Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. m1na

m1na Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    41
    Немора да значи дека ако си во брак,па мора се да се споделува со партнерот.
    И во тоа треба да се има некаков вид на приватност како на пример разговор со мајка,другарка..
    Се сложувам со тебе на оваа тема

На GirlLove, Timbo и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    970
    Така си е, не може мене партнерот да ми чита некоја приватна порака со другарка каде што ми се има доверено она.
    Сега особено кога не се гледаме често комуницираме преку пораки.

Доверба не се гради со читање пораки од телефонот.

На GirlLove, Mumoftwo30 и m1na им се допаѓа ова.
  3. m1na

m1na Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    41
    На некои од нас навистина ни треба друштво,посебно на тие што сме надвор од мк,се чувствуваш осамено кога нема околу тебе твои луѓе.
    Барем јас така се чувствувам.

На Timbo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.860
    Допаѓања:
    10.019
    Само на мене ми е омилен звукот на машинката за чистење заби од кариес.За тоа и уживам најмногу кога одам на заболекар ,а ме плаши пинцета и други железни помагала кои ги ставаат и инекции

На SummerGirl и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    13.844
    Чекам ред во Веро, и бабата што беше пред мене вика ова пиле на акција е, и продавачката и вика не, и и куца 239 денари кг, и оваа и вика аа таму пишуваше 210 денари е на акција.. И сега тука полемики кој е во право, и жената што беше пред оваа со пилето и беше со неа, стој таму напред на касата и оваа и вика Вики да го земам пилево, и оваа и вика земи го.. Во меѓувреме гужва се прави, 10ина луѓе чекаме ред позади додека они мислат дали да го земат пилето.. И тоа не е се, продавачката и вика ако имаш да ми дадеш денар, не можам да ти раситнам 100 денарка за 1 денар, немам ситно, и тука бабата пак почнува по новчаник да бара денар, по ташна, јас се нервирам, овие позади мене исто, и накрај продавачката и вика океј нема потреба чим немаш.. Можеби ќе звучам глупо, ама зашто купувате во Веро ако немате пари бе, ако ти прави разлика 30 денари за нешто, па оди пазари во Кам, и јас пазарам во Стокомак и Кам, во Веро мн ретко влагам само за шампон што го користам дека го нема во Кам и Стокомак.. Веро е најскап маркет во Скопје, ако немам пари не пазарам таму..

На hermosa, FlirtBerry, KiT и 3 други им се допаѓа ова.
  6. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    294
    Многу ме нервира така некој коа прави гужва на каса па уште ги глеаш по изразот као ми се може мој ред е..(facepalm)
    Малку осет.
    Ја коа ќе видам така гужва се брзам непријатно ми е да чекаат сите за мене.
    Ако е ситница нормално имам право да почекам али касиерката да иде да враќа производ, па да го заменува или податоци за картица цел формулар да пополнувам на каса а цел ред позади мене тоа не, едноставно велам не треба.

На SummerGirl, Mr.Limonko и нина122 им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.375
    Допаѓања:
    13.443
    Ама многу се занесувате како за живеење во нашава вукојебина!

Може некој оди со точно изброени пари во маркет, а маркетиве пишуаваат едни цени, а други цени се на каса, дали грешат или намерно мислат дека не прават будали, не знам!
    И не може така да зборите, ако бевте толку добродушни и не сакавте да се туфкате, што не и го плативте пилето од плус 70 ден. на женичката?!?!?!?!?
    Ама не они чекале, оо извинете вие богови на ВРЕМЕТО!!!

Знаете колку луѓе земаат минимални пензии, и тие 79 ден. што вас не ви значат апсолутно ништо, на нив им се може последните????
    Многу сте сурови и неемпатични персони!

Следен пат барајте ја вината во маркетите, каде што не менуваат застарени цени и акции, а не во луѓето што крпат крај со крај за да истераат месец.

И да бев како вас, немаше ова да го пишам тука, туку без никакво популизирање ќе ја доплатев сметката од факинг 70 ден. што мене не ми значат ништо, а за некого се ручек во денот!

Ај чао!

На eliesaab, Hagar, Selest и 24 други им се допаѓа ова.
  8. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    294
    А ти наместо да изигруваш врховен судија и тука да кажуваш кој бил емпатичен прво препрочитај убаво воопшто не се однесува за цени, туку за некои глупости се чека непотребно, за цени и јас враќам никој не сака будала да биде правен при здрав разум. :fubar:

На KiT и franca им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.375
    Допаѓања:
    13.443
    Па прочитај ти убаво во постот па пиши, не те цитирав тебе, нема потреба да ми реплицираш ако не се согласуваш.
    Жената имала толку пари и и биле последни, кои сме ние да судиме дали требало да врати или не, не сме и во џебот.

На FlirtBerry, eliesaab, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.629
    Допаѓања:
    29.105
    Еве јас ти љубоморам на вирусот, јас неможам устата да си ја зачепам! :rofl:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    617
    Жената имала толку пари и Жената како што кажа во погоре постот била возрасна жена пензионер сепак сите ние имаме возрасни родители баби и дедовци и мислам дека треба малку да се има воздржување и емпатија према повозрасните
    5 минути ништо не ти менуваат во животот освен да задоцните да постирате на форумов

На FlirtBerry, eliesaab и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    25.511
    Крајот се гледа, денес има позитивни промени, леле, леле, викендов ќе се почастам нешто вкусноооооо.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    294
    Очигледно е дека постот на нас две се однесува коа се обраќаш во множина или можда и' персираш?

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.375
    Допаѓања:
    13.443
    Не те цитирав, си кажав свое мислење, и ти од цел текст зема и тоа си го запамти само?

Препрочитај го уште еднаш, можеби ќе допре нешто убаво до тебе, зошто тоа ми беше поентата.

На FlirtBerry, eliesaab и Цаци маци000 им се допаѓа ова.
  15. SeñorPink

SeñorPink Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    287
    Најдугачко коа имав проблеми со имун систем имав симптоми 24 дена...
    Како ти е исхраната со витамин А? Цинк? Суплементирај после ова, да ти се подопраи малце стомакот. И двете се за имунолошка функција, витамин А влегува најглавно во IgA односно најосновната заштита на стомакот од патогени.

Не рипај одма назад на тешка исхрана, стомакот ти е сензитивен, прво стигни до тврди гомца два-три дена...после полееека враќај се во кондиција.

На SummerGirl и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    294
    Обратна е ситуацијата.

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.375
    Допаѓања:
    13.443
    Важи девојче, следен пат ако гледаш дека некој постар човек бара пари у новчаник повеќе од факинг 2 минути, земи и додај му ако имаш, како во случајов 70 ден.

Тоа ми беше поентата на посот, да бидеме емпатични спрема луѓето, и да си помагаме, зошто не знаеме кој какви битки води денес.

Навистина мн. луѓе се со последноте 200 ден. во џеб, и пред да се коментира и осудува, подобро е да се оди и да им се помогне.

На FlirtBerry, eliesaab, Cutiepie1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    617

19. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    294
    Врска нема моето напишано со тоа шо збориш.

20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    45.948
    Па секако дека е хендикеп у овој вукојебински шиптарски протекторат да си аргат.

Најарно муџахендински терорист што силувал, палел и убивал да си, одма и конте и претседател ќе те стават, а не ебен градоначалник.

Небитно што не го знаеш јазикот на државата кај што си роден, а најверојатно ни својот не го знаеш оти никој у Албанија не те разбира шо лапрдаш.
    А сите знаеме и школо како си завршил, АКО си завршил БЕЗ македонски јазик.

Абе до трето колено, и маче и куче, со пренос у живо.

Последна измена: 30 октомври 2025 во 15:26
    На Ѕвездена, jungle, Angie1432 и 9 други им се допаѓа ова.