Не ми се верува колку многу од моето време во последно поминувам гледајки ги оние видеата со овошјата на тт како кратки филмчиња.
Наоѓам начини како во тие 8ч да си завршам приватни работи. Ако ништо друго чепкам телефон саат време додека сум на работа, што и без тоа би го правел дома
Секоја европска метропола има главен град кој го дели голема река на стар и нов дел. Во едниот се навраќаат туристите у минатото, а у новиот гледаат како живеат граѓаните во сегашноста. Плаќаат солено за влезови во музеи, театри, изложби, пловења со брод, жичари,зоолошки, туристички водичи, гастрономски тури, по ресторани, забавни паркови, дискотеки... Скопје ги има сите предуслови да биде туристичка дестинација. Освен главниот фактор - човечност. Тука живее стока. Од едната страна на Вардар муџахедини кои се дават у своето племество. а од другата жртви по вокација кои се дават у своите мочки, гомна и мрсули. Истиве се и судии и кадии, и политичари и гласачи, и мајки и татковци. Со ова темпо и генетско и општествено статус кво за едно 20 години ќе доаѓаат туристи да ни се чудат исто ко шо идат денес у Индија, Бангладеш и Пакистан. Живи били па видели...
Ако ми веруваш, ми се повраќа деновиве од „верници“ со цел да се исперат или „ќарат“ понежна/посилна половина; од поблиски што сакаат да се претстават „посветло“ или да имаат некаков „просветителски“ муабет, а инаку хоби во слободно време им е да роптаат..од завист, љубомора. Чекам само да помине празникот, оти ни јајцава вапцани нема да ги спасат. Сѐ е напразно, ако останатите триста и кусур дена се нелуѓе (а има мнооогу примери во секојдневието).