Нас во забавиште не носеа во Скопје во Зоолошка и на аеродромот, само што учителката беше многу неетична, пошо мене ми е мака во автобус ја и се пожалив тешко ми е, и она ми рече тешко ти е ранчето а во ранчето имав чипс и кроасанчиња 7 days и она си ги изеде Пеевме поневини песнички ние Патував, патував еднаш со воз и видов и видов еден голем мост...патував, патував со авион и видов и видов голем стадион..
Ако зборуваме за екскурзии како мали мене врв ми беше во Струмица во тој еден в шума хотел што бевме сместени, па тие оттаму локалците се собраа за да не тепаат, пошто не сме биле од нивниот град.. А ние сите 4то одделение.
Некои раси кучиња низ историјата биле создавани со инбридинг, намерно пареле браќа и сестри за да сочуваат одредени генетски карактеристики. Мопс кучињата порано биле поголеми, немале испакнати очи и сплеснат нос, имале поправ рбет и поголема черепна празнина. Денес имаме буквално кутри болни суштества кои едвај дишат, мозокот им е сплескан во черепот и им излегуваат очите и кои страдаат заради нечија желба да има слатко збрчкано кутре. И така никогаш нема да ми станат јасни вакви љубители на кучиња. Они битно го сакале, битно го шетаат, хранат, го чуваат ко капка вода, златно срце имале. Мање битно што придонесувате до создавање генетски грешки и им го отежнувате животот.