СДК, дали овие што „се бодат“ во секоја тема се така..поосамени? ..бараат ли рачка за да некој..реплицира?
Класичен македонец... Излегува професионалец, кажува дека Шара се издига, затоа има земјотреси. Македонецот и сите националности кои живеат тука коментираат стручно: ај не јади г...., ја па мислев ја се смалувам, а оно Шара растела, многу знаеш ти итн итн гадости. После искача статија за некој што освоил медаљ на Олимпијадата, а плачел за жената што ја изневерил, следат коментари: се кажува тоа ли бе, плачипи*ка, глуп и слично духовити коментари. И све ова гласа...
Како некој шо проба и се заеба - ако ептен сакате да пробате, една лајца агаве (или мед, јас кладов агаве оти потечно) го спаси "чизкејков" за да не заврши в канта. Ама дека само бискоф и грчки е јадливо - не. Радо би бисквитите со кафе по една да ги изедев него вака.
Не може тебе животот да ти се распадне кога не ти е ни среден. Па уште јас филозофирам… ноуп Сократ ми е омилен и од него крадам. “Кога дебатата е изгубена, навредите стануваат оружје.”
Јас гледав верзија со кафе, како тирамису да дојди. Грчки јогурт, бисквити некакви (не мора баш бискоф, за ова повеќе плазма би одговарало) инстант кафе со вода измешано (и шеќер по желба). Бисквитите се потопуваат во кафето и се редат во грчкиот јогурт, се посипува какао одозгора и да отстои во фрижидер неколку саати барем. Ова сакам да го пробам па ќе кажам како испаднало.
Минимум 3-4 пати си го иам пукнато носот гледајќи филм на телефонов и нагло ми доаѓа сонче и ме траска истиот по нос..some things I ll never learn.
Батали тие американски глупости мешање благо со солено. Пробај пудинг со бисквит или плазма одозгора. Нека се зготви пудинг прво, па стави во шоља пудинг и нареди неколку бисквити, остави ги така 1 час на суво да стегнат, па стави ги во фрижидер нека стојат 2-3 часа. После пробај, па кажи впечаток. Место бисквити можеш да ставиш Милка крекери чоколадни. Мојот пудинг го фалат од Вардар до Триглав. Сите. Апсолутно сите.
Не знам скептик сум, учам од туѓи грешки. А и пробувам да ги поврзам вкусовите апстрактно мислам дека ни таа комбинација нема нешто многу да спаси тбх.. Едноставно не може нешто толку брзо припремено да очекуваш да е како торта во која се вложува 2 саати. Проблемот е што они го опишуваат со толкав хајп као да е преубаво. Имам пробано ресана со протеински ванила пудинг, деф поубаво од "чизкејков" иако имав повисоки очекувања.
Ресана никако. И само чоколада пудинг од најблиската пиљара што ќе ја дофатиш. Тука ти е хемиската формула утната Само бисквити/плазма или Милка чоколадни крекери. Се да удира на чоколадо. Апсолутно се. Ресаната дава вкус на црешасто и така слично. Нека отстои 1-2 сата на суво, па тресни во фрижидер уште сат време. Па, ќе правиме после муабет.