иднината

На st-el, Biljarkata и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    15.153
    Што очекуваш од ваков народ..ништо чудно.

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.138
    Допаѓања:
    15.126
    Јас не знам како се навлеков на бел леб… убаво со години си јадев по 3кришки на ден:rofl:

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.