Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    4.308
    Не ми се верува колку многу од моето време во последно поминувам гледајки ги оние видеата со овошјата на тт како кратки филмчиња. (facepalm)

На bicycle и christinnn им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.142
    Допаѓања:
    41.963
    Бананита вс Строуберита :D

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    611
    Наоѓам начини како во тие 8ч да си завршам приватни работи. Ако ништо друго чепкам телефон саат време додека сум на работа, што и без тоа би го правел дома

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.952
    Допаѓања:
    49.512
    Секоја европска метропола има главен град кој го дели голема река на стар и нов дел.
    Во едниот се навраќаат туристите у минатото, а у новиот гледаат како живеат граѓаните во сегашноста.
    Плаќаат солено за влезови во музеи, театри, изложби, пловења со брод, жичари,зоолошки, туристички водичи, гастрономски тури, по ресторани, забавни паркови, дискотеки...

Скопје ги има сите предуслови да биде туристичка дестинација. Освен главниот фактор - човечност. Тука живее стока. Од едната страна на Вардар муџахедини кои се дават у своето племество. а од другата жртви по вокација кои се дават у своите мочки, гомна и мрсули. Истиве се и судии и кадии, и политичари и гласачи, и мајки и татковци.

Со ова темпо и генетско и општествено статус кво за едно 20 години ќе доаѓаат туристи да ни се чудат исто ко шо идат денес у Индија, Бангладеш и Пакистан. Живи били па видели...

На Dentina, MiloMalo, Mari7 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.093
    Допаѓања:
    17.241
    Ако ми веруваш, ми се повраќа деновиве од „верници“ со цел да се исперат или „ќарат“ понежна/посилна половина; од поблиски што сакаат да се претстават „посветло“ или да имаат некаков „просветителски“ муабет, а инаку хоби во слободно време им е да роптаат..од завист, љубомора. Чекам само да помине празникот, оти ни јајцава вапцани нема да ги спасат.

Сѐ е напразно, ако останатите триста и кусур дена се нелуѓе (а има мнооогу примери во секојдневието).

На Mr.Limonko, Creation и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.885
    Допаѓања:
    17.988
    Зашо не ми враќаш на поракииии, девојко??

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.885
    Допаѓања:
    17.988
    Ова не го кажав, вчера бев во лаболаторија.
    Добив јак паничен напад, се тресев буквално.
    Почнав да плачам.
    Му реков на тој што работеше тука кај што земаат крв дека ми е лошо и ако можи да легнам негде оти се тресам цела и гладна, поради крвта шо треба да ми ја земат.

Толку беше дрзок, што ми рече, собери се, како ќе те боцкам ваква и се потсмева . Ми даде вода, и седни вели в чекална, а таму гужва.

А плаќам пари, еј
    Приватна ординација.

Му благодарам на господинот на хуманоста што ја покажа

8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.445
    Допаѓања:
    9.522
    Некоја кожна болест има бебево, ставила слика на некоја од групине, пишала дали можеби било од тоа што некоја што имала добиено, нечиста, го допрела. Така и кажале.

Ваквите имаат деца. Тоа дете ќе порасне и ќе ја продолжи лозата.
    Уште ми се ококорени очите, не можам да ги затворам.

Од интернет, од АИ, од книги, буквално се во раце ти е дадено. Како, како, КАКО???

На MiloMalo, Gosh, FriendOfDorothy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    24.860
    Благодарам што многу од вас ми одговорија на прашањето за работа. :D

Само мислам дека 8 саати, 5 дена во неделата се многу. Јас инаку уште не работам целосно работно време, на околу 30 саати неделно сум, само ме фаќа криза за кога ќе се вработам за стално. Се чувствувам како да е огромна жртва да работиш. Wdym ќе имам нормални утра, ручеци, рутина и сл. само 2 дена во неделата, и тоа можеби ни тогаш не, затоа што сакам да го користам викендот за активности надвор од домот. Свашта.

Единствена надеж ми е тоа што сум во струка во која многу често може да се работи хибридно, некогаш од дома, некогаш во канцеларија.

Идеално работно време за мене би било 4 дена неделно по 6 саати. Некако човечки ми е така. But oh well.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.622
    Има многу што работат 6 дена во неделата, го немаат тој луксуз слободен викенд и два дена слободни.
    Идеално би било да не мора да се работи ама тоа е.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    4.308
    Има сега и едни со вода и фанта (ватерина и фантастико) :drunk: :rofl:

:handshake:
    Вреди ова да се потенцира..

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.057
    Допаѓања:
    203.512
    Се согласувам со твоето идеално, ама сега, со дете, на 40+:D.
    Од 24 саати во денот, или 168 сати неделно, работиш 40. Или 176 часа во просек месечно. Ко ќе го израчунаш така, испаѓа работиш фул 8 дена за да живееш фул други 22 во месецот. Па и не е многу. Многу е ако работиш нешто што не ти е забавно, така што гледај да најдеш работа што ти е забавна. Е така и волкот сит и овците на број. :mm:
    Бонус финта- дури немав дете, секогаш после работа преспивав. Така во 1 ден, добивав 2, едниот го работиш, едниот бркаш бесови. Мале тајна великих мајстора:D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.