Не можиш да поможиш на некој шо неќи да му е поможено. Башка, можи само има потреба да напрај venting, а уште не е спремен да бара решение. Мислам дека најдобро решение би било да го сослушаш и да му дајш совет тогаш кога ќе побара. Шансите се дека нема одма да те послуша ама јбг то е дел од процесот. Па пак ќе му дајш совет ко ќе побара. Евентуално ќе почни потрезвено да ја сфаќа ситуацијата во која е и ќе биди поспремен да пресечи. Ако му влезиш на сила, или со совет кога не го бара и сака само да прај venting - можи да се заинати и поќе со гла в ѕид да мава.
Ова се случува последниве 7 8 месеци периодично и веќе се осеќам ко трета личност ... и имам развиено негативни емоции за дотичната.. А од друга страна го гледам него и се прашувам до каде му се границите..
Не знам каква комуникација имате, ама ако можиш ова да го искомуницираш со него. Сум имала ситуација каде другарка ми и другарка беа во лоши односи. И исто ми праеше venting. И толку беше лошо, шо и мене ми се пренесе и развив негативни чувства. И после се смирија, па се скараја пак и пак ми праеше venting. И ѝ кажав дека ко ќе прај venting јас развивам негативни чувства и другата ја гледам низ призма на ова шо ми кажва, шо не е фер оти немам нејзин input. Се согласи. Се смирија и еве уште се многу блиски, па ја запознав, префино девојче и немало потреба да се осетам лошо за неа, а се осетив зошто така ми ја претставила во период кога биле скарани. Ако мислиш дека можиш да му го кажиш то, како ти се осеќаш во ситуацијата - би ти рекла дека можиш.
Луѓево премногу се трудат да остават впечаток пред другите па тоа такво потресување ау а уствари реалноста е дека никој не го боли кур за вас. Его-делузија што го одзема мирот. Демек некој цел ден мисли и му се диви на Елон Маск за билионите што ги има?
Седни го, како маж со маж. Нз колку години имате. Нека ти се отвори шо го мачи. А од каде знаеш дека само таа е проблем, ги размисли двете страни?
Во Кичево отруени преку 40 кучиња, лешови и расфрлани отрови по улици. Митот за „топол и кроток народ“ е бајка за туристи, каква примитивна и злобна вукојебина сме. Никаква свест кон природа, животни, екологија, гнасна вештачка творба, дефинитивно сум фиромофоб.
Џабе е кога човек сам не сака да види. Само остануваш тука и кога ќе сфати, да знае дека има некој што му мисли добро.
Ако дознаеш, те молам кажи ми Не ми е јасно само како остануваат во тие врски, па уште во бракови ги претвараат и побетер станува. Нерви искинав со другарка и уште тера. Од лошо на полошо. Ама оставање нема.
Кој тоа е топол жити се, ја топлина неам видено од оваа раја, само само простотилак и злоба се сее. Баш е мит и треба да прекине да се спомнува во тој контекст. Ние сме најпознати дефинитивно по ниското ниво на интелигенција, ниско ниво на свест во секој домен, злобата, завидливоста, и секако простотилакот. Со вакви квалификации не е ни чудо што сме стручњаци по све, нели? Делата говорат место нас.
На возрасни луѓе заслепени од "љубов" не можиш да им помогниш додека тие се убедени дека сакаат да останат со тој партнер. Не давај совети, едноставно пушти нека се изгори и нека научи сам, ко не сака да слуша други. Ако те праша, одговори дека го знај твојот став за ова. Можеби звучи малку сурово, но не можиш да му помогниш некому ако не сака да му е помогнато. И јас сум зборувала сум давала совети џабе било, на крај пак се враќале на истото. Нормално е да се грижиш, не е нормално да ти ја црпи некој енергијата постојано со проблеми што не сака да ги реши.
леле ова ме потсети на случка од пред неколку години еден српски турист млад дечко беше на смрт претепан во Охрид. Не знам оти. Кај ми дојде тоа на ум упм.
Дали е некој од форумов од Штип? Што е работата со потресите кои се случуваат изминатиов период, а вечерва се поинтезивни? Некој некаде минира нешто или?
Не се плаши мила не минира никој Јас и маж ми бевме во Штип на пастрмајлија и се опуштивме во еден мотел од тоа се потресите биди ми спокојна