Тоа кога ќе се мажат и заминат кај нашите в странција, дотогаш инглиш ќе спикаат и со каро по стритот ќе ги возат. А и тоа јазик влечење...ха ха хи. Шала настрана мн.и раб.во амерички компании и навика им е.
Селско-македонско-англиски. Да, навика им е. Се прашува овие што работат во германски или холандски фирми дали им е навика. Кај и да е, ова со глумење америчко однесување и зборување за брзо ќе стане психијатриски случај. Хахахаха
Кај виде дека реков да си постојано среќен или што и да ти е поентата твоја неповрзана со тоа шо јас го пишав?
Ама сега види ти да има место Аус.опен Гер.октоберфест ќе зборат и германски. Ме насмеа, уште една дијагноза плус, психијатриве да тријат раце Реално никого не повредува ова да се посматра, еве оди прашај по помладава генерација каде се гледаат сите, едногласно преку граница. За матури англиски полагаат и имаат супер резултати.
Мене не ми сметаат англиски фрази пошто немаме адекватни македонски зборови за одредени ситуации или па мораш дополнително да дообјаснуваш со уште неколку зборови или реченици.
Секој различно. Мене ми сметаат што има фрази наши или со поинакви зборови ќе објаснам. Е, сеа зошто пример наместо англиски не користиме германски фрази
Зашо кукавица си ако пишеш у таа? Не значи дека ако пишеш таму не си спремен гомна да ти јадат, и успешно да им се спротиставиш Некад од инает се пишува во неа, или за провокација
Се согласувам со ова шо го пиша: Ама не е апсолутно никако на никој начин поврзано со тоа што ја го пишав: Тоа е јас што сакам да разјаснам.
Чупето не збори за постојана среќа туку за непостоење универзална смисла во животот. Во тој контекст -прави што те прави несреќен де, ако тоа ти дава смисла во животот.
Ај сега и ти ја гаслајтуваш. А да си ни среќен, ни несреќен како универзална смисла на животот, онака зен, рамнодушен може? Се важи тоа или пак гаслајтуваме сите?
Svakom zdravom coveku je preporucljivo da povremeno izvrsi detoksifikaciju svog organizma i tela postom od cedjenih prirodnih sokova