Нас во забавиште не носеа во Скопје во Зоолошка и на аеродромот, само што учителката беше многу неетична, пошо мене ми е мака во автобус ја и се пожалив тешко ми е, и она ми рече тешко ти е ранчето а во ранчето имав чипс и кроасанчиња 7 days и она си ги изеде Пеевме поневини песнички ние Патував, патував еднаш со воз и видов и видов еден голем мост...патував, патував со авион и видов и видов голем стадион..
Ако зборуваме за екскурзии како мали мене врв ми беше во Струмица во тој еден в шума хотел што бевме сместени, па тие оттаму локалците се собраа за да не тепаат, пошто не сме биле од нивниот град.. А ние сите 4то одделение.
Некои раси кучиња низ историјата биле создавани со инбридинг, намерно пареле браќа и сестри за да сочуваат одредени генетски карактеристики. Мопс кучињата порано биле поголеми, немале испакнати очи и сплеснат нос, имале поправ рбет и поголема черепна празнина. Денес имаме буквално кутри болни суштества кои едвај дишат, мозокот им е сплескан во черепот и им излегуваат очите и кои страдаат заради нечија желба да има слатко збрчкано кутре. И така никогаш нема да ми станат јасни вакви љубители на кучиња. Они битно го сакале, битно го шетаат, хранат, го чуваат ко капка вода, златно срце имале. Мање битно што придонесувате до создавање генетски грешки и им го отежнувате животот.
Дали ми е гајле оти некој погинал у екстермен спорт, кај што ризикот е споствениот живот? Ноуп. Дали ми е гајле и жалам некој кој погинал од истото правејќи го со крвавите пари од татко му? Секако дека не. Дали повеќе судам луѓе што се ситат на неговата смрт и и на несреќата на татко му, отколку дотичниот кој си го прчел цел живот со пари земени од кутри луѓе, деца, иднина, здравје од страна на татко му? Наравно дека не. Као и увек, важи старата пара врти где бургија нече. И татко му да умреше, ќе зборевте еми лош чоек беше, али греота сепак... За мртвите све најбоље, живите кој ги врти.
Оф греотка Неповрзано со екскурзии ама слично Ја тоцкава, бев прво одделение, застаната во школската кујна, за прв пат да си купам јадење (во забаваче имавме организиран ручек) и во мене имав 20 денари во денарчиња собрани на купче едно над друго. Мислев дека треба да ги оставам на шанкчето и продавачката да ги земе и да ми даде сендвич. Арно ама една кокошка од 7 одделение застаната зад мене, и ми ги зеде паричките и сите околу почнаа да се смеат, и толку се здрвив што не се сеќавам ни дали кажав на продавачката дека ми ги зеде парите. Си заминав без храна а таа си купи нешто плус. Ден денес се сеќавам на таа глупа фаца. И многу ми е мака што сум била воспитувана да не знам да се заштитам, да не се карам, попаметниот попушта и сл. Оддоцна учев на потешкиот начин како треба.
Нека се враќа на тој што има правено гревови. Што се децата криви? Да ,се прчел,си можел и се прчел. Воедно бил голем мозок,човек со визии,полн со живот. Интелигентен Млад Ако татко му бил гомнар,нека кармата оди право на него. Децата не бираат кој ќе им биде родител. (За среќа или за жал)
Само на мене ли овој тик токов ми изјавува љубов секоја вечер и секое сабајле или и вашите се пореметени?