Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.586
    Допаѓања:
    18.421
    Те дал Господ здрав, прав, млад па згора на сè и одреден период во странство си живеел и ти да се вратиш во Македонија и за некое си просечно работно место на државно да вееш знамиња на роденден на вмро во Струмица, е јас тоа не можам да го разберам.

На ThePharmacist, eliesaab, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    34.992
    Албанците сите чуват дома оружје.
    Ловците сите имаат дома оружје, легално и нелегално.
    На нас жените посебно ни треба оружје да ти кажам.
    Незнам дали ова се однесува само на ловците или на сите, ама скроз сум за ова. И така има убиства и секакви криминални дејности. Полицијата не реагира за ништо.
    Епа кад је бал нек је маскенбал.

На AlmaOculta, sj *O*, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Можеш многу лесно легално да си земеш оружје ако ти треба, заврши курс за обезбедување и после тоа поднеси барање за оружје, не мора да си ловец, а можеш и како ловец да се пријавиш ама по долго ќе ти е зошто треба да полагаш и ловечки испит и посебно за оружје (сега има од скоро женска федерација на ловци).
    Ама јас сепак си стојам на тоа дека треба да е построг законот за кој се може да поседува и да си прави муниција во домашни услови и за нас и за Албанци..

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    34.992
    И тие шо го носат законот, сите дома имаат оружје.
    Додека ние се расправаме дали било етички или неетички, морално или неморално, другите шо сакаат си праат.
    И јас до скоро имав размислување такво, треба закони, треба ова, треба она.... ама накрај увидов дека тоа е само во теорија а не е во пракса. Во пракса е законот на џунглата и мислам дека така треба да се адаптираме.

На DragonFly22 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  5. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    759
    На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.611
    Допаѓања:
    46.794
    Не знам дали прашањето ти е реторичко или буквално, ама е интересно и сакам да го одговорам.
    Лично за мене - мојата емоционална реакција. Кога со нешто имам длабока емоционална врска, а тоа нешто може да се и апстрактни и физички работи на пр. цел, идеал, вредност, хоби, живо суштество, тогаш знам дека вистински се грижам. Во мојот мозок, сѐ за кое активно се "замарам", освен што можам рационално да го оправдам, имам и сврзана емоција со истото.

Не сакам перформативност која многу често ја приметувам кај луѓето. Или се грижиш за нешто или не, и треба да си многу intentional во врска за тоа што ти значи во животот.

На sweet-cherry, Mumoftwo30, MissChievous и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.106
    Допаѓања:
    52.123
    Брат, место да ни пишуеше по не знам кој пут за девојчево на форумов да и се пуштеше не ќе беше лошо... :D

На Alex.T, Buttermilk, Амаја и 4 други им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    22.607
    Ако станува збор за личности, се грижам за оние за кои стравувам дека ќе умрат пред мене и дека ќе морам да продолжам да живеам без нивното присуство. Така знам за кои вистински се грижам, на две раце се бројат овие особи.

На Panda00, Buttermilk и MissChievous им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    29.615
    Живо ме занима, би уплатиле кај дечково тренер да ви биде? Верувам не. Види бе, стомак пуштил, сТрам да му е.
    do-you-think-that-kristian-blummenfeld-weighs-actually-75kg-v0-nqzctzrenmfb1.jpg
    Ова е Кристијан Бламенфелд, Норвежанец, светски и олимписки шампион во Ironman што претставува најтежок триатлон и слободно да речам, најзахтевна и најфакинг исцрпувачка спортска дисциплина. Братот има највисок vo2 max некогаш регистриран од 101 единици (просечен човек има 30-40) што значи е мнооооооогу пофит од 99% од популацијата.
    Е затоа не се огледувам на газови.

На bookslover, MeowMeow, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.106
    Допаѓања:
    52.123
    Мислиш пичкопаченици и куропаченички?:D

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.189
    Допаѓања:
    186.235
    Пред некоја недела Инстаграм ми даде можност да си наместам time limit на апликацијата. И наместив. И до сега секој еден ден мавам дека денес го игнорирам тој лимит.

Јас сум чоек шо сака лабава облека, ама го најдов совршениот фустан и наеднаш се прашвам во каков тажен timeline живеам шо нема поќе балови за да носам фустани и да личам на принцеза.

На MeowMeow, Buttermilk, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.732
    Допаѓања:
    13.727
    Ме потсети на твитот, тажно, ама вистинито :D
    Screenshot_20260618-170954_Instagram.jpg

На Mumoftwo30, sweet-cherry, potatoface и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.052
    Допаѓања:
    21.223
    Куроносители и пичконосители ми се појаки, и тие ги имаш кажано :rofl:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.189
    Допаѓања:
    186.235
    Нз чоек, од џандар фамилија сум, можи ќе бев ќерка на некој ниско роден лорд. :rofl: Ќе ме даеја за ефтини пари на некој друг 10ти по ред за наследство, за 5 овци и едно пчелно семејство. :rofl:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    34.992
    Не сакам да бидам вулгарна ама да ве е.... ова жешково шо го чекавте.
    Цел ден седам дома, цел ден ми се врти и ми зуи во уши.
    35 степена луѓе. Во Германија. 35 степена. Ова незнам дали се десило порано.

На SummerGirl, sweet-cherry, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.106
    Допаѓања:
    52.123
    Ја знаев чим не падна последниот снег оваа година у Мај кај мене у град дека ќе биде ова лето заебано, и така и се деси... :D

На Buttermilk, SummerGirl и Adidas888 им се допаѓа ова.
  17. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.554
    И Ге. повеќе не е тоа што беше :D
    Се се извитоперило, а ми е меѓу омилените за живот и емоционално сум поврзана и при срце ми е, од мн. приватни причини.

И тука е пре пре жешко, па едно време кога ќе истури, кога ќе испари се ради жешкото, па влага, па не се трпи.
    И ми текна на нашите рани топли есенски дни и подоцна пролет кога е суво и стабилно.
    И инстант ми надојдоа спомени носени од сеќавањата на мирисните нотки на липите во моите улици од детството.
    Мирис на липи, тивко ветре, детски џагор, по некое изгребано коленце, пентарење по гаражи и дрвца.
    Увави, вечно убави спомени.

На Alex.T и Adidas888 им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    27.298
    Имав момент на епифани кај шо си помислив 'а зошто го праам ова?' и ми пролета мислата дали стварно се грижам или 'некој ме убедил да се грижам', бидејќи за конретново нешто вложувам енергија и време за други, а кога не би, многу полесно би ми било. Ќе ми треба време да се преиспитам, но од тој момент на мало просветлување си помислив, што ако праам и други нешта во животов зошто потсвесно ми се некако наметнати?

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mięta

Mięta Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9.176
    Понекогаш е убаво да се мечтае. :D

На Alex.T, Buttermilk, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    34.992
    Едвај чекам да дојдат месеците после септември, капутче, капичка, чизмички, дотерана, намирисана, абе милина.
    Шо е ова сега, неможам да седнам некаде оти цел газ ми се препотува и станувам како да се иам помочано, цела мокра. Под цицките се потам, омилените маички си ги упропастив од пот, имаат жолти линии. Ужас.

Викав поладно ќе биде тука ама цврц. Ќе се печеш адидас како кокошка во донер шоповите.
    Арно овој станот шо ни е на приземје па ладничко е и без клима. Комшииве руси викаат дека горе кај нив било сауна.

На M&M, eliesaab, Mumoftwo30 и 6 други им се допаѓа ова.