1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.403
    Допаѓања:
    177.936
    Не можиш да поможиш на некој шо неќи да му е поможено. Башка, можи само има потреба да напрај venting, а уште не е спремен да бара решение. Мислам дека најдобро решение би било да го сослушаш и да му дајш совет тогаш кога ќе побара. Шансите се дека нема одма да те послуша ама јбг то е дел од процесот. Па пак ќе му дајш совет ко ќе побара. Евентуално ќе почни потрезвено да ја сфаќа ситуацијата во која е и ќе биди поспремен да пресечи. Ако му влезиш на сила, или со совет кога не го бара и сака само да прај venting - можи да се заинати и поќе со гла в ѕид да мава.

На Малечка Малинка и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.574
    Допаѓања:
    23.079

Ова се случува последниве 7 8 месеци периодично и веќе се осеќам ко трета личност ... и имам развиено негативни емоции за дотичната..

А од друга страна го гледам него и се прашувам до каде му се границите..

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.403
    Допаѓања:
    177.936
    Не знам каква комуникација имате, ама ако можиш ова да го искомуницираш со него. Сум имала ситуација каде другарка ми и другарка беа во лоши односи. И исто ми праеше venting. И толку беше лошо, шо и мене ми се пренесе и развив негативни чувства. И после се смирија, па се скараја пак и пак ми праеше venting. И ѝ кажав дека ко ќе прај venting јас развивам негативни чувства и другата ја гледам низ призма на ова шо ми кажва, шо не е фер оти немам нејзин input. Се согласи. Се смирија и еве уште се многу блиски, па ја запознав, префино девојче и немало потреба да се осетам лошо за неа, а се осетив зошто така ми ја претставила во период кога биле скарани. Ако мислиш дека можиш да му го кажиш то, како ти се осеќаш во ситуацијата - би ти рекла дека можиш.

На Малечка Малинка, Stark и senjorita-v им се допаѓа ова.
  4. milkyway^^

milkyway^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    483
    Луѓево премногу се трудат да остават впечаток пред другите па тоа такво потресување ау а уствари реалноста е дека никој не го боли кур за вас.
    Его-делузија што го одзема мирот.
    Демек некој цел ден мисли и му се диви на Елон Маск за билионите што ги има? :D

На Mumoftwo30, Малечка Малинка и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    17.496
    Седни го, како маж со маж.
    Нз колку години имате.
    Нека ти се отвори шо го мачи.

А од каде знаеш дека само таа е проблем, ги размисли двете страни?

На Mumoftwo30 и Stark им се допаѓа ова.
  6. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    872
    А како седат маж со маж?

7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    9.918
    Во Кичево отруени преку 40 кучиња, лешови и расфрлани отрови по улици. Митот за „топол и кроток народ“ е бајка за туристи, каква примитивна и злобна вукојебина сме. Никаква свест кон природа, животни, екологија, гнасна вештачка творба, дефинитивно сум фиромофоб.

На theowndemon и Gosh им се допаѓа ова.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    717
    Џабе е кога човек сам не сака да види. Само остануваш тука и кога ќе сфати, да знае дека има некој што му мисли добро.

На Adidas888, Stark и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.