Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.857
    Допаѓања:
    9.999
    Исто и мене демек пребираш храна муслиманка да не си што не јадеш свинско месо,епа не јадам месо и што сега ,друг ќе ми кажува како да живеам?

На GirlLove и Raven22 им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    59.296
    Ова повеќе ми има смисла кај оние кои се од генерацијата на моите родители и постари, наместо млади. Јас лично никогаш не би сакала да имам со маж заеднички профил, да ми чита муабети што не го засегаат. :D Плус не знам дали би му се допаднал мојов алгоритам. ]:)
    Моиве на пример, немаат онака стандарден заеднички профил, само мајка ми има, ама и татко ми си скрола од кај неа на неговиот телефон бидејќи го мрзи да прави свој профил посебен. :D Ама тие не се онлајн постојано и не комуницираат типкајќи на тастатура.

На GirlLove и Anie93 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    29.083
    Ти дојден си за да си ожениш македонско девојче? :wasntme:

Девојки, ајде одма дајте слики како правите ајвар, да одбере дечково. :rofl:

На GirlLove и m1na им се допаѓа ова.
  4. m1na

m1na Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    31
    И да знаеш дека ке ги чита.
    И после ке биде а зошто ти на таа другарка ти и го кажа тоа,а зошто мајка ти ти го пиша тоа и слично..
    И ете ти од фазла главоболка

На hermosa и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.405
    Допаѓања:
    177.968
    Заеднички профил е безвезе.

Кај постари парови кои прв пат прат профил на 40+ и ми е логично да иди до заеднички профил, прво зошто си одделен од социјални мрежи и полесно е со некој да се обидиш заедно да научиш, плус би додала дека кај многу има одредено ниво на (нездрава) вмреженост и страв да напрат нешто сами, па еве мора заедно. Би претпоставила и дека сепак доминантно еден го користи профилот.

Друго, би рекла е и кај помлади парови - страв од неверство, имање љубомора и недоверба во партнер. Ко ќе видам помлад пар со заеднички профил многу е telling каква е динамиката меѓу нив ако профилот е заеднички. Следно, ако јас имав другарка која има заеднички профил со партнерот, дури и тој мене да ми е другар (шо е случајот со мажот на другарка ми) - мене би ми било непријатно да ѝ пишам било шо зошто не знам за кои очи го пишам то.

И уште ова - ако некој сака да изневери, ќе изневери. Контрола и тензија нема да го спречи то. Ако треба ти да ставиш вончовечки напори да го спречиш партнерот да изневери - дали вистина вреди и натаму да се вложува труд во та врска?

Сума сумирам - кринџ.

На Цаци маци000 му/ѝ се допаѓа ова.