Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    10.619
    Сакав да готвам како мајка ми,за баклава на пример и нема равен

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    28.464
    Лажно се претставувале како 14-годишно девојче и намамувале педофили, МВР ги гони објави Скопје1.мк

Kога оштетените ќе пристигнеле на договореното место, биле пресретнувани од членовите на групата, кои ги снимале без нивна согласност, ги навредувале, омаловажувале и психички ги малтретирале. Според МВР, тие биле принудувани да даваат изјави дека се „педофили“, по што снимките и нивните лични податоци биле јавно објавувани на социјалните мрежи.
    Со ваквите постапки кај оштетените биле предизвикани страв, понижување и чувство на загрозена сигурност. објави Скопје1.мк

Ех мори жална Македонијо. Овие ги уапсиле, а говедата што имале намера да се сретнат со дете, ооогреотичка им била загрозена сигурноста.;(

Како викаше Панче или Мицика или кој беше, вашите мајки и сестри безбедно ќе шетаат.

Пред очи им ловеле педофили, ама не бе, оштетени биле тие. Утре ќе читаме црни хроники пак и пак изненаЃени од каде.

На Polyincognito, Intergalactic, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.762
    Допаѓања:
    20.059
    Леле бе у 2026 та да искочиш без телефон (facepalm)
    И сеа мисли го кај е шо е, оти се задржал (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Intergalactic и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    5.474
    И јас не знаев да готвам додека не почнав сам да живеам, ама не готвев многу затоа што не ми се готвеше само за себе, а сега ми е мерак да готвам за двајца.

Не гледам на тоа дека готвењето е женска работа и дека секоја жена мора перфектно да готви, секој без разлика дали е маж или жена добро е за себе да знае нешто основно да зготви, а дека мора да се знае, не..

Кај нас генерално жените по добро готват и се снаоѓаат во кујна (зборувам непрофесионално, во домашни услови), ама не од причина што се жени па им е во природата, туку во глобала така сме растени, женските деца мора да се во кујна да научат, а машкото не смее и да сака за да не се прави "женско петле".

На Buttermilk, Intergalactic и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.080
    Допаѓања:
    185.329
    Браво за моите млади сограѓани. Од ко не потресе локален педофил сериозно си земале работата. Сфаќам зошто добија кривична, ама јас истата би ја носела како badge of honor искрено.

Нели имавме нешто за сајбер криминал? Пошто сакам да вервам договор за излез со дете спаѓа тука па да се земи во предвид дека дотичните се педофили (тие кои ги ловеле).

---

За храна. Јас разбирам дека не секој сака да готви. Не сите уживаме во истите работи и то е океј. Знаење да готвиш и да сакаш да готвиш се различни работи. Првото сметам дека е неопходна вештина за да си вистина самостоен. Второто ако неќиш да готвиш и имаш можност да ти готви друг - оти да не?

На Mumoftwo30, Munchmallow20 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    28.464
    Него зашто полицијата не го прави ова? Ете колку е лесно да ги најдеш.

Буквално вака се ловат и дилери на дрога, полицајци се прават дека се купци, па се среќаваат со дилерите и оп апсење.
    Или let me guess шубе им е дека ќе фатат некој нивен по грешка.

Вака прво нека се деси бељата, да го дознаеме кој е, да видиме од која раја е, после ќе му ја мислиме.

На Buttermilk, theowndemon, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.