Мене не ми сметаат англиски фрази пошто немаме адекватни македонски зборови за одредени ситуации или па мораш дополнително да дообјаснуваш со уште неколку зборови или реченици.
Секој различно. Мене ми сметаат што има фрази наши или со поинакви зборови ќе објаснам. Е, сеа зошто пример наместо англиски не користиме германски фрази
Зашо кукавица си ако пишеш у таа? Не значи дека ако пишеш таму не си спремен гомна да ти јадат, и успешно да им се спротиставиш Некад од инает се пишува во неа, или за провокација
Се согласувам со ова шо го пиша: Ама не е апсолутно никако на никој начин поврзано со тоа што ја го пишав: Тоа е јас што сакам да разјаснам.
Чупето не збори за постојана среќа туку за непостоење универзална смисла во животот. Во тој контекст -прави што те прави несреќен де, ако тоа ти дава смисла во животот.
Ај сега и ти ја гаслајтуваш. А да си ни среќен, ни несреќен како универзална смисла на животот, онака зен, рамнодушен може? Се важи тоа или пак гаслајтуваме сите?
Svakom zdravom coveku je preporucljivo da povremeno izvrsi detoksifikaciju svog organizma i tela postom od cedjenih prirodnih sokova
Ќе станам христијанка само за да се прекрстувам ко ќе налага ситуацијата, а мајке ми редовна појава стана. Чупето зборува за 1. секој си наоѓа своја лична смисла, поента, нешто за кое (најмногу) живее живот, не ни е на сите иста, некој ја наоѓа у децата, некој у професијата, некој у шо сакаш надополни, битно е тоа да се сфати, а не да се живее по нечии туѓи замисли за што е смислата на живеењето, зошто ако живееш некако како што друг сака ти да живееш, а ти не сакаш така, тогаш огромни се шансите дека ќе бидеш исклучително несреќен, и 2. која и да ти е личната твоја смисла за живеење, битно е да си среќен, as in генерално, не секоја ебана (уууууупс) секунда од секој ден, пошо кога го правиш тоа што сакаш, огромни се шансите дека генерално ќе бидеш среќен. Па најдете си ја смислата - макар и да е само да уживаш во моментот без некоја грандиозна цел - и уживајте додека можете. Како тоа се толкува дека чупето вели дека треба да бидеш само среќен и ништо подруго од само среќен?
Јас мислам дека ти со во група амиши. Само се шета по планини се бери овошје се пија сокови и не се троши ич пари!