Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    26
    На christinnn и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Сите што подржувате насилство врз деца не знам како очекувате да бидете пример на тие деца.
    Прво и овој што ги снима и удира малолетници и ги нарекува со погрдни зборови треба да се казни, за човекот што го стопре детето со точокот има видео во кое го исмева а тој сега прави дупло од неговото однесување.. Не велам дека не треба да се реагира, ама не на ваков начин..
    Се дур мислите дека ќотекот е решение, џабе ви е се..

На Mumoftwo30, DragonFly22 и ана банана (: им се допаѓа ова.
  3. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    26
    Секако дека не поддржувам тепање деца, ама не можеме да кажеме дека нема потреба од воспитни мерки. Кога некој малолетник постојано прави проблеми, треба да има последици преку родителите, училиштето или институциите. Воспитување не значи насилство, туку поставување граници и одговорност за постапките

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Самиот кажа дека ќотекот од рајот излегол..
    Ако постои проблематично дете да мора да се реши, ако родителите не знаат како изгубат контрола, ниту една комуникација не помага има психолози, педагози, кои ќе соработуваат со него и ќе му помогнат.

На Mumoftwo30, DragonFly22 и ана банана (: им се допаѓа ова.
  5. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    289
    Апсолутно! Мене дури понекогаш и страв ми е ако нешто е толку убаво или не знам неколку убави работи по ред се случат. Секогаш си викам а сега нешто лошо да не следи? Имаше и збор за ова, само не ми текнува....страв да бидеш среќен

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    21.848
    Дали си сериозен со коментаров???

За вакви олоши од деца дури и беше преблаг, штета шо законот е на нивна страна само.

На MeowMeow, lovestoneddd, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Штом сум го пишал сигурно сум сериозен.:)

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    21.848
    Не би требало да си.
    Од вакви луѓе со размислување како твоето, младината е за никаде. Уништува и крши детски игралишта? Топ бе, дете е. Погали го за косичка, купи му сокче и благо и кажи му браво.

И “децава”, не беа деца. Тинејџери беа.

На MeowMeow, lovestoneddd, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Леле ние ништо не уништивме, ние не сме им прв пример дека е океј да се уништува.. Сите фрлаат цигари на секој чекор, па и во тој парк е преполн со пикавци, кантата на два чекори ама во река поубаво е да се фрли шишето, на пикниг "абе остај во тревата што те гајле не е наше"..
    Души ние младината отиде а ние сме светци, од кај ли виделе, каде им текнало... Замисли тие што фрлаат пикавци се возрасни не се ни тинејџери..

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.106
    Допаѓања:
    52.125
    А ќе смее без була и буркини да се влага или..? Кромањонци, слободно на сите карта еден правец у Авганистан.

IMG_20260623_205607.jpg

На Panda00, lovestoneddd, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    29.616
    Човек се жали му каснела нарачка за храна, добива коментари Оти го мрзело да си зготви сам?

Мислам..еве кога идев да го чистам станот, кога немаше никаква бела техника, немаше уште ни кај да чувам храна ни да готвам, ќе исчитев или средував што средував и после така гладна си нарачував оти логично, немав кај да готвам. И кога бев оперирана, немав сила да стојам и да се ебавам со готвење, се симнував до кујната од карши за ориз или компир.
    Зборот ми е, кој и зашо нарачуел ич да не ви чуе. Сега дали има оправдување зашо каснела нарачката не знам. Ама коментариве боже сачувај.

На sweet-cherry, Moon&me, Peperutce6 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.417
    Допаѓања:
    158.342
    Сериозно ова??? Како прво не ги удри, а мочко и мајмун е малку за вакви дечишта. Имам и јас двајца скоро на таа возраст, 90% сум сигурна дека не би направиле вакво нешто 10% оставам на влијание на околина. Да ги начека вака некој слободно за уши може да ми ги врати дома и фала ќе му кажам. Дај бе не зафркавајте, далеку е ова подржување на тепање на деца, не правиме мубает за деца од 3-4 години.

На Kom.pot, Cherry333, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  13. АничеБананиче

АничеБананиче Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    3.943
    Не си само ти повеќе не има одбиени и без протекциии… и јас се прашувам може среќата е странство

На SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.554
    И во странство не е се идеално, но е далеку подобро во некои странства и во одредени професии и во некои сегменти од животот.
    Значи општо прилично подобри се животните можности, е сега има и мани, пр. тука си претеруваат со некои нешта :).

Еве пример со недели наназад пред 4 јули прават хајп за 250 годишницата, а Дони и си прослави пред време :D.
    Јас се чудев првично кога видов си мислам што е ова 250, кога тоа да ти било, се во мозокот како да ми е врежано постара нација од 250ка дека се, ама ноуп.
    20260519_140248.jpg

На theowndemon и АничеБананиче им се допаѓа ова.
  15. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    225
    Чим видам на оглас редовни примања, осигуран на полно работно време и конкурентна плата, знам дека е срање фирмата и не губам време за аплицирање. Ќе затворат фирми и фамилијарно ќе се преселат во друга држава, ама на Трајче во никој случај нема да му дадат 6000 денари повеќе а ринта како коњ. Ех македонски копита од газди, аир да не видите.

На AlmaOculta, SummerGirl, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Wellwell

Wellwell Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    289
    Најјако е кога ќе пишат "бенефиции" за работи што следуваат по закон
    Редовна плата, регрес, одмор, тоа мора по закон да го има, не знам како е бенефит

На staycalm, AlmaOculta, SummerGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  17. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.574
    Допаѓања:
    10.843
    Страшно ме нервираат луѓе што се ццкаат за излагање. Абе ако ти се излага има ДА / НЕ, а ако не ти се излага кажи не ми се излага со вас (за дабл дејт) и не ми го троши времето секоја нова недела со различни изговори, м р а з а м.

На Eunoia, SummerGirl, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    7.338
    Баш сакаме да изиграваме креатори на животот ама не оди се така лесно според тој наш план,некој друг ги крои нашите планови можеби и во тоа време кога треба и да биде...

На azelea, SummerGirl, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.554
    Откако ми се разјаснија некои нешта и си поставив па за на почетоците делуваа неостварливи, ама еве сега по 5 год. апла биле остварливи целите и сиот фокус го насочив кон нивна реализација, буквално ништо не ме помрдна од нив и нивното остварување.
    Ма ситници биле или се или крупни раб. што ми се попречиле по патот, се сум поминала и одминала исто како и да не сум ги приметила и видела.
    Буквално низ тој цел временски период, а богами и сега се се одбива од мене како од најтврд ѕид.

На Mumoftwo30 и M&M им се допаѓа ова.
  20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    5.251
    Да премолчиш нешто што си го забележала, само за да не направиш некој да се почувствува непријатно, е ниво на емпатија што ретко се среќава денес.

На MeowMeow, Buttermilk, Mr.Limonko и 9 други им се допаѓа ова.