Се надевам само дека нема да ги фати дијареа од тоа сокчињата и кафињата шо ќе ги добијат во кесата со се останато, не сакам ни да замислам шо би се дешавало после по митинзи
Апсолутно си во право. Цело време ова го зборам. Народот си е со посебна дијагноза. Немаме колективна свест и осет за прибран живот, човечност, морал, емпатија, што ќе ни послужат, тоа јадеме. Само се жалиме, све не ни чини а ништо под милим богом не преземаме. Сега што беше труењето во Скопје сите се жалат, кукаат, од канцери ќе заболиме а на протест ни 10 души, поише во Жито маркет на каса има. Битно пивото и кај Цеца на концерт да се појде. Затоа и ни се случува се што ни се случува, и внатрена и надворешна политика од соседите, зошто знаат дека можат како овци да не стрижат. Фактот што од турско ропство последни сме се ослободиле кажува све. Sorry for ranting.
Како може овие да ги носите надвор? Папуча за по дома, ја носите надвор, а да не зборам што секоја втора ги има, зошто значи, зошто вакви работи пропагирате?
Е зошто де? Пошто е знак на висока мода хахахах. Безвезе. Туку прееска се возам со такси и гледам една типка облека чизми до над колена. Јадни ние, уназадени сме...
За дома да, ама ова за надвор ноу! Замисли у дожд кога ќе се рашлакаат, хаос.. Не и не, не ми паѓа ни на памет, многу лошо изгледаат.
Јас низ животов вакви имав неколку пати, во средно, на факс и лани си купив за на работа. Нема поудобно и потопличко, моите не пропуштаа ниту вода. Годинава ќе си купам пак согурно зошто едната ми се исече дека мн е нежен материјалот