Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    17.992
    Те дал Господ здрав, прав, млад па згора на сè и одреден период во странство си живеел и ти да се вратиш во Македонија и за некое си просечно работно место на државно да вееш знамиња на роденден на вмро во Струмица, е јас тоа не можам да го разберам.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.480
    Допаѓања:
    33.678
    Албанците сите чуват дома оружје.
    Ловците сите имаат дома оружје, легално и нелегално.
    На нас жените посебно ни треба оружје да ти кажам.
    Незнам дали ова се однесува само на ловците или на сите, ама скроз сум за ова. И така има убиства и секакви криминални дејности. Полицијата не реагира за ништо.
    Епа кад је бал нек је маскенбал.

На Малечка Малинка, Mr.Limonko и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    5.701
    Можеш многу лесно легално да си земеш оружје ако ти треба, заврши курс за обезбедување и после тоа поднеси барање за оружје, не мора да си ловец, а можеш и како ловец да се пријавиш ама по долго ќе ти е зошто треба да полагаш и ловечки испит и посебно за оружје (сега има од скоро женска федерација на ловци).
    Ама јас сепак си стојам на тоа дека треба да е построг законот за кој се може да поседува и да си прави муниција во домашни услови и за нас и за Албанци..

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.480
    Допаѓања:
    33.678
    И тие шо го носат законот, сите дома имаат оружје.
    Додека ние се расправаме дали било етички или неетички, морално или неморално, другите шо сакаат си праат.
    И јас до скоро имав размислување такво, треба закони, треба ова, треба она.... ама накрај увидов дека тоа е само во теорија а не е во пракса. Во пракса е законот на џунглата и мислам дека така треба да се адаптираме.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    735
    На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.547
    Допаѓања:
    46.104
    Не знам дали прашањето ти е реторичко или буквално, ама е интересно и сакам да го одговорам.
    Лично за мене - мојата емоционална реакција. Кога со нешто имам длабока емоционална врска, а тоа нешто може да се и апстрактни и физички работи на пр. цел, идеал, вредност, хоби, живо суштество, тогаш знам дека вистински се грижам. Во мојот мозок, сѐ за кое активно се "замарам", освен што можам рационално да го оправдам, имам и сврзана емоција со истото.

Не сакам перформативност која многу често ја приметувам кај луѓето. Или се грижиш за нешто или не, и треба да си многу intentional во врска за тоа што ти значи во животот.