Животот продолжува... А зашто само Штип се осудува.. еве во Скопје секоја ден има некоја дешаванка. И посетена е. Сега имаше Street food festival во парк, Октоберфеат во Ѓорче, концерт во Паркот на Франкофонијата имаше прошлиот викенд. Не гледам дека некој осуди.. ама неее дека е Мерлин работава.. затоа. Да беше Владо Јаневски со Црно Тиквешко ќе аплаудиравте.
Овие настани во Скопје не чинат ни отприлика толку колку концертот на Дино Мерлин за кој дури и ограда од стадион урнаа. Ама избори се ближат и како овци ќе се гласа за тој што луѓето по „добро“ го памтат. А сите знаеме дека отсекогаш палело „леб и игри“. И ако сме веќе кај тоа да повеќе ќе ми одговараше таа пара во земјава да останеше па макар и кај пејач, отколку кај некој што не е од тука. @MissChievous јас на близок пар имам подарено карикатура (од нив со внуците), на малку подалечни monkdolls. Опција е и заедничко патување да им се подари (викенд во убав хотел, спа неколку третмани, неколку дена на некоја дестинација). Зависи кој што сака и што им лежи.
Па не знам за градоначалникот дали му треба да собира политички поени со пеачи од соседството. Секако има огромен број подржувачи
Цела држава се потегна на тој леб и игри настан. Нему не му треба можеби, ама на партијата да. Знаеш каков дефокус е од вистинските проблеми ова што зборуваме за настанот наместо за глупостите што се дешаваат додека ние зборуваме за глупостите ала Дино Мерлин. На пример М-Нав го уништија сите здружно, ама битно Дино Мерлин пееше и ние сите здружно патриотски се забавуваме. Ако нема пати за битни работи, има за Дино Мерлин.
На вакви настани има многу спонзори кои покриваат дел, плус кафичите што ставија маси на трибините си платија за тоа. Како и да е, во право си дека многу работи фалат во државата ама да не беше Мерлин и другите мислиш ќе се средеа? Јас мислам повише ќе има за во нивниот џеб
Затоа јас на никој освен на сестра ми не би дала пари. Мене дури една колешка ми се дрзна да ми бара пари затоа што била под кирија сакала да оди на одмор и кажав директно не позајмувам пари на никој.
Сум слушала од мажи сељаци како се чудат како ни е гинеколошки преглед незгоден оти нели ни брца гинекологот унутра со спекулум, со брисеви, сонда за ехо и тристапичкемајчине, па ваљда би требало да уживаме, џоа патлак да ни влегува. И уствари од ова сфаќаш еден така гадничок факт - дека они не само што немаат појма за женско тело, туку мислат дека гинеколошки преглед ни е исто ко секс, или обратно. Дека како гинекологот спекулумот што го става и ни е незгодно, така и овие го бутаат унутра без да ја опуштат партнерката, па затоа не гледаат разлика зошто при секс (треба да) уживаме, а на преглед не. И си викаш како овие имаат девојки, жени. Уште потрагично е што се дрзнуваат да зборат против абортус.
Превземено.... Имам малку пријатели, затоа што не можам да пијам кафе со некој пред кого морам да внимавам што зборувам. Инстант пријателства за трач-партии и по некој селфи не ме интересираат. Не умеам да се претварам дека ми се допаѓаш ако не можам да дишам во иста просторија со тебе. Не умеам да кријам емоции, какви и да се. Ме ужасува секоја форма на комуникација со некој со кого не можам да зборувам отворено и да му праќам свои мисли, песни што ги слушам во моментот и други „небулизи“. Значи, не се „дружам“, затоа што не се чувствувам пријатно во друштво на луѓе. Ретки се оние со кои се чувствувам слободно да бидам јас. Го презирам сè што е наметнато и исценирано. Особено „пријателствата“! Животот не е за глума, животот е за живеење. Ако не си тоа што си – тогаш не постоиш. А ако не постоиш, ти и јас немаме за што да разговараме!".